Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «Заправки та приправи»

НАЗАД
21 травня 2024 16:14

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

 

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія: Головний центр капітального будівництва, реконструкції та закупівель Державної прикордонної служби України: вул. Ялтинська, 11, м. Київ, 02099; код за ЄДРПОУ – 23311317; категорія замовника – Замовник, що здійснює закупівлі для потреб оборони.

 

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Код ДК 021:2015:15870000-7  «Заправки та приправи» (Сіль кухонна харчова)

 

3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-17-002274-a

 

4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмету закупівлі відповідно до вимог,  визначених АДПСУ.

ТЕХНІЧНІ, ЯКІСНІ, КІЛЬКІСНІ ТА ІНШІ ВИМОГИ

до предмету закупівлі

Код ДК 021:2015:15870000-7  «Заправки та приправи» (Сіль кухонна харчова)

 

№ п/п

Назва

Од. виміру

Кількість

Строк поставки

1.

Сіль кухонна харчова

кг

142 000

щомісячно з липня до  30.11.2024 року

Місця поставки: Львівська обл., Закарпатська обл., Одеська обл., Рівненська обл., Харківська обл., Сумська обл., Чернігівська обл., Черкаська обл. (не менше ніж 9 місць доставки)

 

Вимоги до солі кухонної харчової

1. Сіль кухонна харчова (кам’яна, мелена, першого ґатунку, без добавок, помел № 0) повинна відповідати ДСТУ 3583:2015 «Сіль кухонна. Загальні технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

2. Сіль кухонна повинна бути розфасована у мішки з поліпропіленових ниток, мішки поліетиленові або з інших полімерних матеріалів. Вага нетто солі кухонної у мішку повинна бути не більше 25 кг. Всі пакувальні матеріали (тара) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.

3. Маркування наноситься безпосередньо на тару штампуванням, друкуванням чи фарбуванням за трафаретом або на етикетку (ярлик), що вшивається до мішка одночасно із зашивкою мішка або наклеюється із зазначенням інформації визначеної ДСТУ 3583:2015.

Маркування має бути виконане державною мовою, згідно з законодавством України та може містити додаткову інформацію визначену виробником.

4. Термін зберігання солі кухонної повинен становити не менше 20 місяців з дня її поставки на склад замовника.

 

Загальні умови:

Місця поставки: детальна інформація щодо місць поставки та товароодержувачів буде повідомлена Замовником лише Переможцю на етапі укладення/виконання договору про закупівлю.

Поставка: на  умовах передбачених в проекті Договору.

Товар має відповідати технічним, якісним та кількісним вимогам, а також  найвищому рівню технологій і стандартів, існуючих в Україні та підтверджуватись зазначеними нижче документами.

У разі виникнення сумнівів/суперечки щодо якості товару, що постачається, проводиться його незалежна експертиза в уповноважених на це установах чи організаціях. Оплата вартості експертизи Товару сплачується на умовах договору. 

 

На підтвердження відповідності запропонованого товару, учасник повинен надати у складі пропозиції:

1. Гарантійний лист Учасника про відповідність запропонованого ним товару технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам, визначеним у цьому Додатку, по конкретній позиції. Разом з тим, такий гарантійний лист, повинен містити повне найменування запропонованого Учасником товару, найменування державного стандарту, а також повне найменування виробника та країну походження такого товару.

2.Копії документів, які свідчать про якість товарів, що пропонуються Учасником (копія Декларації виробника та/або Сертифікату якості/Посвідчення про якість та/або Сертифікат відповідності, виданий відповідним органом сертифікації та/або Протокол випробувань та/або Експертний висновок), що повинні містити всю необхідну інформацію щодо відповідності Товару визначеним вимогам.

3. Копія експлуатаційного дозволу та/або рішення компетентного органу про державну реєстрацію потужностей відповідно до вимог Закону України від 23.12.1997 № 771/97-ВР «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10.02.2016 № 39 «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам» (чинного на дату розкриття пропозицій).

4. Копія документа (сертифікат) чи іншого розпорядчого документа, який підтверджує, що Учасник - оператор ринку відповідає вимогам законодавства України щодо постійно діючих процедур, що ґрунтуються на принципах HACCP, відповідно до вимог Закону України від 23.12.1997 №771/97-ВР та наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.10.2012 №590 (чинного на дату розкриття пропозицій).

5. Якщо Учасник не є виробником товару – предмету закупівлі, такий Учасник надає лист від виробника або його офіційного представника або дилера або дистриб’ютора запропонованого учасником товару, що підтверджує наявність партнерських відносин Учасника з компанією-виробником або його офіційним представництвом або дилером чи дистриб’ютором та містить гарантії щодо поставки визначеного Замовником товару, його кількості, можливість поставки товару протягом строків, визначених у документації та підтвердження щодо якості запропонованого учасником товару до вимог Замовника (зазначити: найменування товару, кількість, строки, якість (державний стандарт)).

Також, лист обов’язково повинен містити посилання на номер оголошення, оприлюдненого в електронній системі  закупівель, найменування замовника та назву предмета закупівлі.

У випадку, якщо виробником товару, який пропонується Учасником є суб’єкт господарювання-нерезидент, то Учасник у складі пропозиції повинен надати документи якості, визначені у цьому Додатку, з урахуванням законодавства країни-реєстрації такого виробника та належно завірений переклад українською мовою.

 

5. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення, визначений відповідно до кошторису на 2024 рік, становить                 1 327 700,00грн. з ПДВ.

 

6. Очікувана вартість предмета закупівлі: 1 327 700,00 грн. з ПДВ.

 

7. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: Очікувану вартість сформовано після проведеного моніторингу згідно з вимогами законодавства та наказів Адміністрації Державної прикордонної служби України від 09.09.2019  № 480-АГ «Про моніторинг цін під час здійснення закупівель» (зі змінами) та від 07.11.2022 № 570/0/81-22-АГ «Про організацію моніторингу цін під час здійснення закупівель товарів на період дії правового режиму  воєнного стану та внесення змін до наказів Адміністрації Держприкордонслужби», на підставі ціни, визначеної листом Адміністрації Державної прикордонної служби України від 13.05.2024 № 17/30526-24-Вих.

Популярні розділи та сервіси