Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «Овочі, фрукти та горіхи»

НАЗАД
18 червня 2024 11:36

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі (відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами)

 

Предмет закупівлі (товар): Огірки ДСТУ 3247-95,Помідори ДСТУ 3246-95, Редиска ДСТУ 6009:2008, Щавель ДСТУ 8472:2015, Петрушка, Перець солодкий ДСТУ 2659-94, Кріп ДСТУ 8624:2016, за кодом ДК 021:2015:03220000-9: Овочі, фрукти та горіхи.

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія: Військова частина 2144 (7 прикордонний Карпатський загін), 79010, м. Львів, Львівська область, код за ЄДРПОУ — 14321653. 

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Огірки ДСТУ 3247-95, Помідори ДСТУ 3246-95, Редиска ДСТУ 6009:2008, Щавель ДСТУ 8472:2015, Петрушка, Перець солодкий ДСТУ 2659-94, Кріп ДСТУ 8624:2016  ДК 021:2015:03220000-9: Овочі, фрукти та горіхи.

3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-06-11-004575-a.

4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог нормативних документів до даного виду послуги.

 

Найменування

товару

Якісні характеристики товару

Од.

виміру

К-ть

Очікувана вартість за одиницю не вище, грн

1

Огірки ДСТУ 3247-95

Огірки свіжі повинні відповідати  ДСТУ 3247-95 «Огірки свіжі. Технічні умови», Закону України «Про основні  принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим  вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

Огірки свіжі повинні бути розфасовані в дерев’яні, картонні ящики  (коробки) або ящики з полімерних матеріалів. Вага нетто огірків свіжих в   дерев’яних, картонних ящиках (коробках) або ящиках з полімерних матеріалів повинна бути не більше 10 кг. У кожній пакувальній одиниці повинні бути огірки  одного ботанічного і товарного сорту.

Транспортне маркування наноситься на етикетки (ярлики), що  вкладаються або наклеюються в (на) ящик (коробку) із зазначенням на них  інформації визначеної ДСТУ 3247-95.

Термін зберігання огірків свіжих повинен становити не менше 14 діб з  дня їх поставки на склад замовника (за умов дотримання температурного режиму  зберігання).

кг

1000,00

30 000,0

2

Томати ДСТУ 3246-95

Помідори свіжі повинні відповідати  ДСТУ 3246-95 «Томати свіжі. Технічні умови», Закону України «Про основні  принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим  вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

Помідори свіжі повинні бути розфасовані в дерев’яні, картонні ящики  (коробки) або ящики з полімерних матеріалів. Вага нетто помідорів свіжих в  дерев’яних, картонних ящиках (коробках) або ящиках з полімерних матеріалів  повинна бути не більше 10 кг. У кожній пакувальній одиниці повинні бути помідори одного ботанічного і товарного сорту.

Транспортне маркування наноситься на етикетки (ярлики), що  вкладаються або наклеюються в (на) ящик (коробку) із зазначенням на них  інформації визначеної ДСТУ 3246-95.

Маркування має бути виконане державною мовою згідно із законодавством  України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником.

Термін зберігання помідорів свіжих повинен становити не менше 14 діб з  дня їх поставки на склад замовника (за умов дотримання температурного режиму  зберігання).

кг

1000

40 000,00

3

Редиска ДСТУ 6009:2008

Редиска повинна відповідати ДСТУ 6009:2009. Редиска має бути свіжа, без ознак захворювання, без механічних пошкоджень та ушкоджень шкідниками; плоди цілі, сухі, чисті. Товар повинен бути упакований в ящики з етикетками на кожному ящику, які містять вичерпну інформацію про товар. Ящики  для товару повинні бути чистими, неушкодженими.

кг

1000

15 000,0

4

Щавель ДСТУ 8472:2015

Щавель свіжий, чистий без механічних пошкоджень, без   ознак хвороби, без стороннього запаху і присмаку. Без гнилі, не пошкоджений шкідниками, не уражений хворобами, не в’ялий, не підморожений, без нітратів та інших шкідливих речовин.

кг

100

7 800,0

5

Кріп ДСТУ 8624:2016

Кріп свіжий, чистий без механічних пошкоджень, без   ознак хвороби, без стороннього запаху і присмаку. Без гнилі, не пошкоджений шкідниками, не уражений хворобами, не в’ялий, не підморожений, без нітратів та інших шкідливих речовин.

кг

100

7 500,0

6

Петрушка

Петрушка свіжий, чистий без механічних пошкоджень, без   ознак хвороби, без стороннього запаху і присмаку. Без гнилі, не пошкоджений шкідниками, не уражений хворобами, не в’ялий, не підморожений, без нітратів та інших шкідливих речовин.

кг

100

11 000,00

7

Перець солодкий ДСТУ 2659-94

Перець свіжий, чистий без механічних пошкоджень, без   ознак хвороби, стиглий, без стороннього запаху і присмаку. Без гнилі, не пошкоджений шкідниками, не уражений хворобами, не в’ялий, не підморожений, без нітратів та інших шкідливих речовин. Розмір перцю - середній

кг

500

40 000,00

 

Учасник визначає ціну на товар, який він пропонує поставити за Договором, з урахуванням податків і зборів, що сплачуються або мають бути сплачені, а також витрат на страхування, транспортування, завантажування, розвантажування та інших витрат, визначених законодавством.

Якість товару: Повинна відповідати національним стандартам, технічним умовам виробника, технічним вимогам Замовника та підтверджуватись відповідними документами (декларація виробника,  експертний висновок та/або протокол випробувань, виданий відповідною акредитованою лабораторією, щодо оцінки відповідності товару вимогам нормативних документів за основними показниками) на кожну партію Товару, які обов’язково надаються під час поставки Товару.

За наявності ГМО у складі продукту у будь-якій кількості, продукція постачанню не підлягає.

Неякісний товар підлягає обов’язковій заміні, всі витрати пов’язані із заміною товару несе Постачальник.

У разі виникнення сумнівів/суперечки щодо якості поставленого Товару проводиться  його незалежна експертиза в уповноважених на це установах чи організаціях. Оплата вартості експертизи Товару сплачується Постачальником.

Умови та терміни поставки товару: Поставка товару здійснюється на протязі 2024 року до 31.12.2024 року включно, дрібними партіями (3-4 рази на тиждень) у кількості, асортименті та за вказаними адресами згідно з заявками Замовника. Постачальник зобов'язаний за заявкою Замовника поставити за свій рахунок товари у розпорядження Замовника разом з усіма документами, необхідними для того, щоб прийняти Товар,  протягом 2  (двох) днів з моменту подання заявки Замовником є .

Інші вимоги до предмету закупівлі:

Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, чинним нормативним документам, затвердженим у встановленому законодавством порядку, відповідати вимогам Законів України «Про безпечність та якість харчових продуктів» від 23.12.1997р. №771/97-ВР (зі змінами), «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення» від 24.02.1994 р. №4004-ХІІ, наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29.12.2012 № 1140 «Про затвердження Державних санітарних норм та правил «Медичні вимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини», спільних наказів МОН України та МОЗ України від 17.04.2006 р. № 298/227.

Транспортування: Доставка товару повинна проводитися за рахунок Постачальника, спеціалізованим автотранспортом згідно з правилами перевезення даних  Товарів.

Термін придатності товару: Строк придатності товару повинен становити не менше 90% від терміну зберігання даного виду товару з дня поставки його на склад Замовника.

Тара та упаковка товару.

Товар повинен  бути запаковано матеріалами вітчизняного виробництва згідно з чинною нормативною документацією або імпортовані, дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України на використання і контакт з харчовими продуктами.

Тара, яка має бути використана для пакування та транспортування товару, повинна бути чистою, сухою, неушкодженою, добре запакованою та не повинна мати стороннього запаху, з відповідним маркуванням.

5. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: фінансування закупівлі здійснюється за рахунок загального бюджету .

 

6. Очікувана вартість предмета закупівлі: 151 300,00 грн. у тому числі  ПДВ.

 

7. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: визначено відповідно до вимог наказу Адміністрації Державної прикордонної служби України від 09 вересня 2019 року № 480-аг «Про моніторинг цін під час здійснення закупівель» (зі змінами) методом порівняння ринкових цін на товари.

Популярні розділи та сервіси