Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «Буряк столовий ранніх сортів, морква ранніх сортів, капуста білоголова ранніх сортів, цибуля ріпчаста, огірки, помідори, перець солодкий, кабачки, баклажани»

НАЗАД
14 липня 2021 10:46

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія: Харківський прикордонний загін Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України (військова частина 9951): м. Харків, вул. Клочківська 228, 61045; код за ЄДРПОУ – 14321742; категорія замовника – військова частина.

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Буряк столовий ранніх сортів, морква ранніх сортів, капуста білоголова ранніх сортів, цибуля ріпчаста, огірки, помідори, перець солодкий, кабачки, баклажани; 03220000-9 Овочі, фрукти та горіхи за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника.

3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2021-06-11-010782-b. 

4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог нормативних документів у сфері стандартизації.

Найменування товару

Технічні та якісні характеристики

Одиниця виміру

Кількість

1.

Буряк столовий ранніх сортів

Буряк столовий ранніх сортів повинен бути урожаю 2021 року. Ранньостиглий, коренеплоди свіжі, цілі, здорові, чисті, без пошкоджень, форма та колір відповідають ботанічному сорту, без стороннього запаху та смаку. Клубні соковиті, темно-червоних відтінків. Розмір в діаметрі від 50 мм до 120 мм. Не допускається наявність коренеплодів ушкоджених сільськогосподарськими шкідниками, зів’ялих, з ознаками гнилі та наявністю дефектів, які псують зовнішній вигляд продукції.

кг

2 000,0

2.

Морква ранніх сортів

Морква ранніх сортів повинна бути урожаю 2021 року. Коренеплоди свіжі, цілі, здорові, чисті, незів'ялі, непророслі не тріснуті, не пошкоджені шкідниками, без зайвої зовнішньої вологості, без загнивання, типових для даного сорту форми і забарвлення, з довжиною бадилля не більше 2 см або без бадилля, але без ознак загнивання у ділянці. Запах властивий даному ботанічному сорту, без стороннього запаху і присмаку.

кг

2 400,0

3.

Капуста білоголова ранніх сортів

Капуста білоголова ранніх сортів повинна бути урожаю 2021 року. Ранніх ботанічних сортів, качани свіжі, цілі, здорові, чисті, добре сформовані, непророслі, колір і форма відповідає даному сорту, без стороннього запаху і смаку. Вага однієї капусти – не менше 400 г та не більше 2 кг. Не допускається головки капусти не свіжі, пошкоджені сільськогосподарськими шкідниками, листки з ознаками загнивання та з механічними пошкодженнями на глибину більше 2 основних листків.

кг

4 000,0

4.

Цибуля ріпчаста

Цибуля ріпчаста свіжа повинна бути урожаю 2021 року. Цибулини цілі, чисті. Запах, властивий даному сорту, без стороннього запаху і смаку. Круглої форми з добре висушеними верхніми лусочками і висушеною шийкою від 2 до 5 см включно, не пошкоджені сільськогосподарськими шкідниками і хворобами; без механічних пошкоджень.

кг

1 500,0

5.

Огірки

Огірки свіжі повинні бути урожаю 2021 року. Повинні бути подовженої форми, свіжими, неушкодженими. Розмір плодів в діаметрі не більше 50 мм, довжина – не більше 140 мм. Не допускаються плоди з ознаками загнивання, підмороженості, в’янення, жовтизни та з механічними пошкодженнями.

кг

400,0

6.

Помідори

Помідори свіжі повинні бути урожаю 2021 року. Плоди спілі, цілі, чисті, неперезрівші, без механічних пошкоджень і сонячних опіків. Не допускається наявність плодів з тріщинами, зелених, м'ятих, гнилих, пошкоджених шкідниками.

кг

400,0

7.

Перець солодкий

Перець солодкий свіжий повинен бути урожаю 2021 року. Плоди свіжі, цілі, чисті, здорові, по формі і забарвленню відповідають даному ботанічному сорту, з плодоніжкою. Смак солодкий з легкою гірчинкою. Розмір плодів без урахування плодоніжки має складати: в діаметрі – не менше 40 мм, довжиною – не менше 60 мм. Не допускається наявність плодів гнилих, зів’ялих, з механічними пошкодженнями та сонячними опіками, ушкоджених сільськогосподарськими шкідниками та хворобами.

кг

300,0

8.

Кабачки

Кабачки свіжі повинні бути урожаю 2021 року. Плоди доброякісні, не пошкоджені, чисті, свіжі на вигляд, тверді, достатньо стиглі, але без надлишкового утворення насіння, м’якуш без волокон, з нормальною вологістю поверхні, без стороннього запаху та присмаку. Розмір плодів, не враховуючи плодоніжки, має складати: в діаметрі – від 35 мм до 75 мм, довжиною – від 100 мм до 270 мм. Не допускається плоди з ознаками загнивання, не правильної форми.

кг

300,0

9.

Баклажани

Баклажани свіжі повинні бути урожаю 2021 року. Плоди повинні бути свіжими, цілими, вирощені в природніх умовах, чистими, не порізаними, не придавленими, не пошкодженими, спілими. Смак та запах – властиві даному ботанічному сорту, без стороннього запаху і присмаку, не пошкоджені шкідниками, не повинні містити нітратів та інших шкідливих речовин.

кг

300,0

Товар по якості та безпечності повинен відповідати діючим стандартам. За зовнішнім виглядом, запахом, смаком, кольором, консистенцією, продукти харчування повинні відповідати показникам якості, що висуваються до товару, що є предметом закупівлі. При цьому, якість продукції повинна відповідати діючим на момент проведення закупівель ДСТУ, ГОСТ, ТУУ, ТУ або іншому діючому нормативному документу. Не містити у складі ГМО. Термін придатності продукції повинен складати на момент поставки не менше 80% від загального терміну придатності товару. Кожна партія товару повинна відповідати заявці Замовника, та мати супроводжувальні документи, що підтверджують якість товару (копія висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи та/або копія посвідчення про якість та/або копія декларації виробника тощо) із зазначенням строку придатності, умов зберігання та температурного режиму. Зміст маркування: назва місцезнаходження виробника, пакувальника, назва місця походження, товарний знак виробника, позначення маси нетто, чи об'єму, склад продукту, поживна (харчова) та енергетична цінність (калорійність) харчового продукту, строк (термін) придатності, умови зберігання, дата виготовлення (виробництва) і дата пакування (або фасування), на споживчу тару обов'язково наносять кінцеву дату споживання (термін придатності) «вжити до», або дату виробництва та строк придатності продукту, нанесення позначень нормативних документів тощо. Тара та упаковка товару повинні бути чистими, сухими, без стороннього запаху й порушення цілісності, відповідати діючому санітарно-епідеміологічному законодавству, містити термін та умови придатності харчових продуктів.

 

5. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення, визначений відповідно до кошторису на 2021 рік, становить 129 100 грн. 00 коп. з ПДВ... заплановано в бюджетному запиті – Буряк столовий ранніх сортів, морква ранніх сортів, капуста білоголова ранніх сортів, цибуля ріпчаста, огірки, помідори, перець солодкий, кабачки, баклажани; 03220000-9 Овочі, фрукти та горіхи за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, в загальному обсязі закупівлі - 9 найменувань – 11600 кг, а саме: Буряк столовий ранніх сортів – 2000 кг., морква ранніх сортів – 2400 кг., капуста білоголова ранніх сортів – 4000 кг., цибуля ріпчаста – 1500 кг., огірки – 400 кг., помідори – 400 кг., перець солодкий – 300 кг., кабачки – 300 кг.,  баклажани – 300 кг. та проведеного моніторингу.

6. Очікувана вартість предмета закупівлі: 129 100 грн. 00 коп. з ПДВ.

7. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: Очікувана вартість формувалась з середніх цін на картоплю молоду; 03210000-6 - Зернові культури та картопля за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, в загальному обсязі закупівлі - 9 найменувань – 11600 кг, а саме: Буряк столовий ранніх сортів – 2000 кг., морква ранніх сортів – 2400 кг., капуста білоголова ранніх сортів – 4000 кг., цибуля ріпчаста – 1500 кг., огірки – 400 кг., помідори – 400 кг., перець солодкий – 300 кг., кабачки – 300 кг.,  баклажани – 300 кг. та проведеного моніторингу.

Популярні розділи та сервіси