Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «М'ясні блоки зі свинини, М'ясні блоки з яловичини, М'ясо птиці, Свинина заморожена»

НАЗАД
13 серпня 2021 14:34

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія: 3 прикордонний загін Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України (військова частина 9938): Луганська обл., м. Лисичанськ, проспект Перемоги 58, 93120; код за ЄДРПОУ – 14321736; категорія замовника – військова частина.

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): М'ясні блоки зі свинини, М'ясні блоки з яловичини, М'ясо птиці, Свинина заморожена; 15110000-2 – М’ясо за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника.

2. Ідентифікатор закупівлі: UA-2021-08-03-001487-с

3. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог нормативних документів у сфері стандартизації.

Найменування товару

Технічні та якісні характеристики

Одиниця виміру

Кількість

1.

М'ясні блоки зі свинини

Товар. Блоки заморожені із знежилованого м’яса свинини нежирні (маса шматків – не менше 200г) повинні відповідати вимогам ГСТУ 46.019-2002 «Блоки із м’яса та субпродуктів заморожені. Загальні технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

Пакування і тара. М’ясні блоки повинні бути запаковані в пакети або обгортки з плівки поліетиленової, полівінілхлоридної пакувальної або інші полімерні матеріали. Для транспортування та відвантаження м'ясні блоки додатково повинні упаковуватись в ящики з гофрованого картону або мішки з поліпропіленових ниток або інші види тари. Маса брутто однієї пакувальної одиниці повинна бути не більше 25 кг. Всі пакувальні матеріали повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України та забезпечувати збереження продукції під час транспортування та зберігання.

Маркування. Кожна пакувальна одиниця (пакети, мішки, ящики) маркується фарбою, яка не змивається і не має запаху, за допомогою трафарету, штампу, наклеювання етикетки або вкладання під упаковку етикетки (в обгортці з полімерної плівки) із зазначенням:

найменування та адреси підприємства-виробника;

найменування, виду та сорту продукції;

терміну та умов зберігання;

інформаційних даних про харчову та енергетичну цінність;

позначення стандарту.

Маркування має бути виконане державною мовою, згідно з законодавством України та може містити додаткову інформацію визначену виробником.

Термін придатності. Термін придатності товару до споживання в день його постачання до Замовника повинен становити не менше 80 % від загального терміну його зберігання при температурі мінус 18℃.

кг

2500,0

2

М'ясні блоки з яловичини

Товар. Блоки заморожені із знежилованого м’яса яловичини І сорту (маса шматків – не менше 200г) повинні відповідати вимогам ГСТУ 46.019-2002 «Блоки із м’яса та субпродуктів заморожені. Загальні технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

Пакування і тара. М’ясні блоки повинні бути запаковані в пакети або обгортки з плівки поліетиленової, полівінілхлоридної пакувальної або інші полімерні матеріали. Для транспортування та відвантаження м'ясні блоки додатково повинні упаковуватись в ящики з гофрованого картону або мішки з поліпропіленових ниток або інші види тари. Маса брутто однієї пакувальної одиниці повинна бути не більше 25 кг. Всі пакувальні матеріали повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України та забезпечувати збереження продукції під час транспортування та зберігання.

Маркування. Кожна пакувальна одиниця (пакети, мішки, ящики) маркується фарбою, яка не змивається і не має запаху, за допомогою трафарету, штампу, наклеювання етикетки або вкладання під упаковку етикетки (в обгортці з полімерної плівки) із зазначенням:

найменування та адреси підприємства-виробника;

найменування, виду та сорту продукції;

терміну та умов зберігання;

інформаційних даних про харчову та енергетичну цінність;

позначення стандарту.

Маркування має бути виконане державною мовою, згідно з законодавством України та може містити додаткову інформацію визначену виробником.

Термін придатності. Термін придатності товару до споживання в день його постачання до Замовника повинен становити не менше 80 % від загального терміну його зберігання при температурі мінус 18℃.

кг

2500,0

3

М'ясо птиці

Товар. М'ясо птиці (ніжка заморожена вагою не менше 300г)  повинна відповідати вимогам ДСТУ 3143:2013 «М'ясо птиці. Загальні технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. Не допускається витримка м’яса в маринаді, обробка поверхні сумішами спецій, обсипками, тощо, а також ін’єктування розсолом. Втрати ваги після розморожування не повинні перевищувати 4%.

Пакування і тара. М’ясо птиці повинно бути запаковане в пакети (мішки) з полімерної або полівінілхлоридної плівки для харчових продуктів. Для транспортування та відвантаження м'ясо птиці додатково повинне упаковуватись в картонні ящики. Маса брутто однієї пакувальної одиниці повинна бути не більше 25 кг. Всі пакувальні матеріали повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України та забезпечувати збереження продукції під час транспортування та зберігання.

Маркування. Кожна пакувальна одиниця (пакети, мішки, ящики) маркується за допомогою нанесення фарби, штампу, наклеювання етикетки із зазначенням інформації визначеної ДСТУ 3143:2013 «М'ясо птиці. Загальні технічні умови».

Маркування має бути виконане державною мовою, згідно з законодавством України та може містити додаткову інформацію визначену виробником.

Термін придатності. Термін придатності товару до споживання в день його постачання до Замовника повинен становити не менше 80 % від загального терміну його зберігання при температурі мінус 18℃.

кг

2000,0

4

Свинина заморожена

Товар. Свинина заморожена першої-екстра категорії (пів туші без голови, ніг, внутрішніх органів та внутрішнього жиру)  повинна відповідати вимогам ДСТУ 7158:2010 «М'ясо. Свинина в тушах і пів тушах. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

Маркування. Маркування повинно відповідати вимогам ДСТУ 7158:2010 «М'ясо. Свинина в тушах і пів тушах. Технічні умови»

Термін придатності. Термін придатності товару до споживання в день його постачання до Замовника повинен становити не менше 80 % від загального терміну його зберігання при температурі мінус 18℃.

кг

4000,0

4. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення, визначений відповідно до кошторису на 2021 рік, становить 904100 грн. 00 коп. з ПДВ заплановано в бюджетному запиті – М'ясні блоки зі свинини, М'ясні блоки з яловичини, М'ясо птиці, Свинина заморожена; 15110000-2 – М’ясо за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, в загальному обсязі закупівлі - 4 найменування – загальна вага 11000,0 кг.

5. Очікувана вартість предмета закупівлі: 904100 грн. 00 коп. з ПДВ.

6. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: Очікувана вартість формувалась з середніх цін на М'ясні блоки зі свинини, М'ясні блоки з яловичини, М'ясо птиці, Свинина заморожена; 15110000-2 – М’ясо за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, в загальному обсязі закупівлі - 4 найменування – загальна вага 11000,0 кг та проведеного моніторингу.

Популярні розділи та сервіси