Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «Оброблені фрукти та овочі»

НАЗАД
07 травня 2024 08:43

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія: Головний центр капітального будівництва, реконструкції та закупівель Державної прикордонної служби України: 02099, місто Київ, вулиця Ялтинська, будинок 11; код за ЄДРПОУ – 23311317; категорія замовника – Замовник, що здійснює закупівлі для потреб оборони.

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності):

Код ДК 021-2015: 15330000-0 Оброблені фрукти та овочі (Кукурудза цукрова консервована, Горошок зелений консервований).

3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-04-27-000235-a

4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі відповідно до потреб визначених АДПСУ.

ТЕХНІЧНІ, ЯКІСНІ, КІЛЬКІСНІ ТА ІНШІ ВИМОГИ

до предмету закупівлі

Код ДК 021-2015: 15330000-0 Оброблені фрукти та овочі

(Кукурудза цукрова консервована, Горошок зелений консервований)

№ п/п

Назва

Од. виміру

Загальна кількість

Ціна за од.

(не більше),

грн. з ПДВ

Строк поставки

1

Кукурудза цукрова консервована

кг

12 800

66,93

до 31.05.2024

2

Горошок зелений консервований

кг

12 800

52,95

до 31.05.2024

Місце поставки: Львівська область, Одеська область, Київська область, Черкаська область.

Вимоги до кукурудзи цукрової консервованої 1 сорту

1. Кукурудза цукрова консервована 1 сорту повинна відповідати ДСТУ 7164:2010 «Кукурудза цукрова консервована. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

2. Кукурудза цукрова консервована повинна бути розфасований у металеві банки з лаковою внутрішньою поверхнею (тара) місткістю не більше 0,5 дм3 , що закупорюються металевими кришками. Всі пакувальні матеріали та тара повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.

3. Кожна пакувальна одиниця (тара) маркується літографічним або офсетним друком, тисненням чи іншим способом або наклеюванням етикетки із зазначенням інформації визначеної ДСТУ 7164:2010 «Кукурудза цукрова консервована. Технічні умови». Маркування має бути виконано державною мовою згідно із законодавством України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником.

4. Термін придатності до споживання кукурудзи цукрової консервованої в день її постачання до замовника повинен становити не менше 20 місяців.

Вимоги до горошку зеленого консервованого 1 сорту

1. Горошок зелений консервований 1 сорту повинен відповідати ДСТУ 7165:2010 «Горошок зелений консервований. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

2. Горошок зелений консервований повинен бути розфасований у скляні банки (тара) місткістю не більше 1,0 дм3 , що закупорюються металевими лакованими кришками. Всі пакувальні матеріали та тара повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.

3. Кожна пакувальна одиниця (тара) маркується літографічним або офсетним друком, тисненням чи іншим способом або наклеюванням етикетки із зазначенням інформації визначеної ДСТУ 7165:2010 «Горошок зелений консервований. Технічні умови».

Маркування має бути виконане державною мовою, згідно з законодавством України та може містити додаткову інформацію визначену виробником.

4. Термін придатності до споживання горошку зеленого консервованого в день її постачання до замовника повинен становити не менше 20 місяців.

Загальні умови:

Місця поставки: детальна інформація щодо місць поставки та товароодержувачів буде повідомлена Замовником лише Переможцю на етапі укладення/виконання договору про закупівлю.

Поставка: на умовах передбачених в проекті Договору.

Товар має відповідати технічним, якісним та кількісним вимогам, а також найвищому рівню технологій і стандартів, існуючих в Україні та підтверджуватись зазначеними нижче документами.

У разі виникнення сумнівів/суперечки щодо якості товару, що постачається, проводиться його незалежна експертиза в уповноважених на це установах чи організаціях. Оплата вартості експертизи Товару сплачується на умовах договору.

На підтвердження відповідності запропонованого товару, учасник повинен надати у складі пропозиції:

1. Гарантійний лист про відповідність запропонованого ним товару технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам, визначеним у цьому Додатку. Такий гарантійний лист повинен містити конкретне найменування запропонованого Учасником товару, підтвердження того, що запропонований товар відповідає ДСТУ 7165:2010 та ДСТУ 7164:2010, підтвердження відповідності визначеним характеристикам, а також повне найменування виробника та країну походження такого товару.

2. Копії документів, які свідчать про якість на кожну позицію товару, що пропонуються Учасником (декларація виробника або сертифікат якості/відповідності виробників, або посвідчення/паспорт якості або висновки державної санітарно-епідеміологічної експертизи, тощо). Допускається надання документів, вказаних у цьому пункті, виданий на попередні партії товару.

3. Копія експлуатаційного дозволу та/або рішення компетентного органу про державну реєстрацію потужностей (будівлі, споруди, комплекси споруд, обладнання та інших засобів, включаючи транспортні засоби та території, що використовуються у виробництві та/або обігу об’єктів санітарних заходів) – власних або орендованих, що будуть використовуватися чи використані при виробництві, переробці або реалізації харчових продуктів, відповідно вимог Закону України від 23.12.1997 № 771/97-ВР «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10.02.2016 № 39 «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам» (чинного на дату розкриття пропозицій).

4. Копія документа чи іншого розпорядчого документа, який підтверджує, що оператор ринку відповідає вимогам законодавства України щодо постійно діючих процедур, що ґрунтуються на принципах HACCP відповідно до вимог Закону України від 23.12.1997 №771/97-ВР та наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01.12.2012 №590 (чинного на дату розкриття пропозицій).

5. Якщо Учасник не є виробником товару – предмету закупівлі, такий Учасник надає лист від виробника або його офіційного представника або дилера або дистриб’ютора запропонованого учасником товару, що підтверджує наявність партнерських відносин Учасника з компанією-виробником або його офіційним представництвом або дилером чи дистриб’ютором та містить гарантії щодо поставки визначеного Замовником товару, його кількості, можливість поставки товару протягом строків, визначених у документації та підтвердження щодо якості запропонованого учасником товару до вимог Замовника.

5. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення, визначений відповідно до кошторису на 2024 рік, становить 1 534 464,00 грн. (один мільйон п’ятсот тридцять чотири тисячі чотириста шістдесят чотири гривні 00 копійок).

6. Очікувана вартість предмета закупівлі: становить – 1 534 464,00 грн. (один мільйон п’ятсот тридцять чотири тисячі чотириста шістдесят чотири гривні 00 копійок).

7. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: Очікувана вартість предмету закупівлі формувалась за результатом проведеного моніторингу з найнижчих цін згідно з вимогами законодавства та наказів Адміністрації Державної прикордонної служби України від 09.09.2019 № 480-АГ «Про моніторинг цін під час здійснення закупівель» (зі змінами) та від 07.11.2022 № 570/0/81-22-АГ «Про організацію моніторингу цін під час здійснення закупівель товарів на період дії правового режиму воєнного стану та внесення змін до наказів Адміністрації Держприкордонслужби» на підставі ціни рекомендованої листами Адміністрації Державної прикордонної служби України від 25.04.2024 №17/26631-24-Вих та від 25.04.2024 №17/26636-24-Вих.

Популярні розділи та сервіси