Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «Ковбаса варена вищого ґатунку»

НАЗАД
10 сiчня 2022 10:01

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія: Харківський прикордонний загін Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України (військова частина 9951): м. Харків, вул. Клочківська 228, 61045; код за ЄДРПОУ – 14321742; категорія замовника – військова частина.

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Ковбаса варена вищого ґатунку, ковбаса напівкопчена вищого ґатунку, ковбаса сирокопчена, копчені м’ясопродукти (шинка), сардельки вищого ґатунку, сосиски вищого ґатунку; 15130000-8 - М’ясопродукти за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника.

Ідентифікатор закупівлі: UA-2021-12-30-007862-с

3. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог нормативних документів у сфері стандартизації.

Найменування товару

Технічні та якісні характеристики

Одиниця виміру

Кількість

1.

Ковбаса варена вищого ґатунку

Ковбаса варена вищого ґатунку в натуральній оболонці, повинна відповідати нормативному документу на цей вид продукції, а саме ДСТУ, ТУУ, ТУ або іншого діючого нормативного документа та Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів, вищого ґатунку повинна мати суху, міцну, еластичну, без плісняви та слизу оболонку. Без пігментних плям, ушкоджень оболонки та інших видимих дефектів. Запах і смак властивий̆ даному виду продукту, без сторонніх присмаків і запахів.

кг.

430

2.

Ковбаса напівкопчена вищого ґатунку

Ковбаса напівкопчена вищого ґатунку повинна відповідати нормативному документу на цей вид продукції, а саме ДСТУ, ТУУ, ТУ або іншого діючого нормативного документа та Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. Вимоги: Зовнішній вигляд Поверхня батонів чиста, суха, без плям, злипів, пошкоджень оболонки і напливів фаршу. Вигляд фаршу на розрізі: Фарш рівномірно перемішаний, від рожевого до темночервоного кольору, без сірих плям і порожнин та містить шматочки сала, свинини, грудинки, жиру яловичого або баранячого, баків (щоковини) тощо. Дозволено відхил розмірів окремих шматочків на зрізі їх за діагоналлю. Консистенція - Пружна Смак і запах - Смак приємний, злегка гострий, в міру солоний, з вираженим ароматом прянощів і копчення, з запахом часнику або без нього, без сторонніх присмаку і запаху. Масова частка вологи для ковбас, не більше ніж 52%. Масова частка жиру, не більше 45%. Загальний термін придатності повиннен бути не менше 20 діб, при температурі, придатній для зберігання даного виду продукції. Товар не повинен містити штучних барвників, ароматизаторів, підсолоджувачів, підсилювачів смаку, консервантів.

кг.

872

3.

Ковбаса сирокопчена

Ковбаса сирокопчена повинна відповідати нормативному документу на цей вид продукції, а саме ДСТУ, ТУУ, ТУ або іншого діючого нормативного документа та Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. Вимоги: Зовнішній вигляд- Поверхня батонів чиста, суха, без плям, злипів, пошкоджень оболонки і напливів фаршу. Вигляд фаршу на розрізі: Фарш рівномірно перемішаний, від рожевого до темночервоного кольору, без сірих плям і порожнин та містить шматочки сала, свинини, грудинки, жиру яловичого або баранячого, баків (щоковини) тощо. Дозволено відхил розмірів окремих шматочків на зрізі їх за діагоналлю. Консистенція- Пружна Смак і запах - Смак приємний, злегка гострий, в міру солоний, з вираженим ароматом прянощів і копчення, з запахом часнику або без нього, без сторонніх присмаку і запаху. Загальний термін придатності повиннен бути не менше 20 діб, при температурі, придатній для зберігання даного виду продукції. Товар не повинен містити штучних барвників, ароматизаторів, підсолоджувачів, підсилювачів смаку, консервантів.

кг.

270

4.

Копчені м’ясопродукти (шинка)

Копчені м’ясопродукти (шинка) повинна відповідати нормативному документу на цей вид продукції, а саме ДСТУ, ТУУ, ТУ або іншого діючого нормативного документа та Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. Вимоги: Зовнішній вигляд- Поверхня батонів чиста, суха, без плям, злипів, пошкоджень оболонки і напливів фаршу. Форма циліндрична. На розрізі м’язова тканина світло- рожевого кольору, без сірих плям, з прошарками жиру (сала) свинячого білого кольору або із світло- рожевим відтінком і жиру яловичого білого кольору або з кремовим відтінком. Запах приємний, з ароматом спецій, часнику (у разі його застосовування), смак солонуватий, без сторонніх присмаку і запаху. Консистенція- Пружна. Смак і запах Смак приємний, злегка гострий, в міру солоний, з вираженим ароматом прянощів, з запахом часнику або без нього, без сторонніх присмаку і запаху. Загальний термін придатності повинен бути не менше 15 діб, при температурі, придатній для зберігання даного виду продукції.

кг.

542

5.

Сардельки вищого ґатунку

Сардельки вищого ґатунку повинні відповідати нормативному документу на цей вид продукції, а саме ДСТУ, ТУУ, ТУ або іншого діючого нормативного документа та Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів, мати суху, міцну, еластичну, без плісняви та слизу оболонку. Без пігментних плям, ушкоджень оболонки та інших видимих дефектів. Запах і смак властивий даному виду продукту, без сторонніх присмаків і запахів. Вага однієї сардельки приблизно 50-100 г. Загальний термін придатності повинен бути не менше 20 діб, при температурі, придатній для зберігання даного виду продукції.

кг.

1 322

6.

Сосиски вищого ґатунку

Сосиски вищого ґатунку повинні відповідати нормативному документу на цей вид продукції, а саме ДСТУ, ТУУ, ТУ або іншого діючого нормативного документа та Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів, мати суху, міцну, еластичну, без плісняви та слизу оболонку. Без пігментних плям, ушкоджень оболонки та інших видимих дефектів. Запах і смак властивий даному виду продукту, без сторонніх присмаків і запахів. Вага однієї сосиски приблизно 50-60 г. Загальний термін придатності повинен бути не менше 20 діб, при температурі, придатній для зберігання даного виду продукції.

кг.

1 322

Кожна партія товару повинна відповідати заявці Замовника, та мати супроводжувальні документи, що підтверджують якість товару (копія висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи та/або копія посвідчення про якість та/або копія декларації виробника тощо) із зазначенням строку придатності, умов зберігання та температурного режиму.

1. Маркування. Має бути виконане державною мовою, типографським способом, згідно з законодавством України та містити всю необхідну інформацію.

2. Зміст маркування: назва місцезнаходження виробника, пакувальника, назва місця походження, товарний знак виробника, позначення маси нетто, чи об'єму, склад продукту, поживна (харчова) та енергетична цінність (калорійність) харчового продукту, строк (термін) придатності, умови зберігання, дата виготовлення (виробництва) і дата пакування (або фасування), на споживчу тару обов'язково наносять кінцеву дату споживання (термін придатності) «вжити до», або дату виробництва та строк придатності продукту, нанесення позначень нормативних документів тощо.

3. Пакування і тара. Зазначені продукти повинні бути у вакуумній̆ упаковці або модифікованому газовому середовищі та повинен бути упакований в ящики з гофрованого картону згідно з ДСТУ ГОСТ 9142:2019 (ГОСТ 9142-2014, IDT).

4. Обіг продуктів харчування повинен здійснюватися відповідно до гігієнічних вимог встановлених до харчових продуктів, про що надається довідка у складі пропозиції.

5. Термін придатності товару: Термін придатності продукції повинен складати на момент поставки на склад замовника не менше 80 % від загального терміну придатності товару.

6. Місце поставки. м. Харків, вул. Клочківська, 228.

Постачання продукції здійснюється відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97-ВР від 23.12.1997 р. На виконання цієї вимоги учасники зобов’язані у складі пропозиції письмово гарантувати дотримання вищезазначеного нормативно-правового акту в частині обов’язків суб’єктів господарської (підприємницької) діяльності під час обігу харчових продуктів при постачанні. За недодержання вищезазначених умов Замовник має право відмовитись від прийняття харчових продуктів, та вважати обов’язок здійснення поставки в день та час визначений під час замовлення – невиконаний в повному обсязі.

При поставці, товар повинен супроводжуватися документом, що підтверджує якість пропонованого товару.

7.   Термін поставки. До 20.12.2022.

8. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення, визначений відповідно до кошторису на 2022 рік, становить 716 150 грн. 00 коп. з ПДВ... заплановано в бюджетному запиті – Ковбаса варена вищого ґатунку, ковбаса напівкопчена вищого ґатунку, ковбаса сирокопчена, копчені м’ясопродукти (шинка), сардельки вищого ґатунку, сосиски вищого ґатунку; 15130000-8 - М’ясопродукти за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, за КЕКВ - 2230 в загальному обсязі закупівлі - 6 найменувань – 4758,0 кг, а саме: ковбаса варена вищого ґатунку – 430,0 кг., ковбаса напівкопчена вищого ґатунку – 872,0 кг., ковбаса сирокопчена – 270,0 кг., копчені м’ясопродукти (шинка) – 542,0 кг., сардельки вищого ґатунку – 1322,0 кг., сосиски вищого ґатунку – 1322,0 кг.

9. Очікувана вартість предмета закупівлі: 716 150 грн. 00 коп. з ПДВ

10. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: Очікувана вартість формувалась з середніх цін на Ковбасу варену вищого ґатунку, ковбасу напівкопчену вищого ґатунку, ковбасу сирокопчену, копчені м’ясопродукти (шинка), сардельки вищого ґатунку, сосиски вищого ґатунку; 15130000-8 - М’ясопродукти за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, за КЕКВ - 2230 в загальному обсязі закупівлі - 6 найменувань – 4758,0 кг, а саме: ковбаса варена вищого ґатунку – 430,0 кг., ковбаса напівкопчена вищого ґатунку – 872,0 кг., ковбаса сирокопчена – 270,0 кг., копчені м’ясопродукти (шинка) – 542,0 кг., сардельки вищого ґатунку – 1322,0 кг., сосиски вищого ґатунку – 1322,0 кг., проведеного моніторингу та відповідно до розпорядження Адміністрації Держприкордонслужби №701-36448/0/6-21-Вих. від 02.12.2021 року.

Популярні розділи та сервіси