Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «Продукція борошномельно-круп'яної промисловості»

НАЗАД
01 липня 2024 16:11

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі (відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами)

 

Предмет закупівлі (товар): Крупа перлова ДСТУ 7700:2015; крупа ячмінна ДСТУ 7700:2015; крупа пшенична ДСТУ 7699:2015; пшоно; крупа кукурудзяна, за кодом ДК 021:2015:15610000-7: Продукція борошномельно-круп'яної промисловості.

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія: Військова частина 2144 (7 прикордонний Карпатський загін), 79010, м. Львів, Львівська область, код за ЄДРПОУ — 14321653. 

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Крупа перлова ДСТУ 7700:2015; крупа ячмінна ДСТУ 7700:2015; крупа пшенична ДСТУ 7699:2015; пшоно; крупа кукурудзяна ДК 021:2015:15610000-7: Продукція борошномельно-круп'яної промисловості.

3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-06-26-006135-a.

4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог нормативних документів до даного виду послуги.

 

Найменування

товару

Якісні характеристики товару

Од.

виміру

К-ть

Очікувана вартість за одиницю не вище, грн

1

 Крупа перлова ДСТУ 7700:2015

Товар – Крупа перлова, повинні відповідати нормативному документу на цей вид продукції (товару): ДСТУ 7700:2015 «Крупи пшеничні. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. Крупа повинна мати білий з жовтуватим відтінком колір. Смак повинен бути властивим нормальній крупі, не кислий, не гіркий і без побічних присмаків. Мати властивий доброякісній крупі запах. Вологість повинна не перевищувати 10%. Крупа повинна бути без ознак зволоження, плісняви, злежування, прокисання, згірклості та втрати сипучості, не потемніла і не знебарвлена. Маркування тари повинно бути згідно з чинними нормативно-правовими актами та нормативними документами, а також відповідати Закон України "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів"№ 2639-VIII від 6 грудня 2018 року.

Строк придатності товару повинен відповідати строку визначеному у ДСТУ на цей вид товару і повинен становити не менше 90 % від терміну зберігання даного виду товару з дня поставки його на склад Замовника.

На підтвердження відповідності вимогам до предмету закупівлі учасник повинен надати:

Експертний висновок або протокол акредитованої лабораторії про результати дослідження показників хімічної та мікробіологічної безпеки харчових продуктів, передбачених законодавством, виданий на ім’я Учасника, не більше місячної давнини та скан-копії оригіналу документів, що підтверджують акредитацію лабораторії;

Завірену підписом та печаткою Учасника (наявності) копію документу про походження товару, декларація виробника.

кг

3000,0

35 100,00

2

 Крупа ячмінна ДСТУ 7700:2015

Товар – Крупа ячмінна, повинні відповідати нормативному документу на цей вид продукції (товару): ДСТУ 7700:2015 «Крупи пшеничні. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. Крупа перлова повинна мати білий з жовтуватим відтінком колір. Смак повинен бути властивим нормальній крупі, не кислий, не гіркий і без побічних присмаків. Мати властивий доброякісній крупі запах. Вологість повинна не перевищувати 10%. Крупа повинна бути без ознак зволоження, плісняви, злежування, прокисання, згірклості та втрати сипучості, не потемніла і не знебарвлена. Маркування тари повинно бути згідно з чинними нормативно-правовими актами та нормативними документами, а також відповідати Закон України "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів"№ 2639-VIII від 6 грудня 2018 року.

Строк придатності товару повинен відповідати строку визначеному у ДСТУ на цей вид товару і повинен становити не менше 90 % від терміну зберігання даного виду товару з дня поставки його на склад Замовника.

На підтвердження відповідності вимогам до предмету закупівлі учасник повинен надати:

Експертний висновок або протокол акредитованої лабораторії про результати дослідження показників хімічної та мікробіологічної безпеки харчових продуктів, передбачених законодавством, виданий на ім’я Учасника, не більше місячної давнини та скан-копії оригіналу документів, що підтверджують акредитацію лабораторії;

Завірену підписом та печаткою Учасника (наявності) копію документу про походження товару, декларація виробника.

кг

3000,0

35 100,00

3

 Крупа пшенична ДСТУ 7699:2015

Товар – Крупа пшенична, повинні відповідати нормативному документу на цей вид продукції (товару): ДСТУ 7699:2015 «Крупи пшеничні. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. Крупа повинна мати жовтий колір. Смак повинен бути властивим нормальній крупі, не кислий, не гіркий і без побічних присмаків. Мати властивий доброякісній крупі запах. Вологість повинна не перевищувати 10%. Крупа повинна бути без ознак зволоження, плісняви, злежування, прокисання, згірклості та втрати сипучості, не потемніла і не знебарвлена. Маркування тари повинно бути згідно з чинними нормативно-правовими актами та нормативними документами, а також відповідати Закон України "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів"№ 2639-VIII від 6 грудня 2018 року.

Строк придатності товару повинен відповідати строку визначеному у ДСТУ на цей вид товару і повинен становити не менше 90 % від терміну зберігання даного виду товару з дня поставки його на склад Замовника.

На підтвердження відповідності вимогам до предмету закупівлі учасник повинен надати:

Експертний висновок або протокол акредитованої лабораторії про результати дослідження показників хімічної та мікробіологічної безпеки харчових продуктів, передбачених законодавством, виданий на ім’я Учасника, не більше місячної давнини та скан-копії оригіналу документів, що підтверджують акредитацію лабораторії;

Завірену підписом та печаткою Учасника (наявності) копію документу про походження товару, декларація виробника.

кг

3000,0

 35 100,00

4

 Пшоно

Товар – Пшоно, повинен відповідати нормативному документу на цей вид продукції (товару), Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. Маркування тари повинно бути згідно з чинними нормативно-правовими актами та нормативними документами, а також відповідати Закон України "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів"№ 2639-VIII від 6 грудня 2018 року.

Строк придатності товару повинен відповідати строку визначеному у ДСТУ на цей вид товару і повинен становити не менше 90 % від терміну зберігання даного виду товару з дня поставки його на склад Замовника.

На підтвердження відповідності вимогам до предмету закупівлі учасник повинен надати:

Експертний висновок або протокол акредитованої лабораторії про результати дослідження показників хімічної та мікробіологічної безпеки харчових продуктів, передбачених законодавством, виданий на ім’я Учасника, не більше місячної давнини та скан-копії оригіналу документів, що підтверджують акредитацію лабораторії;

Завірену підписом та печаткою Учасника (наявності) копію документу про походження товару, декларація виробника.

кг

3000,0

60 000,00

5

Крупа кукурудзяна

Товар – Крупа кукурудзяна, повинні відповідати нормативному документу на цей вид продукції (товару): ДСТУ 4525:2006 «Крупа кукурудзяна», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. Крупа повинна мати жовтий колір. Смак повинен бути властивим нормальній крупі, не кислий, не гіркий і без побічних присмаків. Мати властивий доброякісній крупі запах. Вологість повинна не перевищувати 10%. Крупа повинна бути без ознак зволоження, плісняви, злежування, прокисання, згірклості та втрати сипучості, не потемніла і не знебарвлена. Маркування тари повинно бути згідно з чинними нормативно-правовими актами та нормативними документами, а також відповідати Закон України "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів"№ 2639-VIII від 6 грудня 2018 року.

Строк придатності товару повинен відповідати строку визначеному у ДСТУ на цей вид товару і повинен становити не менше 90 % від терміну зберігання даного виду товару з дня поставки його на склад Замовника.

На підтвердження відповідності вимогам до предмету закупівлі учасник повинен надати:

Експертний висновок або протокол акредитованої лабораторії про результати дослідження показників хімічної та мікробіологічної безпеки харчових продуктів, передбачених законодавством, виданий на ім’я Учасника, не більше місячної давнини та скан-копії оригіналу документів, що підтверджують акредитацію лабораторії;

Завірену підписом та печаткою Учасника (наявності) копію документу про походження товару, декларація виробника.

кг

3000,0

54 000,00

 

Учасник визначає ціну на товар, який він пропонує поставити за Договором, з урахуванням податків і зборів, що сплачуються або мають бути сплачені, а також витрат на страхування, транспортування, завантажування, розвантажування та інших витрат, визначених законодавством.

Якість товару: Повинна відповідати національним стандартам, технічним умовам виробника, технічним вимогам Замовника та підтверджуватись відповідними документами (декларація виробника,  експертний висновок та/або протокол випробувань, виданий відповідною акредитованою лабораторією, щодо оцінки відповідності товару вимогам нормативних документів за основними показниками) на кожну партію Товару, які обов’язково надаються під час поставки Товару.

За наявності ГМО у складі продукту у будь-якій кількості, продукція постачанню не підлягає.

Неякісний товар підлягає обов’язковій заміні, всі витрати пов’язані із заміною товару несе Постачальник.

У разі виникнення сумнівів/суперечки щодо якості поставленого Товару проводиться  його незалежна експертиза в уповноважених на це установах чи організаціях. Оплата вартості експертизи Товару сплачується Постачальником.

Умови та терміни поставки товару: Поставка товару здійснюється на протязі 2024 року до 31.12.2024 року включно, дрібними партіями (3-4 рази на тиждень) у кількості, асортименті та за вказаними адресами згідно з заявками Замовника. Постачальник зобов'язаний за заявкою Замовника поставити за свій рахунок товари у розпорядження Замовника разом з усіма документами, необхідними для того, щоб прийняти Товар,  протягом 2  (двох) днів з моменту подання заявки Замовником є .

Інші вимоги до предмету закупівлі:

Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, чинним нормативним документам, затвердженим у встановленому законодавством порядку, відповідати вимогам Законів України «Про безпечність та якість харчових продуктів» від 23.12.1997р. №771/97-ВР (зі змінами), «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення» від 24.02.1994 р. №4004-ХІІ, наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29.12.2012 № 1140 «Про затвердження Державних санітарних норм та правил «Медичні вимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини», спільних наказів МОН України та МОЗ України від 17.04.2006 р. № 298/227.

Транспортування: Доставка товару повинна проводитися за рахунок Постачальника, спеціалізованим автотранспортом згідно з правилами перевезення даних  Товарів.

Термін придатності товару: Строк придатності товару повинен становити не менше 90% від терміну зберігання даного виду товару з дня поставки його на склад Замовника.

Тара та упаковка товару.

Товар повинен  бути запаковано матеріалами вітчизняного виробництва згідно з чинною нормативною документацією або імпортовані, дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України на використання і контакт з харчовими продуктами.

Тара, яка має бути використана для пакування та транспортування товару, повинна бути чистою, сухою, неушкодженою, добре запакованою та не повинна мати стороннього запаху, з відповідним маркуванням.

5. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: фінансування закупівлі здійснюється за рахунок загального бюджету .

 

6. Очікувана вартість предмета закупівлі: 219 300,00 грн. у тому числі  ПДВ.

 

7. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: визначено відповідно до вимог наказу Адміністрації Державної прикордонної служби України від 09 вересня 2019 року № 480-аг «Про моніторинг цін під час здійснення закупівель» (зі змінами) методом порівняння ринкових цін на товари.

Популярні розділи та сервіси