Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «Консерви м'ясо-рослинні (каша горохова зі свининою, каша гречана зі свининою, каша рисова зі свининою, каша перлова зі свининою, каша пшоняна зі свининою)»

НАЗАД
12 квiтня 2024 10:58

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія: Головний центр капітального будівництва, реконструкції та закупівель Державної прикордонної служби України: вул. Ялтинська, 11, м. Київ, 02099; код за ЄДРПОУ – 23311317; категорія замовника – Замовник, що здійснює закупівлі для потреб оборони.

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Код ДК 021:2015: 15130000-8 «М’ясопродукти» (Консерви м’ясо-рослинні (каша горохова зі свининою, каша гречана зі свининою,  каша рисова зі свининою, каша перлова зі свининою, каша пшоняна зі свининою))

3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-10-001806-a

4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмету закупівлі відповідно до вимог,  визначених АДПСУ.

ТЕХНІЧНІ, ЯКІСНІ, КІЛЬКІСНІ ТА ІНШІ ВИМОГИ

до предмету закупівлі

Код ДК 021:2015: 15130000-8 «М’ясопродукти» (Консерви м’ясо-рослинні (каша горохова зі свининою, каша гречана зі свининою,  каша рисова зі свининою, каша перлова зі свининою, каша пшоняна зі свининою))

№ п/п

Назва

Од. виміру

Кількість

Ціна за одиницю не повинна перевищувати, грн. з ПДВ

Строк поставки

1.

Консерви м'ясо-рослинні (каша горохова зі свининою)

кг

46 000

87,60

До 30.11.2024

2

Консерви м'ясо-рослинні (каша гречана зі свининою)

кг

46 000

87,60

До 30.11.2024

3

Консерви м'ясо-рослинні (каша рисова зі свининою)

кг

46 000

87,60

До 30.11.2024

4

Консерви м'ясо-рослинні (каша перлова зі свининою)

кг

46 000

87,60

До 30.11.2024

5

Консерви м'ясо-рослинні (каша пшоняна зі свининою)

кг

46 000

87,60

До 30.11.2024

Місця поставки: Сумська обл., Київська обл., Черкаська обл.

Вимоги до консерви м’ясо-рослинної (каша горохова зі свининою)

1. Консерви м’ясо-рослинні (каша горохова зі свининою) повинні відповідати ДСТУ 7048:2009 «Консерви м’ясо-рослинні та кров’яні». Загальні технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

2. Пакування та фасування м’ясо-рослинних консерв, здійснюється у відповідності до ДСТУ 7048:2009 «Консерви м’ясо-рослинні та кров’яні. Загальні технічні умови». Маса нетто консерви в банці повинна бути 325-525 г. Банки повинні бути запаковані у транспорту тару (дощаті ящики, ящики з гофрованого картону або термозсідальну плівку), сформовані на піддонах. Маса ящика не повинна перевищувати 30 кг. Всі пакувальні матеріали (тара) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.

3. Маркування банки повинно бути здійснено методом літографії або на етикетці, виконаній типографічним та іншим способам, із зазначенням інформації, визначеної ДСТУ 7048:2009 «Консерви м’ясо-рослинні та кров’яні. Загальні технічні умови».

На маркуванні транспортної тари зазначається інформація, визначена ДСТУ 7048-2009 «Консерви м’ясо-рослинні та кров’яні. Загальні технічні умови». Маркування має бути виконане державною мовою згідно із законодавством України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником.

4. Термін придатності до споживання консервів у день їх постачання до замовника повинен становити не менше 15 місяців.

Вимоги до консерви м’ясо-рослинної

1. Консерви м’ясо-рослинні (каша пшоняна зі свининою, каша рисова зі свининою, каша гречана зі свининою, каша перлова зі свининою) повинні відповідати ДСТУ 4607:2006 «Консерви м'ясо-рослинні. Каші з м'ясом. Загальні технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

2. Консерви м’ясо-рослинні повинні бути розфасовані в металеві банки (ДСТУ 7771:2015 «Банки металеві для консервів. Технічні умови») з кришками без ключа або з ключем. Маса нетто консерви в банці повинна бути 250-525 г. Банки повинні бути запаковані у транспорту тару (ящики з гофрованого картону або термозсідальну плівку), сформовані на піддонах. Маса брутто ящика не повинна перевищувати 30 кг. Всі пакувальні матеріали (тара) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.

3. Маркування банки повинно бути здійснено методом літографії або на етикетці, виконаній типографічним та іншим способам, із зазначенням інформації, визначеної ДСТУ 4607:2006 «Консерви м'ясо-рослинні. Каші з м'ясом. Загальні технічні умови». На маркуванні транспортної тари зазначається інформація, визначена ДСТУ 4607:2006 «Консерви м'ясо-рослинні. Каші з м'ясом. Загальні технічні умови».

Маркування має бути виконане державною мовою згідно із законодавством України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником.

4. Термін придатності до споживання консервів у день їх постачання до замовника повинен становити не менше 20 місяців.

Загальні умови:

Місця поставки: детальна інформація щодо місць поставки та товароодержувачів буде повідомлена Замовником лише Переможцю на етапі укладення/виконання договору про закупівлю.

Поставка: на  умовах передбачених в проекті Договору.

Товар має відповідати технічним, якісним та кількісним вимогам, а також  найвищому рівню технологій і стандартів, існуючих в Україні та підтверджуватись зазначеними нижче документами.

У разі виникнення сумнівів/суперечки щодо якості товару, що постачається, проводиться його незалежна експертиза в уповноважених на це установах чи організаціях. Оплата вартості експертизи Товару сплачується на умовах договору. 

На підтвердження відповідності запропонованого товару, учасник повинен надати у складі пропозиції:

1. Гарантійний лист Учасника про відповідність запропонованого ним товару технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам, визначеним у цьому Додатку. Також, гарантійний лист повинен містити повне найменування запропонованого Учасником товару, найменування державного/галузевого стандарту/технічних умов виробника, а також найменування виробника та країну походження такого товару.

2. Копії документів, які свідчать про якість товарів, що пропонуються Учасником (декларація виробника або сертифікат якості/відповідності виробника або висновок експертизи, тощо).

3. Копія експлуатаційного дозволу та/або рішення компетентного органу про державну реєстрацію потужностей (будівлі, споруди, комплекси споруд, обладнання та інших засобів, включаючи транспортні засоби та території, що використовуються у виробництві та/або обігу об’єктів санітарних заходів) – власних або орендованих, що будуть використовуватися чи використані при виробництві, переробці або реалізації харчових продуктів, відповідно вимог Закону України від 23.12.1997 № 771/97-ВР «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10.02.2016 № 39 «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужносте операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам» (чинного на дату розкриття пропозицій) .

4. Копія документа чи іншого розпорядчого документа, який підтверджує, що оператор ринку відповідає вимогам законодавства України щодо постійно діючих процедур, що ґрунтуються на принципах HACCP відповідно до вимог Закону України від 23.12.1997 №771/97-ВР та наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.12.2012 №590 (чинного на дату розкриття пропозицій).

5. Якщо Учасник не є виробником товару – предмету закупівлі, такий Учасник надає лист від виробника або його офіційного представника або дилера або дистриб’ютора запропонованого учасником товару, що підтверджує наявність партнерських відносин Учасника з компанією-виробником або його офіційним представництвом або дилером чи дистриб’ютором та містить гарантії щодо поставки визначеного Замовником товару, його кількості, можливість поставки товару протягом строків, визначених у документації, та підтвердження щодо якості запропонованого учасником товару до вимог Замовника.

Також, лист обов’язково повинен містити посилання на номер оголошення, оприлюдненого в електронній системі  закупівель, найменування замовника та назву предмета закупівлі.

5. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення, визначений відповідно до кошторису на 2024 рік, становить 20 148 000,00 грн. з ПДВ.

6. Очікувана вартість предмета закупівлі: 20 148 000,00 грн. з ПДВ.

7. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: Очікувану вартість сформовано після проведеного моніторингу згідно з вимогами законодавства та наказів Адміністрації Державної прикордонної служби України від 09.09.2019  № 480-АГ «Про моніторинг цін під час здійснення закупівель» (зі змінами) та від 07.11.2022 № 570/0/81-22-АГ «Про організацію моніторингу цін під час здійснення закупівель товарів на період дії правового режиму  воєнного стану та внесення змін до наказів Адміністрації Держприкордонслужби», на підставі ціни, визначеної листом Адміністрації Державної прикордонної служби України від 03.04.2024 № 17/21290-24-Вих.

Популярні розділи та сервіси