Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «Ковбаса напівкопчена вищого сорту»

НАЗАД
17 лютого 2022 14:27

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 4-1 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами)

Предмет закупівлі (Товар): Ковбаса напівкопчена вищого сорту, сардельки вищого сорту, за кодом ДК 021:2015 – 15130000-8 М’ясопродукти

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія: Військова частина 9971, вул. Стрілецька, 6, м. Луцьк, 43005; код за ЄДРПОУ — 14321661; категорія замовника — правоохоронний орган.

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Ковбаса напівкопчена вищого сорту, сардельки вищого сорту,  за кодом ДК 021:2015 – 15130000-8 М’ясопродукти

3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2022-02-15-002497-b

4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог нормативних документів до даного виду товару.
5. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення, визначений відповідно до кошторису на 2022 рік, становить 320 000,00 грн. з ПДВ.

6. Очікувана вартість предмета закупівлі: 320 000,00 грн. з ПДВ.

7. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:

Визначено відповідно до  вимог наказу Адміністрації Держприкордонслужби від 09 вересня 2019 року №480-аг «Про моніторинг цін під час здійснення закупівель».

Технічна специфікація

Предмет закупівлі (Товар): Ковбаса напівкопчена вищого сорту, сардельки вищого сорту,  за кодом ДК 021:2015 – 15130000-8 М’ясопродукти

У разі, якщо у тендерній документації міститься посилання на конкретні торговельну марку чи фірму, патент, конструкцію або тип предмета закупівлі, джерело його походження або виробника − читати "або еквівалент".

з/п

Найменування предмету закупівлі

Кількість, кг.

Технічна характеристика товару

1

Ковбаса напівкопчена вищого сорту

1 500,00

 Ковбаса напівкопчена вищого сорту повинна відповідати вимогам  ДСТУ 4435:2006

 Запах та смак: властивий даному продукту, злегка гострий, в міру солоний, з вираженим ароматом прянощів і копчення, без стороннього присмаку та запаху;

Не допускається продукт з: пліснявою, слиззю на оболонці;

Батони повинні бути прямі. Пружної консистенції.

Вигляд фаршу в розрізі:фарш рівномірно перемішаний, від рожевого до темно-червоного кольору, без сірих плям та порожнин;

Строк придатності на момент поставки повинен становити не менше 90% від загального терміну зберігання.

Фасування - вакуумна упаковка, штучне пакування, вакуум в термоформувальному плівковому матеріалі, поліамідна упаковка  вагою до 3 кг. Транспортне пакування – картонні ящики масою нетто не більше ніж 20 кг, які повинні бути міцними, сухими, чистими та без стороннього запаху. Обов’язковим є маркуванням на кожній пакованій одиниці.

Маркування має містити таку інформацію:

-  назва;

-  найменування та адреси підприємства-виробника;

-  кінцевої дати споживання та/або дати виробництва та строку придатності;

-  умов зберігання;

-  інформації про харчову цінність продукту;

-  номеру партії виробництва;

-  маси нетто та брутто (кг).

Маркування має бути виконане державною мовою, згідно з законодавством України та може містити додаткову інформацію визначену виробником.

2

Сардельки вищого сорту

1 000,00

Сардельки вищого сорту повинні відповідати  вимогам   ДСТУ: 4436:2005

Зовнішній вигляд: батончики сардельок з чистою сухою поверхнею без пошкодження оболонки, напливів фаршу, злипів, бульйонних та жирових набряків.

Консистенція: ніжна, соковита, пружна – визначається в гарячому стані.

Вигляд фаршу на розрізі: рожевий або світло-рожевий фарш рівномірно перемішаний без порожнин і сірих плям.

Запах та смак: властиві даному виду продукту, з ароматом прянощів, в міру солоний, без стороннього запаху та присмаку.

Строк придатності на момент поставки повинен становити не менше 90% від загального терміну зберігання.

Пакування: повинні бути у полімерній або натуральній оболонці та запаковані в вакуумну упаковку вагою до 5кг. Обов’язковим є маркуванням на кожній пакованій одиниці.

Маркування має містити таку інформацію:

-  назва;

-  найменування та адреси підприємства-виробника;

-  кінцевої дати споживання та/або дати виробництва та строку придатності;

-  умов зберігання;

-  інформації про харчову цінність продукту;

-  номеру партії виробництва;

-  маси нетто та брутто (кг).

Маркування має бути виконане державною мовою, згідно з законодавством України та може містити додаткову інформацію визначену виробником.

Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, чинним нормативним документам, затвердженим у встановленому законодавством порядку, відповідати вимогам Законів України «Про безпечність та якість харчових продуктів» від 23.12.1997р. №771/97-ВР (зі змінами), «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення» від 24.02.1994 р. №4004-ХІІ, наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29.12.2012 № 1140 «Про затвердження Державних санітарних норм та правил «Медичні вимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини», спільних наказів МОН України та МОЗ України від 17.04.2006 р. № 298/227. Неякісний товар підлягає обов’язковій заміні, але всі витрати пов’язані із заміною товару несе постачальник.

Транспортування: Доставка продукції повинна проводитися спеціалізованим автотранспортом згідно з правилами перевезення даних продуктів. Особи, які беруть участь у обігу Товару та транспортні засоби, на яких здійснюється його перевезення, повинні мати необхідні документи відповідно до вимог встановлених законодавством, а також вказані особи повинні надати оригінали особових медичних книжок з вчасним проходженням медичних оглядів (водії, експедитори, тощо) за формою затвердженою наказом Міністерства охорони здоров’я України від 21.02.2013 № 150.

Якість товару повинна відповідати національним стандартам, технічним умовам виробника, технічним вимогам Замовника.

Разом з товаром Постачальник в обов’язковому порядку повинен передати Замовнику документи на всю партію, що підтверджують безпечність та якість харчових продуктів, у тому числі забезпечують їх простежуваність, відповідно до Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”, а саме: декларація виробника (якісне посвідчення) та експертний висновок (протокол досліджень), завірені Постачальником, відповідно до вимог чинного законодавства у відповідності до наказу Міністерства юстиції України від 18.06.2015р. № 1000/5.

Строк придатності товару повинен відповідати строку визначеному у ДСТУ на цей вид товару і становити не менше 90 % від терміну зберігання даного виду товару з дня поставки його на склад Замовника.

У разі виникнення сумнівів/суперечки щодо якості поставленого Товару проводиться  його незалежна експертиза в уповноважених на це установах чи організаціях. Оплата вартості експертизи Товару сплачується Постачальником.

Тара та упаковка товару:

Тара та матеріали, які використовують для упаковування чи закупорювання продукту, повинні відповідати вимогам законодавчих, нормативних і/або технічних документів, дозволені Центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров'я для харчових продуктів, яка забезпечує цілісність пакування під час зберігання, транспортування та реалізації.

Тара, яка має бути використана для пакування та транспортування товару, повинна бути чистою, сухою, неушкодженою, добре запакованою та не повинна мати стороннього запаху, з відповідним маркуванням.

Строк (термін) поставки товару: партіями (частинами) до 31.12.2022 року. Поставка товару здійснюється за попередньою заявкою Замовника, але не пізніше 3 робочих днів з моменту подання заявки Замовником (орієнтовно один раз на місяць).

Місце поставки товару: Волинська область, місто Луцьк, вул. Стрілецька, 6

Популярні розділи та сервіси