Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «Послуги з організації харчування»

НАЗАД
08 квiтня 2024 09:00

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик закупівлі Послуги з організації харчування (за кодом ДК 021:2015:55320000-9) «Послуги щодо забезпечення харчуванням військовослужбовців військової частини 1492 згідно Норми № 1-загальновійськова та Норм заміни, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 29.03.2002 № 426»

розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб його категорія:

Найменування:

ВІЙСЬКОВА ЧАСТИНА 1492

Код ЄДРПОУ:

14321475

Категорія:

Замовник, що здійснює закупівлі для потреб оборони

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): ДК 021:2015:55320000-9 Послуги з організації харчування (Послуги щодо забезпечення харчуванням військовослужбовців військової частини 1492 згідно Норми № 1-загальновійськова та Норм заміни, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 29.03.2002 № 426»

Вид процедури закупівлі: Відкриті торги з особливостями

Ідентифікатор процедури закупівлі: UA-2024-04-04-007567-а

Очікувана вартість предмета закупівлі: 11 776 050,00 грн.

Обґрунтування очікуваної вартості: Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено загальнодоступною інформацією щодо цін та асортименту товарів, яка міститься у відкритих джерелах (у тому числі на сайтах виробників та/або постачальників відповідної продукції, спеціалізованих торгівельних майданчиках, в електронних каталогах, рекламі, прайс-листах, в електронній системі закупівель "Prozorro" та на аналогічних торгівельних електронних майданчиках, дані спеціалізованих інформаційно-аналітичних видань, офіційних статистичних видань, в тому числі іноземних, тощо). Інформацію, отриману шляхом проведення запиту потенційним постачальникам щодо ціни та наявності відповідного товару, згідно примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, а саме: за пунктом 3 розділу ІІ наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 № 275 із змінами.

1. Технічні, якісні та кількісні характеристики і вимоги до предмета закупівлі:

Виконавець повинен надавати Послуги щодо організації харчування військовослужбовців військової частини 1492 Державної прикордонної служби України згідно Норми № Норми № 1-загальновійськова та Норм заміни, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 29.03.2002 № 426, за цим Договором, якість яких повинна відповідати Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». У разі застосування Норми заміни, вартість послуг залишається без змін. Послуги надаються відповідно до законодавства України, а саме: Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів", Закону України "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів", постанови Кабінету Міністрів України від 29.03.2002 № 426 «Про норми харчування військовослужбовців Збройних Сил, інших військових формувань та Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, поліцейських, осіб рядового, начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту», та інших нормативно-правових актів України

Якісні та кількісні показники Послуг, порядок їх надання повинні відповідати вимогам законодавства України, стандартам, технічним регламентам, технічним умовам, що регулює питання у сфері безпечності та окремих показників якості, придатності та відповідності.

Послуги з організації харчування надаються відповідно до законодавства України.

Харчові продукти, які будуть постачатись та використовуватись Виконавцем для надання Послуг за Договором, повинні відповідати вимогам чинних стандартів на харчові продукти: ДСТУ, ГОСТ, ГСТУ, СОУ, ТУ У. ТУ У за показниками безпечності та якості повинні бути не нижче від вимог описів харчових продуктів.

При поставці партії харчових продуктів, які виготовлені відповідно ТУ У, Виконавець зобов'язаний обов'язково провести випробування харчових продуктів, що планується до поставки, в Установі безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини або незалежнiй акредитованiй лабораторiï з наданням Замовнику відповідних протоколів випробувань.

Протоколи випробувань, що супроводжують харчові продукти, повинні бути виданi на партію виключно, що поставляється.

Вiдбiр зразкiв харчових продуктів, що підлягають дослідженню в Установах безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини здійснюється представниками Установи безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини відповідно до Порядку відбору зразків продукції тваринного, рослинного і біотехнологічного походження для проведення дослiджень, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14 червня 2002 року № 833 та нормативно-технічної документації на методи відбирання. Про час та місце вiдбирання харчових продуктів для випробувань, Виконавець повідомляє Установи безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини не пiзнiше, ніж за п'ять робочих днів.

Маркування харчових продуктів повинно відповідати вимогам Законів України "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів" та "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів".

Вiдповiднi протоколи випробувань, видані Установою безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини або незалежною акредитованою лабораторією (оригінали або копії, завірені в порядку, визначеному законодавством України) обов'язково передаються Виконавцем Замовнику під час надання Послуг за цим Договором та зберігаються у Замовника до повного закінчення терміну придатності харчових продуктів, разом з документами, які підтверджують кількiсть та якість харчових продуктів.

Під час надання послуг з харчування Виконавець забезпечує належні умови для якісного зберігання харчових продуктів на продовольчих складах та у виробничих приміщеннях згідно вимог чинного законодавства України.

Приймання послуг за якістю та обсягом здійснюється Замовником відповідно до вимог чинного законодавства України у присутності Представника Виконавця.

Послуги з організації харчування Виконавцем надаються протягом всього тижня, в тому числі святкові та неробочі дні.

Надання послуг здійснюється відповідно до вимог чинного законодавства України.

Надання послуг харчування Виконавець здійснює згідно Технологічних карт приготування страв. Видача готових страв здійснюється безпосередньо після закінчення їх приготування та бракеражу готової продукції.

Харчування військовослужбовців військової частини 1492 здійснюється Виконавцем у закладах громадського харчування (ресторан, кафе, громадських їдальнях) за нормою №1 (загальновійськова) постанови Кабінету Міністрів України від 29.03.2002 № 426 ( зі замінами). Заклад громадського харчування (ресторан, кафе, громадська їдальня) повинен розташовуватися в місті Києві в межах вул. Юлії Здановської, вул. Софії Ковалевської, пр. Академіка Глушкова, та за один прийом їжі (одночасно) розміщувати не менше 150 осіб. Зал прийому їжі відокремлений від виробничих та допоміжних приміщень, оснащений місцем для миття рук, санвузлом.

Послуга з організації харчування надається згідно з затвердженою розкладкою продуктів, яка складається представником Виконавця iз залученням Представника Замовника, з урахуванням норм харчування і заміни затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 29.03.2002 № 426, базового меню, асортименту продуктів, особливостей пори року, періодів постачання харчових продуктів та побажань військовослужбовцiв вiйськової частини 1492.

У розкладці продуктів зазначається кількість та розрахунковий вихід готових страв і м'ясних (рибних) порцій на одного військовослужбовця на добу.

Під час надання послуг харчування Виконавець забезпечує належні умови для якісного зберігання харчових продуктів на продовольчих складах та у виробничих приміщеннях.

2. Кількість товару, їх обсяг, строки поставки товарів.

№ З/П

Найменування

Одиниця виміру

Кількість

Строк поставки

1

Послуги щодо забезпечення харчуванням військовослужбовців військової частини 1492 згідно Норми № 1-загальновійськова та Норм заміни, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 29.03.2002 № 426 (55320000-9)

послуга

107 055,00

до 31.12.2024

Орієнтовний час приймання іжі : Сніданок 6 год 30 хв - 7 год 30 хв; обід 12 год 00 хв - 13 год 00 хв; вечеря 17 год 00 хв - 18 год 30 хв. В окремих випадках час прийому їжі може бути змінений за домовленістю сторін.

2. Інша необхідна інформація залежно від предмета закупівлі:

Цінова пропозиції учасника (додаток 1) – це загальна вартість послуг з ПДВ (без ПДВ – у разі коли суб’єкт господарювання звільнений від сплати ПДВ згідно чинного законодавства України), за якою учасник передбачає надати послуги замовнику.

Разом із ціновою пропозицією надається розцінена калькуляція (додаток №2), вартості харчових продуктів (продовольства), яке буде використовуватися для приготування їжі згідно постанови Кабінету Міністрів України від 29.03.2002 № 426 (зі змінами) на одного військовослужбовця на добу (одна добова видача).

Для підтвердження відповідності пропозиції технічним, якісним, кількісним, наявність місць, та іншим вимогам замовника учасник у складі пропозицій повинен надати:

2.1. Сканований гарантійний лист, в якому учасник гарантує що: зможе належним чином забезпечити надання послуги щодо забезпечення харчуванням військовослужбовців військової частини 1492 згідно № 1-загальновійськова та Норм заміни, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 29.03.2002 № 426 (відповідно до Технічних вимог); буде використовувати для приготування їжі якісну продукцію; для забезпечення харчування зазначеної у “Технічних вимогах” кількості особового складу має необхідну кількість кваліфікованих працівників, що пройшли медичне обстеження, або залучить необхідну кількість кваліфікованих працівників, які обов’язково пройдуть медичне обстеження.

Популярні розділи та сервіси