Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «Овочі, фрукти та горіхи»

НАЗАД
20 травня 2024 16:43

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі (відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами)

 

Предмет закупівлі (товар): яблука ДСТУ 8323:2015, закупівлю капусти білоголової ранніх сортів ДСТУ 7037:2009, моркви ранніх сортів ДСТУ 7035:2009, буряку столового ранніх сортів ДСТУ 7033:2009,за кодом ДК 021:2015:03220000-9: Овочі, фрукти та горіхи.

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія: Військова частина 2144 (7 прикордонний Карпатський загін), 79010, м. Львів, Львівська область, код за ЄДРПОУ — 14321653. 

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): капусти білоголової ранніх сортів ДСТУ 7037:2009, моркви ранніх сортів ДСТУ 7035:2009, буряку столового ранніх сортів ДСТУ 7033:2009 за кодом ДК 021:2015:03220000-9: Овочі, фрукти та горіхи.

3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-17-005756-a.

4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог нормативних документів до даного виду послуги.

 

Найменування

товару

Якісні характеристики товару

Од.

виміру

К-ть

Очікувана вартість за одиницю не вище, грн

1

Капуста білоголова ранніх сортів ДСТУ 7037:2009

Капуста білоголова свіжа ранньостигла повинна відповідати ДСТУ 7037:2009 «Капуста  білоголова свіжа. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та  вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам  законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

Капуста білоголова свіжа повинна бути розфасована в сітчасті мішки  (сітки), дерев’яні або картонні ящики (коробки). Вага нетто капусти у мішку  (сітці), дерев’яному або картонному ящику (коробці) повинна бути 15-50 кг. У  кожній пакувальній одиниці повинна бути капуста одного ботанічного і  товарного сорту.

Тара повинна бути дозволена до використання центральним органом  виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження  продукції під час транспортування і зберігання.

Транспортне маркування наноситься на етикетки (ярлики), що  вкладаються (нашиваються) до сітчастого мішка (сітки) або дерев’яного,  картонного ящика (коробки) або наклеюються із зазначенням на них інформації  визначеної ДСТУ 7037:2009.

Маркування має бути виконане державною мовою згідно із законодавством  України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником.

Термін зберігання капусти білоголової свіжої повинен становити:

капуста ранньостиглих сортів – не менше 20 діб з дня її поставки на склад  замовника (за умови дотримання температурного режиму зберігання).

кг

11 500,00

230 000,00

 

 

 

 

 

2

Морква ранніх сортів ДСТУ 7035:2009

Морква свіжа (першого сорту, очищена від землі сухим способом)  повинна відповідати ДСТУ 7035:2009 «Морква свіжа. Технічні умови», Закону  України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових  продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. 

Морква свіжа повинна бути розфасована в сітчасті мішки, мішки з  полімерних матеріалів або картонні ящики (коробки). Вага нетто моркви у мішку  сітчастому повинна бути 10-15 кг, полімерному мішку – 20-25 кг, картонній  коробці (ящику) – не більше 20 кг. У кожній пакувальній одиниці повинна бути  морква одного ботанічного і товарного сорту.

Всі пакувальні матеріали (тара) повинні бути дозволені до використання  центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України,  забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.

Транспортне маркування наноситься на етикетки (ярлики), що  вкладаються (нашиваються) до сітчастого мішка (сітки), полімерного мішка або  картонного ящика (коробки) або наклеюється із зазначенням на них інформації  визначеної ДСТУ 7035:2009.

Маркування має бути виконане державною мовою згідно із законодавством  України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником.

Термін зберігання моркви свіжої повинен становити не менше 6 місяців  з дня її поставки на склад замовника (за умови дотримання температурного  режиму зберігання).

кг

4 500,00

67 500,00

 

 

3

Буряк столовий ранніх сортів ДСТУ 7033:2009

Буряк столовий свіжий (перший сорт) повинен відповідати ДСТУ  7033:2009 «Буряк столовий свіжий. Технічні умови», Закону України «Про  основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та  іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. 

Буряк столовий свіжий повинен бути розфасований в сітчасті мішки,  мішки з полімерних матеріалів або картонні ящики (коробки). Вага нетто буряка  у мішку сітчастому повинна бути 10-15 кг, полімерному мішку – 20-25 кг,  картонній коробці (ящику) – не більше 20 кг. У кожній пакувальній одиниці  повинен бути буряк одного ботанічного і товарного сорту.

Всі пакувальні матеріали (тара) повинні бути дозволені до використання  центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України,  забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.

Транспортне маркування наноситься на етикетки (ярлики), що  вкладаються (нашиваються) до сітчастого мішка (сітки), полімерного мішка або  картонного ящика (коробки) або наклеюється із зазначенням на них інформації  визначеної ДСТУ 7033:2009.

Маркування має бути виконане державною мовою згідно із законодавством  України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником.

Термін зберігання буряка столового свіжого повинен становити не менше  6 місяців з дня його поставки на склад замовника (за умови дотримання  температурного режиму зберігання).

кг

2 600,00

65 000,00

 

 

 

 

4

Цибуля ріпчаста ДСТУ 3234-95

Цибуля ріпчаста свіжа (перший сорт) повинна відповідати ДСТУ 3234-95  «Цибуля ріпчаста свіжа. Технічні умови», Закону України «Про основні  принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим  вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

Цибуля ріпчаста свіжа повинна бути розфасована в сітчасті мішки (сітки).  Вага нетто цибулі у мішку (сітці) повинна бути 15-25 кг. У кожній пакувальній  одиниці повинна бути цибуля одного ботанічного і товарного сорту.

Всі пакувальні матеріали (тара) повинні бути дозволені до використання  центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України,  забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.

Маркування наноситься на етикетки (ярлики), що вкладаються (нашиваються) до сітчастого мішка (сітки) або наклеюються із зазначенням на них інформації визначеної ДСТУ 3234-95.

 

кг

3 400,00

57 800,00

 

Учасник визначає ціну на товар, який він пропонує поставити за Договором, з урахуванням податків і зборів, що сплачуються або мають бути сплачені, а також витрат на страхування, транспортування, завантажування, розвантажування та інших витрат, визначених законодавством.

Якість товару: Повинна відповідати національним стандартам, технічним умовам виробника, технічним вимогам Замовника та підтверджуватись відповідними документами (декларація виробника,  експертний висновок та/або протокол випробувань, виданий відповідною акредитованою лабораторією, щодо оцінки відповідності товару вимогам нормативних документів за основними показниками) на кожну партію Товару, які обов’язково надаються під час поставки Товару.

За наявності ГМО у складі продукту у будь-якій кількості, продукція постачанню не підлягає.

Неякісний товар підлягає обов’язковій заміні, всі витрати пов’язані із заміною товару несе Постачальник.

У разі виникнення сумнівів/суперечки щодо якості поставленого Товару проводиться  його незалежна експертиза в уповноважених на це установах чи організаціях. Оплата вартості експертизи Товару сплачується Постачальником.

Умови та терміни поставки товару: Поставка товару здійснюється на протязі 2024 року до 31.12.2024 року включно, дрібними партіями (3-4 рази на тиждень) у кількості, асортименті та за вказаними адресами згідно з заявками Замовника. Постачальник зобов'язаний за заявкою Замовника поставити за свій рахунок товари у розпорядження Замовника разом з усіма документами, необхідними для того, щоб прийняти Товар,  протягом 2  (двох) днів з моменту подання заявки Замовником є .

Інші вимоги до предмету закупівлі:

Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, чинним нормативним документам, затвердженим у встановленому законодавством порядку, відповідати вимогам Законів України «Про безпечність та якість харчових продуктів» від 23.12.1997р. №771/97-ВР (зі змінами), «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення» від 24.02.1994 р. №4004-ХІІ, наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29.12.2012 № 1140 «Про затвердження Державних санітарних норм та правил «Медичні вимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини», спільних наказів МОН України та МОЗ України від 17.04.2006 р. № 298/227.

Транспортування: Доставка товару повинна проводитися за рахунок Постачальника, спеціалізованим автотранспортом згідно з правилами перевезення даних  Товарів.

Термін придатності товару: Строк придатності товару повинен становити не менше 90% від терміну зберігання даного виду товару з дня поставки його на склад Замовника.

Тара та упаковка товару.

Товар повинен  бути запаковано матеріалами вітчизняного виробництва згідно з чинною нормативною документацією або імпортовані, дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України на використання і контакт з харчовими продуктами.

Тара, яка має бути використана для пакування та транспортування товару, повинна бути чистою, сухою, неушкодженою, добре запакованою та не повинна мати стороннього запаху, з відповідним маркуванням.

5. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: фінансування закупівлі здійснюється за рахунок загального бюджету .

 

6. Очікувана вартість предмета закупівлі: 420 300,00 грн. у тому числі  ПДВ.

 

7. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: визначено відповідно до вимог наказу Адміністрації Державної прикордонної служби України від 09 вересня 2019 року № 480-аг «Про моніторинг цін під час здійснення закупівель» (зі змінами) методом порівняння ринкових цін на товари.

Популярні розділи та сервіси