Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «Ковбасін вироби та м'ясопродукти»

НАЗАД
28 березня 2024 13:39

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія: 4 прикордонний загін Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України (військова частина 9951): м. Харків, вул. Клочківська 228, 61045; код за ЄДРПОУ – 14321742; категорія замовника – військова частина.

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Ковбасні вироби та м’ясопродукти; 15130000-8 – М’ясопродукти за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника.

Лот № 1: ковбаса напівкопчена вищого сорту; (код відповідного класифікатору Товару, що найбільше відповідає назві кожної номенклатурної позиції предмета закупівлі: 15131120-2 – Ковбасні вироби за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника);

Лот № 2: сардельки вищого сорту; (код відповідного класифікатору Товару, що найбільше відповідає назві кожної номенклатурної позиції предмета закупівлі: 15130000-8 – М’ясопродукти за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника);

Лот № 3: сосиски вищого сорту; (код відповідного класифікатору Товару, що найбільше відповідає назві кожної номенклатурної позиції предмета закупівлі: 15130000-8 – М’ясопродукти за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника);

Лот № 4: копчені м’ясопродукти (шинка); (код відповідного класифікатору Товару, що найбільше відповідає назві кожної номенклатурної позиції предмета закупівлі: 15131410-2 – Шинка за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника);

Лот № 5: ковбаса сирокопчена; (код відповідного класифікатору Товару, що найбільше відповідає назві кожної номенклатурної позиції предмета закупівлі: 15131120-2 – Ковбасні вироби за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника);

Лот № 6: ковбаса варена; (код відповідного класифікатору Товару, що найбільше відповідає назві кожної номенклатурної позиції предмета закупівлі: 15131120-2 – Ковбасні вироби за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника).

3.Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-03-20-010585-a

4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог нормативних документів у сфері стандартизації.

№ Лоту

Найменування товару

Найменування нормативного документу якому відповідає товар

Одиниця виміру

Кількість

1.

Ковбаса напівкопчена вищого сорту

ДСТУ 4435:2005 «Ковбаси напівкопчені. Загальні технічні умови» або ТУ

кг

2400,0

2.

Сардельки вищого сорту

ДСТУ 4436:2005 «Ковбаси варені, сосиски, сардельки, хліби м’ясні. Загальні технічні умови» або ТУ

кг

3200,0

3.

Сосиски вищого сорту

ДСТУ 4436:2005 «Ковбаси варені, сосиски, сардельки, хліби м’ясні. Загальні технічні умови» або ТУ

кг

3200,0

4.

Копчені м’ясопродукти (шинка)

ДСТУ 4668:2006 «Продукти зі свинини варені, копчено-варені, копчено-запечені, запечені, смажені, сирокопчені. Загальні технічні умови» або ТУ

кг

2400,0

5.

Ковбаса сирокопчена

ДСТУ 4427:2005 «Ковбаси сирокопчені та сировялені. Загальні технічні умови» або ТУ

кг

756,0

6.

Ковбаса варена

ДСТУ 4436:2005 «Ковбаси варені. сосиски. сардельки. хліби м'ясні. Загальні технічні умови»

кг

3200,0

Вимоги до предмету закупівлі:

2. Вимоги щодо предмету закупівлі:

Лот № 1. Ковбаса напівкопчена вищого сорту повинна відповідати ДСТУ 4435:2005 «Ковбаси напівкопчені. Загальні технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» №771 від 27 жовтня 2018 року, чинним на території України стандартам якості на момент поставки та відповідати наступним параметрам:

ковбаса напівкопчена вищого сорту має бути виготовлена у вигляді батонів вагою від 300 до 1000 г та розфасована під вакуумом в газонепроникні плівкові матеріали та пакети з них згідно з чинними нормативними документами або у інші матеріали, що дозволені Центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України для контакту з харчовими продуктами.

Пакування і тара. Ковбаса напівкопчена вищого сорту має бути запакована у відповідну до даного виду товару споживчу упаковку. Кожна партія товару повинна бути окремо розфасована та упакована таким способом, який забезпечує збереження споживчих властивостей і безпечність продуктів під час зберігання, транспортування, а також унеможливлюють їх фальсифікацію відповідно до чинного законодавства для даного виду продукції та мати супроводжуючі документи, що підтверджують її якість (висновок СЕС, копія посвідчення про якість або відповідності, або декларація виробника).

Маркування. Згідно з чинними нормативно-правовими актами та нормативними документами, а також відповідно до Закону України від 06.12.2018 № 2639-VIII «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів». Маркування має бути виконано державною мовою та може містити додаткову інформацію визначену виробником:

- назва місцезнаходження виробника;

- данні про пакувальника;

- назва місце походження Товару;

- товарний знак виробника;

- позначення маси нетто, чи об’єму;

- склад продукту, поживна (харчова) та енергетична цінність (калорійність) харчового продукту;

- строк (термін) придатності;

- умови зберігання;

- дата виготовлення (виробництва) і дата пакування (або фасування);

- на споживчу тару обов’язково наносять кінцеву дату споживання (термін придатності) «вжити до», або дату виробництва та строк придатності продукту;

- нанесення позначень нормативних документів.

Строк придатності. Товар на момент поставки повинен становити не менше 90 % від загального терміну зберігання.

Лот № 2. Сардельки вищого сорту повинні відповідати ДСТУ 4436:2005 «Ковбаси варені, сосиски, сардельки, хліби м’ясні. Загальні технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» №771 від 27 жовтня 2018 року, чинним на території України стандартам якості на момент поставки та відповідати наступним параметрам:

сардельки вищого сорту повинні бути виготовлені у вигляді варених ковбасок батончиків у штучній оболонці діаметром від 32 до 44 мм і довжиною до 11 см та розфасовані у рукав (пакет) з полімерних газонепроникних матеріалів під вакуумом, а також матеріали закордонного виробництва, що дозволені центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, вагою нетто не більше 3 кг.

Матеріали штучної оболонки, рукава (пакету) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України.

Пакування і тара. Сардельки вищого сорту повинні бути запаковані у відповідну до даного виду товару споживчу упаковку. Кожна партія товару повинна бути окремо розфасована та упакована таким способом, який забезпечує збереження споживчих властивостей і безпечність продуктів під час зберігання, транспортування, а також унеможливлюють їх фальсифікацію відповідно до чинного законодавства для даного виду продукції та мати супроводжуючі документи, що підтверджують її якість (висновок СЕС, копія посвідчення про якість або відповідності, або декларація виробника).

Маркування. Згідно з чинними нормативно-правовими актами та нормативними документами, а також відповідно до Закону України від 06.12.2018 № 2639-VIII «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів». Маркування має бути виконано державною мовою та може містити додаткову інформацію визначену виробником:

- назва місцезнаходження виробника;

- данні про пакувальника;

- назва місце походження Товару;

- товарний знак виробника;

- позначення маси нетто, чи об’єму;

- склад продукту, поживна (харчова) та енергетична цінність (калорійність) харчового продукту;

- строк (термін) придатності;

- умови зберігання;

- дата виготовлення (виробництва) і дата пакування (або фасування);

- на споживчу тару обов’язково наносять кінцеву дату споживання (термін придатності) «вжити до», або дату виробництва та строк придатності продукту;

- нанесення позначень нормативних документів.

Строк придатності. Товар на момент поставки повинен становити не менше 90 % від загального терміну зберігання.

Лот № 3. Сосиски вищого сорту повинні відповідати ДСТУ 4436:2005 «Ковбаси варені, сосиски, сардельки, хліби м’ясні. Загальні технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» №771 від 27 жовтня 2018 року, чинним на території України стандартам якості на момент поставки та відповідати наступним параметрам:

сосиски вищого сорту повинні бути виготовлені у вигляді варених ковбасок батончиків у штучній оболонці діаметром від 14 до 32 мм і довжиною до 14 см та розфасовані у рукав (пакет) з полімерних газонепроникних матеріалів під вакуумом, а також матеріали закордонного виробництва, що дозволені центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, вагою нетто не більше 3 кг.

Матеріали штучної оболонки, рукава (пакету) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України.

Пакування і тара. Сосиски вищого сорту повинні бути запакована у відповідну до даного виду товару споживчу упаковку. Кожна партія товару повинна бути окремо розфасована та упакована таким способом, який забезпечує збереження споживчих властивостей і безпечність продуктів під час зберігання, транспортування, а також унеможливлюють їх фальсифікацію відповідно до чинного законодавства для даного виду продукції та мати супроводжуючі документи, що підтверджують її якість (висновок СЕС, копія посвідчення про якість або відповідності, або декларація виробника).

Маркування. Згідно з чинними нормативно-правовими актами та нормативними документами, а також відповідно до Закону України від 06.12.2018 № 2639-VIII «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів». Маркування має бути виконано державною мовою та може містити додаткову інформацію визначену виробником:

- назва місцезнаходження виробника;

- данні про пакувальника;

- назва місце походження Товару;

- товарний знак виробника;

- позначення маси нетто, чи об’єму;

- склад продукту, поживна (харчова) та енергетична цінність (калорійність) харчового продукту;

- строк (термін) придатності;

- умови зберігання;

- дата виготовлення (виробництва) і дата пакування (або фасування);

- на споживчу тару обов’язково наносять кінцеву дату споживання (термін придатності) «вжити до», або дату виробництва та строк придатності продукту;

- нанесення позначень нормативних документів.

Строк придатності. Товар на момент поставки повинен становити не менше 90 % від загального терміну зберігання.

Лот № 4. Копчені м’ясопродукти (шинка) повинні відповідати ДСТУ 4668:2006 «Продукти зі свинини варені, копчено-варені, копчено-запечені, запечені, смажені, сирокопчені. Загальні технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів» №771 від 27 жовтня 2018 року, чинним на території України стандартам якості на момент поставки та відповідати наступним параметрам:

зовнішній вигляд - поверхня м’ясних батонів чиста, суха, без плям, злипів, пошкоджень оболонки. Запах приємний, з ароматом спецій, часнику (у разі його застосовування), смак солонуватий, без сторонніх присмаку і запаху. Консистенція- Пружна. Смак і запах - Смак приємний, злегка гострий, в міру солоний, з вираженим ароматом прянощів, з запахом часнику або без нього, без сторонніх присмаку і запаху. Загальний термін придатності повинен бути не менше 15 діб, при температурі, придатній для зберігання даного виду продукції.

Пакування і тара. Копчені м’ясопродукти (шинка) повинна бути запакована у відповідну до даного виду товару споживчу упаковку. Кожна партія товару повинна бути окремо розфасована та упакована таким способом, який забезпечує збереження споживчих властивостей і безпечність продуктів під час зберігання, транспортування, а також унеможливлюють їх фальсифікацію відповідно до чинного законодавства для даного виду продукції та мати супроводжуючі документи, що підтверджують її якість (висновок СЕС, копія посвідчення про якість або відповідності, або декларація виробника).

Маркування. Згідно з чинними нормативно-правовими актами та нормативними документами, а також відповідно до Закону України від 06.12.2018 № 2639-VIII «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів». Маркування має бути виконано державною мовою та може містити додаткову інформацію визначену виробником:

- назва місцезнаходження виробника;

- данні про пакувальника;

- назва місце походження Товару;

- товарний знак виробника;

- позначення маси нетто, чи об’єму;

- склад продукту, поживна (харчова) та енергетична цінність (калорійність) харчового продукту;

- строк (термін) придатності;

- умови зберігання;

- дата виготовлення (виробництва) і дата пакування (або фасування);

- на споживчу тару обов’язково наносять кінцеву дату споживання (термін придатності) «вжити до», або дату виробництва та строк придатності продукту;

- нанесення позначень нормативних документів.

Строк придатності. Товар на момент поставки повинен становити не менше 90 % від загального терміну зберігання.

Лот № 5. Ковбаса сирокопчена повинна відповідати ДСТУ 4427:2005 «Ковбаси сирокопчені та сировялені. Загальні технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» №771 від 27 жовтня 2018 року, чинним на території України стандартам якості на момент поставки та відповідати наступним параметрам:

Ковбаса сирокопчена має бути виготовлена у вигляді цілих батонів вагою від 300 до 500 та/або від 500 до 1000 г.

Пакування і тара. Сосиски повинні бути запакована у відповідну до даного виду товару споживчу упаковку. Кожна партія товару повинна бути окремо розфасована та упакована таким способом, який забезпечує збереження споживчих властивостей і безпечність продуктів під час зберігання, транспортування, а також унеможливлюють їх фальсифікацію відповідно до чинного законодавства для даного виду продукції та мати супроводжуючі документи, що підтверджують її якість (висновок СЕС, копія посвідчення про якість або відповідності, або декларація виробника).

Маркування. Згідно з чинними нормативно-правовими актами та нормативними документами, а також відповідно до Закону України від 06.12.2018 № 2639-VIII «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів». Маркування має бути виконано державною мовою та може містити додаткову інформацію визначену виробником:

- назва місцезнаходження виробника;

- данні про пакувальника;

- назва місце походження Товару;

- товарний знак виробника;

- позначення маси нетто, чи об’єму;

- склад продукту, поживна (харчова) та енергетична цінність (калорійність) харчового продукту;

- строк (термін) придатності;

- умови зберігання;

- дата виготовлення (виробництва) і дата пакування (або фасування);

- на споживчу тару обов’язково наносять кінцеву дату споживання (термін придатності) «вжити до», або дату виробництва та строк придатності продукту;

- нанесення позначень нормативних документів.

Строк придатності. Товар на момент поставки повинен становити не менше 90 % від загального терміну зберігання.

Лот № 6. Ковбаса варена вищого сорту повинна відповідати ДСТУ 4436:2005 «Ковбаси варені. сосиски. сардельки. хліби м'ясні. Загальні технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» №771 від 27 жовтня 2018 року, чинним на території України стандартам якості на момент поставки та відповідати наступним параметрам:

мати суху, міцну, еластичну, без плісняви та слизу оболонку, без пігментних плям, ушкоджень оболонки та інших видимих дефектів. Запах і смак властивий даному виду продукту, без сторонніх присмаків і запахів.

Пакування і тара. Ковбаса варена вищого сорту повинна бути запакована у відповідну до даного виду товару споживчу упаковку. Кожна партія товару повинна бути окремо розфасована та упакована таким способом, який забезпечує збереження споживчих властивостей і безпечність продуктів під час зберігання, транспортування, а також унеможливлюють їх фальсифікацію відповідно до чинного законодавства для даного виду продукції та мати супроводжуючі документи, що підтверджують її якість (висновок СЕС, копія посвідчення про якість або відповідності, або декларація виробника).

Маркування. Згідно з чинними нормативно-правовими актами та нормативними документами, а також відповідно до Закону України від 06.12.2018 № 2639-VIII «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів». Маркування має бути виконано державною мовою та може містити додаткову інформацію визначену виробником:

- назва місцезнаходження виробника;

- данні про пакувальника;

- назва місце походження Товару;

- товарний знак виробника;

- позначення маси нетто, чи об’єму;

- склад продукту, поживна (харчова) та енергетична цінність (калорійність) харчового продукту;

- строк (термін) придатності;

- умови зберігання;

- дата виготовлення (виробництва) і дата пакування (або фасування);

- на споживчу тару обов’язково наносять кінцеву дату споживання (термін придатності) «вжити до», або дату виробництва та строк придатності продукту;

- нанесення позначень нормативних документів.

Строк придатності. Товар на момент поставки повинен становити не менше 90 % від загального терміну зберігання.

3. Місце та умови постачання предмета закупівлі:

- Терміни поставки товару: з дати підписання договору по 25.12.2024.

- Місце поставки товару: м. Харків та Харківська область (детальна інформація щодо місця поставки буде повідомлена Замовником лише Переможцю на етапі укладення/виконання договору про закупівлю). Постачальник несе всі витрати пов’язані з вантажо-розвантажувальними роботами та поставкою Товару, в тому числі транспортні витрати, а також всі ризики втрати або пошкодження Товару до фактичної передачі Товару в місці поставки. Постачальник разом з Товаром обов’язково має надати наступні документи:

- видаткову товарну накладну;

- документ, що засвідчує якість продукції, а саме: копія висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи та/або копія посвідчення про якість та/або копія декларації виробника; накладну на тару;

- постачання товару має здійснюватися відповідно до Закону України від 23.12.1997 № 771/97-ВР «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (зі змінами). За недодержання вищезазначених умов Замовник має право відмовитись від прийняття харчових продуктів;

- кожна партія Товару повинна відповідати заявці Замовника, та мати супроводжувальні документи що підтверджують якість Товару (копію висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи, копію посвідчення про якість та/або копію декларації виробника тощо) із зазначенням строку придатності, умов зберігання та температурного режиму.

- Поставка товару здійснюється Постачальником, відповідно до потреб Замовника, без обмежень мінімального обсягу кількості Товару в межах однієї поставки (одного замовлення) Товару, в обсягах та у строк визначений замовленням (заявкою) Замовника, протягом 3 (трьох) робочих днів з моменту отримання (заявки). Замовлення (заявки) на постачання партії Товару надсилається Замовником на електронну адресу Постачальника та може дублюватися за телефоном.

4. Учасник у складі тендерної пропозиції повинен надати:

Для документального підтвердження відповідності технічним, якісним та іншим вимогам до предмета закупівлі, встановленим Замовником, Учасник повинен завантажити в електронну систему закупівель в складі пропозиції наступні документи:

- Лист-гарантію в довільній формі. Учасник гарантує якість товару який він постачає та що постачання Товару буде здійснюватися відповідно до Закону України від 23.12.1997 № 771/97-ВР «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (зі змінами);

- Лист-гарантію в довільній формі. Учасник гарантує що товар на момент поставки (враховуючи що товар буде поставлятись декількома партіями до 25.12.2024) буде становити не менше 90% від загального терміну зберігання;

- Лист-гарантію в довільній формі. Учасник гарантує, що технічні та якісні характеристики предмета закупівлі, якій він постачає, відповідають основним вимогам чинного законодавства із захисту довкілля та державної політики України в галузі захисту довкілля та вимогам чинного природоохоронного законодавства;

- Лист-гарантію в довільній формі. Учасник гарантує, що буде здійснювати постачання товару за відповідними заявками Замовника та декількома партіями;

- Сканований оригінал в кольоровому вигляді: Декларації виробника або сертифікату якості, або посвідчення про якість, або інший документ якості на запропонований товар, що підтверджує відповідність товару Технічним вимогам.

З метою підтвердження запровадження обов’язкових постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР), Учасник надає документи, що підтверджують те, що Учасник або Перевізник (у разі, якщо Учасником для перевезення предмету закупівлі залучається суб’єкт господарювання (Перевізник)) та Зберігач (у разі, якщо Учасником будуть залучатись потужності (-ть) на будь-якій стадії виробництві та/або в обігу предмету закупівлі, при умові, що для зберігання харчових продуктів використовуються потужності, які належать іншим особам (Зберігач, тощо)), запровадив обов’язкові постійно діючі процедури, засновані на принципах системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР), а саме:

1) Сертифікат (який є чинний на дату подання пропозиції), що посвідчує, що система управління безпечністю харчових продуктів відповідає ДСТУ 4161-2003 “Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги”, або ISO 22000:2018 «Food Safety Management Systems-Requirements for any organization in the food chain» (ISO 22000:2018 «Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга»), або ДСТУ ISO 22000:2018 «Системи управління безпечністю харчових продуктів», або ДСТУ ISO 22000:2019 «Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-якої організації в харчовому ланцюгу»;

2) Наказ (-и) про створення групи НАССР та призначення відповідальних осіб (групи НАССР) за контроль щодо застосування постійно діючих процедур згідно з Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97 від 23.12.1997 р. та Наказу Мінагрополітики та продовольства України «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)» № 590 від 01.10.2012 р. та документальне підтвердження проходження навчання членів групи НАССР.

За відсутності вищезазначеного сертифікату, Учасник, у складі тендерної пропозиції, надає документи, що підтверджують те, що Учасник або Перевізник (у разі, якщо Учасником для перевезення предмету закупівлі залучається суб’єкт господарювання (Перевізник)) та Зберігач (у разі, якщо Учасником будуть залучатись потужності (-ть) на будь-якій стадії виробництві та/або в обігу предмету закупівлі, при умові, що для зберігання харчових продуктів залучається суб’єкт господарювання, що здійснює зберігання (Зберігач, тощо)), запровадив обов’язкові постійно діючі процедури, засновані на принципах системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР), а саме: політика щодо безпечності харчових продуктів; план НАССР; програми-передумови, що передбачені ДСТУ 4161-2003, або ISO 22000:2018, або ДСТУ ISO 22000:2018, або ДСТУ ISO 22000:2019; журнали, що передбачені ДСТУ 4161-2003, або ISO 22000:2018, або ДСТУ ISO 22000:2018, ДСТУ ISO 22000:2019; звіти про результати внутрішніх аудитів та інші документи, що учасник вважає за необхідне надати.

- Сканований оригінал(и) в кольоровому вигляді (або нотаріально завірену копію) сертифікату (сертифікатів), виданого(них) відповідно стандартів ДСТУ EN ISO/EC 17021-1, який(і) підтверджуює(ють) систему управління екологічною безпекою, що відповідає вимогам ISO 14001:2015 (ISO 14001:2015, ID, чинний(і) на дату розкриття пропозиції, виданий(і) органом із сертифікації акредитованим Національним агентством з акредитації України на ім'я Учасника або Перевізника щодо постачання та транспортування продуктів харчування.

5. Інші умови постачання предмета закупівлі:

- Оплата Товару Замовником здійснюється протягом 10 (десяти) робочих днів з дня отримання Товару Замовником, згідно видаткової накладної.

- Товар має бути якісним та не мати зовнішніх та внутрішніх пошкоджень. Поставлятися у споживчій тарі (пакуванні), що відповідає вимогам чинного законодавства та забезпечує цілісність, товарний вигляд, а також якість та безпечність. Товар повинен бути упакований належним чином, що забезпечує його збереження при перевезенні та зберіганні. Упаковка не повинна мати зовнішніх пошкоджень, забруднень, або слідів їх усунення, повинна бути безпечною при експлуатації, перевезення та вантажно-розвантажувальних роботах. Товар (упаковка) повинен містити маркування відповідно до стандартів виробника, яке надає змогу ідентифікувати Товар, встановити його походження, та дату виробництва. Етикетки на упаковці повинні бути непошкодженими, мати чіткі надписи.

- Перевірка якості Товару та його упаковки, шляхом візуального огляду на предмет видимих пошкоджень, здійснюються Замовником в момент його отримання.

- У разі виявлення представником Замовника невідповідності якості та/або кількості товару згідно з відвантажувальними документами та/або документами про якість товару, Учасник за свій рахунок, протягом 3 (трьох) днів, здійснює додаткову поставку належної кількості товару або його заміну на якісний. Неякісний товар не враховується в рахунок поставки.

- Відповідальність за виконання вимог екологічної безпеки та вимог із забезпечення вимог техніки безпеки при постачанні товару несе Учасник.

- Учасник гарантує надання при поставці партій товару завірених копій документів, які засвідчують якісні характеристики товару, його походження (висновки державної санітарно-епідеміологічної експертизи та/або декларація виробника та/або якісне посвідчення чи посвідчення про якість та/або інших відповідних документів передбачених законодавством для товарів даного виду).

- Ціна, запропонована Учасником в пропозиції, повинна враховувати всі затрати пов’язані із сплатою податків, обов’язкових платежів, страхування, доставки, витрати пов’язані з отриманням необхідних дозволів та ліцензій тощо.

- Всі документи повинні бути завірені печаткою, підписані керівником (або уповноваженою особою).

5. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення, визначений відповідно до кошторису на 2024 рік, становить 2 407 400,32 грн. (два мільйони чотириста сім тисяч чотириста грн. 32 коп.), з ПДВ, з них ковбаса напівкопчена вищого сорту за Лотом №1 становить 396 000,00 грн. (триста дев’яносто шість тисяч грн. 00 коп.), з ПДВ, сардельки вищого сорту за Лотом №2 становить 432 000,00 грн. (чотириста тридцять дві тисячі грн. 00 коп.), з ПДВ, сосиски вищого сорту за Лотом №3 становить 432 000,00 грн. (чотириста тридцять дві тисячі грн. 00 коп.), з ПДВ, копчені м’ясопродукти (шинка) за Лотом №4 становить 399 480,00 грн. (триста дев’яносто дев’ять тисяч чотириста вісімдесят грн. 00 коп.), з ПДВ, ковбаса сирокопчена за Лотом №5 становить 299 920,32 грн. (двісті дев’яносто дев’ять тисяч дев’ятсот двадцять грн. 32 коп.), з ПДВ, ковбаса варена за Лотом №6 становить 448 000,00 грн. (чотириста сорок вісім тисяч грн. 00 коп.), з ПДВ, заплановано в бюджетному запиті – Ковбасні вироби та м’ясопродукти; 15130000-8 – М’ясопродукти за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, в загальному обсязі закупівлі - 6 найменувань – 15156,0 кілограм, з них за Лотом №1 ковбаса напівкопчена вищого сорту – 2400,0 кілограм, за Лотом №2 сардельки вищого сорту – 3200,0 кілограм, за Лотом №3 сосиски вищого сорту – 3200,0 кілограм, за Лотом №4 копчені м’ясопродукти (шинка) – 2400,0 кілограм, за Лотом №5 ковбаса сирокопчена – 756,0 кілограм, за Лотом №6 ковбаса варена – 3200,0 кілограм.

6. Очікувана вартість предмета закупівлі: Загальна: 2 407 400,32 грн. (два мільйони чотириста сім тисяч чотириста грн. 32 коп.), з ПДВ.

Лот № 1 – 396 000,00 грн. (триста дев’яносто шість тисяч грн. 00 коп.), з ПДВ;

Лот № 2 – 432 000,00 грн. (чотириста тридцять дві тисячі грн. 00 коп.), з ПДВ;

Лот № 3 – 432 000,00 грн. (чотириста тридцять дві тисячі грн. 00 коп.), з ПДВ;

Лот № 4 – 399 480,00 грн. (триста дев’яносто дев’ять тисяч чотириста вісімдесят грн. 00 коп.), з ПДВ;

Лот № 5 – 299 920,32 грн. (двісті дев’яносто дев’ять тисяч дев’ятсот двадцять грн. 32 коп.), з ПДВ;

Лот № 6 – 448 000,00 грн. (чотириста сорок вісім тисяч грн. 00 коп.), з ПДВ.

7. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: Очікувана вартість формувалась з середніх цін на Ковбасні вироби та м’ясопродукти; 15130000-8 – М’ясопродукти за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, в загальному обсязі закупівлі - 6 найменувань – 15156,0 кілограм, з них за Лотом №1 ковбаса напівкопчена вищого сорту – 2400,0 кілограм, за Лотом №2 сардельки вищого сорту – 3200,0 кілограм, за Лотом №3 сосиски вищого сорту – 3200,0 кілограм, за Лотом №4 копчені м’ясопродукти (шинка) – 2400,0 кілограм, за Лотом №5 ковбаса сирокопчена – 756,0 кілограм, за Лотом №6 ковбаса варена – 3200,0 кілограм та проведеного моніторингу.

Популярні розділи та сервіси