Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «М'ясо»

НАЗАД
31 травня 2024 10:48

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія: Головний центр капітального будівництва, реконструкції та закупівель Державної прикордонної служби України: вул. Ялтинська, 11, м. Київ, 02099; код за ЄДРПОУ – 23311317; категорія замовника – Замовник, що здійснює закупівлі для потреб оборони.

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Код ДК 021:2015: 15110000-2 «М’ясо» (М’ясо птиці заморожене).

3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-30-001844-a

4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмету закупівлі відповідно до вимог, визначених АДПСУ.

ТЕХНІЧНІ, ЯКІСНІ, КІЛЬКІСНІ ТА ІНШІ ВИМОГИ

до предмету закупівлі

Код ДК 021:2015: 15110000-2 «М’ясо» (М’ясо птиці заморожене)

№ п/п

Назва

Од. виміру

Кількість

Строк поставки

1.

М’ясо птиці заморожене

кг

202 000

щомісячно з липня до 20.12.2024 року

Місця поставки: Львівська обл., Закарпатська обл., Чернівецька обл., Волинська обл., Одеська обл., Вінницька обл., Харківська обл., Сумська обл., Житомирська обл., Чернігівська обл., Хмельницька обл., Київська обл., Черкаська обл. (не менше ніж 23 місць доставки)

Вимоги до м’яса птиці:

1. М'ясо птиці (четвертина тушки задня глибокозаморожена курчати, курчати-бройлера або курки першої категорії) повинно відповідати ДСТУ 3143:2013 «М'ясо птиці. Загальні технічні умови», та/або іншому нормативно-технічному документу, за показниками якості не гірших від зазначених в ДСТУ 3143:2013, належно завірений примірник якого надається Замовнику, Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

Не допускається витримка м’яса в маринаді, обробка поверхні сумішами спецій, обсипками тощо, а також ін’єктування розсолом.

2. М’ясо птиці повинно бути запаковане в пакети (мішки) з полімерної або полівінілхлоридної плівки для харчових продуктів (групове пакування). Для транспортування та відвантаження м’ясо птиці додатково повинно упаковуватись у картонні ящики. Можливе використання інших дозволених пакувальних матеріалів закордонного та вітчизняного виробництва.

3. Термін придатності до споживання м’яса птиці в день його постачання до замовника повинен становити не менше 75 діб при температурі зберігання не вищій мінус 180С.

Загальні умови:

Місця поставки: детальна інформація щодо місць поставки та товароодержувачів буде повідомлена Замовником лише Переможцю на етапі укладення/виконання договору про закупівлю.

Поставка: на умовах передбачених в проекті Договору.

Товар має відповідати технічним, якісним та кількісним вимогам, а також найвищому рівню технологій і стандартів, існуючих в Україні та підтверджуватись зазначеними нижче документами.

У разі виникнення сумнівів/суперечки щодо якості товару, що постачається, проводиться його незалежна експертиза в уповноважених на це установах чи організаціях. Оплата вартості експертизи Товару сплачується на умовах договору.

На підтвердження відповідності запропонованого товару, учасник повинен надати у складі пропозиції:

1. Гарантійний лист Учасника про відповідність запропонованого ним товару технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам, визначеним у цьому Додатку, по конкретній позиції. Разом з тим, такий гарантійний лист повинен містити повне найменування запропонованого Учасником товару, найменування державного/галузевого стандарту/технічних умов виробника, а також повне найменування виробника та країну походження такого товару.

2. У випадку подання пропозиції щодо м’яса птиці замороженого, яке виготовляється відповідно до нормативно-технічного документу виробника, який за показниками якості не погіршує показники якості, визначені ДСТУ 3143:2013, Учасник та/або виробник повинен надати гарантійний лист щодо підтвердження таких якісних характеристик.

3. Копії документів, які свідчать про якість товарів, що пропонуються Учасником (декларація виробника або сертифікат якості/відповідності виробників, або посвідчення/паспорт якості або висновки державної санітарно-епідеміологічної експертизи, тощо).

4. Копія експлуатаційного дозволу та/або рішення компетентного органу про державну реєстрацію потужностей (будівлі, споруди, комплекси споруд, обладнання та інших засобів, включаючи транспортні засоби та території, що використовуються у виробництві та/або обігу об’єктів санітарних заходів) – власних або орендованих, що будуть використовуватися чи використані при виробництві, переробці або реалізації харчових продуктів, відповідно вимог Закону України від 23.12.1997 № 771/97-ВР «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10.02.2016 № 39 «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужносте операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам» (чинного на дату розкриття пропозицій).

5. Копія документа чи іншого розпорядчого документа, який підтверджує, що Учасник - оператор ринку (та виробник – якщо Учасник не є виробником) відповідає вимогам законодавства України щодо постійно діючих процедур, що ґрунтуються на принципах HACCP відповідно до вимог Закону України від 23.12.1997 №771/97-ВР та наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.12.2012 №590 (чинного на дату розкриття пропозицій).

6. Якщо Учасник не є виробником товару – предмету закупівлі, такий Учасник надає лист від виробника або його офіційного представника або дилера або дистриб’ютора запропонованого учасником товару, що підтверджує наявність партнерських відносин Учасника з компанією-виробником або його офіційним представництвом або дилером чи дистриб’ютором та містить гарантії щодо поставки визначеного Замовником товару, його кількості, можливість поставки товару протягом строків, визначених у документації та підтвердження щодо якості запропонованого учасником товару до вимог Замовника (по лотам зазначити: найменування товару, кількість, строки, якість (державний стандарт)).

Також, лист обов’язково повинен містити посилання на номер оголошення, оприлюдненого в електронній системі закупівель, найменування замовника та назву предмета закупівлі.

У випадку, якщо виробником товару, який пропонується Учасником є суб’єкт господарювання-нерезидент, то Учасник у складі пропозиції повинен надати документи якості, визначені у цьому пункті, з урахуванням законодавства країни-реєстрації такого виробника.

5. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення, визначений відповідно до кошторису на 2024 рік, становить 11 514 000,00 грн. з ПДВ.

6. Очікувана вартість предмета закупівлі: 11 514 000,00 грн. з ПДВ.

7. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: Очікувану вартість сформовано після проведеного моніторингу згідно з вимогами законодавства та наказів Адміністрації Державної прикордонної служби України від 09.09.2019 № 480-АГ «Про моніторинг цін під час здійснення закупівель» (зі змінами) та від 07.11.2022 № 570/0/81-22-АГ «Про організацію моніторингу цін під час здійснення закупівель товарів на період дії правового режиму воєнного стану та внесення змін до наказів Адміністрації Держприкордонслужби», на підставі ціни, визначеної листом Адміністрації Державної прикордонної служби України від 07.05.2024 № 17/29186-24-Вих.

Популярні розділи та сервіси