Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «Овочі, фрукти та горіхи»

НАЗАД
08 травня 2024 10:44

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру

бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне

використання державних коштів» (зі змінами)

 

Предмет закупівлі (товар): яблука ДСТУ 8323:2015, лимони , апельсини, банани.

за кодом ДК 021:2015:03220000-9:

Овочі, фрукти та горіхи

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія: Військова частина 2144 (7 прикордонний Карпатський загін), 79010, м. Львів, Львівська область, код за ЄДРПОУ — 14321653. 

 

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): яблук ДСТУ 8323:2015, лимонів, апельсинів, бананів за кодом ДК 021:2015:03220000-9: Овочі, фрукти та горіхи.

3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-05-03-006990-a.

 

4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог нормативних документів до даного виду послуги.

 

Найменування

товару

Якісні характеристики товару

Од.

виміру

К-ть

Очікувана вартість за одиницю не вище, грн

1

Яблука

Яблука повинні бути врожаю 2024 року.

Яблука свіжі, не в’ялі, достатньої зрілості, без ознак гнилі, механічного пошкодження та пошкодження шкідниками, без пошкодження шкірки плоду. Колір відповідно до сорту, без плям. Відбірні плоди, типічні по формі і кольору для даного помологічного сорту.

Розмір по найбільшому поперечному діаметрі в межах 60-65 мм. При поставці однієї партії яблука повинні бути одного помологічного сорту. Вирощені в природніх умовах, без вмісту хімічних речовин.

Товар не повинен містити генетично модифікованих організмів (ГМО).

Додаткові вимоги - товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, що передбачені чинним законодавством, в тому числі згідно Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та ДСТУ 8323:2015.

 

кг

1800,0

36 000,00

 

 

 

 

 

2

Лимони

Повинні бути свіжі, чисті, без ознак захворювання, без механічних пошкоджень та ушкоджень шкідниками, без сторонніх присмаків, запахів, без ознак гнилі, І і ІІ категорії.

Товар не повинен містити генетично модифікованих організмів (ГМО).

Додаткові вимоги - товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, що передбачені чинним законодавством, в тому числі згідно Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та відповідному ДСТУ.

 

кг

200,00

11 000,00

 

 

3

Апельсин

Апельсини свіжі в картонній коробці до 20 кг. Повинні бути свіжими, цілими, чистими, однакові за формою, без механічних пошкоджень, не пошкоджені хворобами і шкідниками, достатньої зрілості, без ознак гнилі. Колір відповідно до сорту, без плям.

кг

1000,00

60 000,00

 

 

 

 

4

Банан

Плоди одного помологічного сорту свіжі, чисті, цілі, здорові, розвинуті, неспотворені, без залишків квітки, мають добре виражені ребристі бокові грані, крона зеленого кольору або зеленувато-жовта, жовта, її зріз рівний, гладкий, здоровий, не пересушений.

Стиглі банани мають специфічний запах.

Смак солодкий без стороннього присмаку і аромату.

Плоди споживчого ступеню стиглості з зеленувато-жовтим, жовтим забарвленням шкірки, але не пристиглі, щільні, округлі, м’якоть кремова. Всі банани партії мають бути приблизно однакового розміру.

Розмір середній, відповідно до сорту.

Товар не повинен містити генетично модифікованих організмів (ГМО).

Додаткові вимоги - товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, що передбачені чинним законодавством, в тому числі згідно Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та відповідному ДСТУ.

 

кг

400,00

24 000,00

 

Учасник визначає ціну на товар, який він пропонує поставити за Договором, з урахуванням податків і зборів, що сплачуються або мають бути сплачені, а також витрат на страхування, транспортування, завантажування, розвантажування та інших витрат, визначених законодавством.

Якість товару: Повинна відповідати національним стандартам, технічним умовам виробника, технічним вимогам Замовника та підтверджуватись відповідними документами (декларація виробника,  експертний висновок та/або протокол випробувань, виданий відповідною акредитованою лабораторією, щодо оцінки відповідності товару вимогам нормативних документів за основними показниками) на кожну партію Товару, які обов’язково надаються під час поставки Товару.

За наявності ГМО у складі продукту у будь-якій кількості, продукція постачанню не підлягає.

Неякісний товар підлягає обов’язковій заміні, всі витрати пов’язані із заміною товару несе Постачальник.

У разі виникнення сумнівів/суперечки щодо якості поставленого Товару проводиться  його незалежна експертиза в уповноважених на це установах чи організаціях. Оплата вартості експертизи Товару сплачується Постачальником.

Умови та терміни поставки товару: Поставка товару здійснюється на протязі 2024 року до 31.12.2024 року включно, дрібними партіями (3-4 рази на тиждень) у кількості, асортименті та за вказаними адресами згідно з заявками Замовника. Постачальник зобов'язаний за заявкою Замовника поставити за свій рахунок товари у розпорядження Замовника разом з усіма документами, необхідними для того, щоб прийняти Товар,  протягом 2  (двох) днів з моменту подання заявки Замовником є .

Інші вимоги до предмету закупівлі:

Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, чинним нормативним документам, затвердженим у встановленому законодавством порядку, відповідати вимогам Законів України «Про безпечність та якість харчових продуктів» від 23.12.1997р. №771/97-ВР (зі змінами), «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення» від 24.02.1994 р. №4004-ХІІ, наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29.12.2012 № 1140 «Про затвердження Державних санітарних норм та правил «Медичні вимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини», спільних наказів МОН України та МОЗ України від 17.04.2006 р. № 298/227.

Транспортування: Доставка товару повинна проводитися за рахунок Постачальника, спеціалізованим автотранспортом згідно з правилами перевезення даних  Товарів.

Термін придатності товару: Строк придатності товару повинен становити не менше 90% від терміну зберігання даного виду товару з дня поставки його на склад Замовника.

Тара та упаковка товару.

Товар повинен  бути запаковано матеріалами вітчизняного виробництва згідно з чинною нормативною документацією або імпортовані, дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України на використання і контакт з харчовими продуктами.

Тара, яка має бути використана для пакування та транспортування товару, повинна бути чистою, сухою, неушкодженою, добре запакованою та не повинна мати стороннього запаху, з відповідним маркуванням.

5. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: фінансування закупівлі здійснюється за рахунок загального бюджету .

 

6. Очікувана вартість предмета закупівлі: 131 000,00 грн. у тому числі  ПДВ.

 

7. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: визначено відповідно до вимог наказу Адміністрації Державної прикордонної служби України від 09 вересня 2019 року № 480-аг «Про моніторинг цін під час здійснення закупівель» (зі змінами) методом порівняння ринкових цін на товари.

Популярні розділи та сервіси