Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «Картопля молода», «Зернові культури та картопля»

НАЗАД
23 червня 2021 08:12

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія: Харківський прикордонний загін Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України (військова частина 9951): м. Харків, вул. Клочківська 228, 61045; код за ЄДРПОУ – 14321742; категорія замовника – військова частина.

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Картопля молода; 03210000-6 - Зернові культури та картопля за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника.

3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2021-06-11-009378-b. 

4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог нормативних документів у сфері стандартизації.

Найменування товару

Технічні та якісні характеристики

Одиниця виміру

Кількість

1.

Картопля молода

Картопля молода повинна бути урожаю 2021 року. Бульби цілі, чисті, здорові, свіжі, зрілі, повністю вкриті щільною шкіркою, без зайвої зовнішньої вологості, не пророслі, не зів'ялі, без ушкоджень сільськогосподарськими шкідниками, типової для ботанічного сорту форми і забарвлення, без коричневих плям, викликаних впливом тепла, не позеленілі. Вид внутрішньої частини бульби: типова для ботанічного сорту забарвлення. Не допускаються плями іржавої (залізистої) плямистості, внутрішні порожнечі, сірі, сині або чорні плями під шкіркою, чорна серцевина і інші внутрішні дефекти. Запах і смак: властивий даному ботанічному сорту, без стороннього запаху та присмаку. Не допускаються бульби з плямами блідо-зеленого кольору, з механічними пошкодженнями (порізи, вириви, тріщини, вм'ятини), уражені паршею та дротяником, пошкоджені гризунами, запарені, з ознаками "задухи", роздавлені, половинки та частини бульб, уражені мокрою, сухою, кільцевою, пуговичною гнилями та фітофторою, з наявністю землі, прилиплої до бульб, та наявністю органічної та мінеральної домішки. Наявність налипання землі допускається не більше 1%. Безпечність продукції – вміст пестицидів, токсичних елементів, мікотоксинів, нітритів не повинен перевищувати допустимі рівні. Не містити у складі ГМО. Вміст кожної пакувальної одиниці або партії продукції має бути однорідним і складатися тільки з картоплі одного ботанічного сорту, походження, забарвленням шкірки і фарбування внутрішньої частини. Видима частина вмісту пакувальної одиниці повинна відповідати вмісту всій пакувальній одиниці.

кг.

15 000,0

Товар по якості та безпечності повинен відповідати діючим стандартам. За зовнішнім виглядом, запахом, смаком, кольором, консистенцією, продукти харчування повинні відповідати показникам якості, що висуваються до товару, що є предметом закупівлі. При цьому, якість продукції повинна відповідати діючим на момент проведення закупівель ДСТУ, ГОСТ, ТУУ, ТУ або іншому діючому нормативному документу. Не містити у складі ГМО. Термін придатності продукції повинен складати на момент поставки не менше 75% від загального терміну придатності товару. Кожна партія товару повинна відповідати заявці Замовника, та мати супроводжувальні документи, що підтверджують якість товару (копія висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи та/або копія посвідчення про якість та/або копія декларації виробника тощо) із зазначенням строку придатності, умов зберігання та температурного режиму. Зміст маркування: назва місцезнаходження виробника, пакувальника, назва місця походження, товарний знак виробника, позначення маси нетто, чи об'єму, склад продукту, поживна (харчова) та енергетична цінність (калорійність) харчового продукту, строк (термін) придатності, умови зберігання, дата виготовлення (виробництва) і дата пакування (або фасування), на споживчу тару обов'язково наносять кінцеву дату споживання (термін придатності) «вжити до», або дату виробництва та строк придатності продукту, нанесення позначень нормативних документів тощо. Тара та упаковка товару повинні бути чистими, сухими, без стороннього запаху й порушення цілісності, відповідати діючому санітарно-епідеміологічному законодавству, містити термін та умови придатності харчових продуктів.

5. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення, визначений відповідно до кошторису на 2021 рік, становить 180 000 грн. 00 коп. з ПДВ... заплановано в бюджетному запиті – Картопля молода; 03210000-6 - Зернові культури та картопля за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, в загальному обсязі закупівлі - 1 найменування – 15000 кг.

6. Очікувана вартість предмета закупівлі: 180 000 грн. 00 коп. з ПДВ.

7. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: Очікувана вартість формувалась з середніх цін на картоплю молоду; 03210000-6 - Зернові культури та картопля за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, в загальному обсязі закупівлі - 1 найменування – 15000 кг та проведеного моніторингу.

Популярні розділи та сервіси