Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «Апельсини, лимони, банани, яблука»

НАЗАД
28 сiчня 2022 11:11

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія: 4 прикордонний загін Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України (військова частина 9951): м. Харків, вул. Клочківська 228, 61045; код за ЄДРПОУ – 14321742; категорія замовника – військова частина.

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Апельсини, лимони, банани, яблука; 03220000-9 – Овочі, фрукти та горіхи за ДК 021-2015 Єдиного закупівельного словника.

2. Ідентифікатор закупівлі: UA-2022-01-10-003857-с

3. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог нормативних документів у сфері стандартизації.

Найменування товару

Технічні та якісні характеристики

Одиниця виміру

Кількість

1.

Апельсини

Якість повинна відповідати нормативно-правовим документам, чинних на території України. Повинні бути цілими, чистими, здоровими, сухими, незів’ялими. свіжі, чисті, не тріснуті, не пошкоджені шкідниками, без зайвої зовнішньої вологості, типових для даного сорту форми і забарвлення. Середнього розміру. Без ГМО.

кг.

1500

2.

Лимони

Якість повинна відповідати нормативно-правовим документам, чинних на території України. Повинні бути цілими, чистими, здоровими, сухими, незів’ялими. свіжі, чисті, не тріснуті, не пошкоджені шкідниками, без зайвої зовнішньої вологості, типових для даного сорту форми і забарвлення. Середнього розміру. Без ГМО.

кг.

1200

3.

Банани

Якість повинна відповідати нормативно-правовим документам, чинних на території України. Повинні бути цілими, чистими, здоровими, сухими, незів’ялими. свіжі, чисті, не тріснуті, не пошкоджені шкідниками, без зайвої зовнішньої вологості, типових для даного сорту форми і забарвлення. Без ГМО.

кг.

700

4.

Яблука

Якість повинна відповідати нормативно-правовим документам, чинним на території України. Повинні бути цілими, чистими, здоровими, сухими, незів’ялими. свіжі, чисті, не тріснуті, не пошкоджені шкідниками, без зайвої зовнішньої вологості, типових для даного сорту форми і забарвлення. Середнього розміру. Без ГМО.

кг.

3500

1. Кожна партія товару повинна відповідати заявці Замовника, та мати супроводжувальні документи, що підтверджують якість товару (копія висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи та/або копія посвідчення про якість та/або копія декларації виробника тощо) із зазначенням строку придатності, умов зберігання та температурного режиму. Зміст маркування: назва місцезнаходження виробника, пакувальника, назва місця походження, товарний знак виробника, позначення маси нетто, чи об'єму, склад продукту, поживна (харчова) та енергетична цінність (калорійність) харчового продукту, строк (термін) придатності, умови зберігання, дата виготовлення (виробництва) і дата пакування (або фасування), на споживчу тару обов'язково наносять кінцеву дату споживання (термін придатності) «вжити до», або дату виробництва та строк придатності продукту, нанесення позначень нормативних документів тощо. Тара та упаковка товару повинні бути  чистими, сухими, без стороннього запаху й порушення цілісності, відповідати діючому санітарно-епідеміологічному законодавству, містити термін та умови придатності харчових продуктів.

2. Товар по якості та безпечності повинен відповідати діючим стандартам. Продукція повинна відповідати вимогам, визначеним у Додатку № 2 до Тендерної документації. За зовнішнім виглядом, запахом, смаком, кольором, консистенцією, продукти харчування повинні відповідати показникам якості, що висуваються до товару, що є предметом закупівлі. При цьому, якість продукції повинна відповідати діючим на момент проведення закупівель ДСТУ, ГОСТ, ТУ.У, ТУ або іншому діючому нормативному документу.

3. Пакування: Упаковка товару повинна відповідати діючим державним стандартам і правилам, забезпечувати захист і зберігання товару від пошкодження під час транспортування від місця завантаження до місця поставки (відвантаження).

4. Маркування: згідно з чинними нормативно-правовими актами та нормативними документами, а також відповідати Закон України "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів"№ 2639-VIII від 6 грудня 2018 року. Товар повинен бути в упаковці, яка відповідає характеру товару і захищає його від пошкоджень під час доставки.

5. Термін придатності товару: Термін придатності продукції повинен складати на момент поставки не менше 70 % від загального терміну придатності товару.

6. Місце поставки. м. Харків, вул. Клочківська, б. 228.

7. Постачання продукції здійснюється відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97-ВР від 23.12.1997 р. На виконання цієї вимоги учасники зобов’язані у складі тендерної пропозиції письмово гарантувати дотримання вищезазначеного нормативно-правового акту в частині обов’язків суб’єктів господарської (підприємницької) діяльності під час обігу харчових продуктів при постачанні. За недодержання вищезазначених умов Замовник має право відмовитись від прийняття харчових продуктів, та вважати обов’язок здійснення поставки в день та час визначений під час замовлення – невиконаний в повному обсязі, про що надати лист-згоду у складі тендерної пропозиції.

8. Термін поставки. Протягом 2022 року, до 20.12.2022 року.

9. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення, визначений відповідно до кошторису на 2022 рік, становить 192 650 грн. 00 коп. з ПДВ... заплановано в бюджетному запиті – Апельсини, лимони, банани, яблука; 03220000-9 – Овочі, фрукти та горіхи за ДК 021-2015 Єдиного закупівельного словника, за КЕКВ - 2230 в загальному обсязі закупівлі - 4 найменування – 6900,0 кг., а саме: Апельсини – 1500 кг., лимони – 1200 кг., банани – 700 кг., яблука – 3500 кг. та проведеного моніторингу.

10. Очікувана вартість предмета закупівлі: 192 650 грн. 00 коп. з ПДВ

Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: Очікувана вартість формувалась з середніх цін на Апельсини, лимони, банани, яблука; 03220000-9 – Овочі, фрукти та горіхи за ДК 021-2015 Єдиного закупівельного словника, за КЕКВ - 2230 в загальному обсязі закупівлі - 4 найменування – 6900,0 кг., а саме: Апельсини – 1500 кг., лимони – 1200 кг., банани – 700 кг., яблука – 3500 кг.,  проведеного моніторингу та відповідно до розпорядження Адміністрації Держприкордонслужби №701-36448/0/6-21-Вих. від 02.12.2021 року.

Популярні розділи та сервіси