Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «Хлібопродукти, свіжовипечені хлібопродукти та кондитерські вироби»

НАЗАД
18 березня 2024 13:38

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія: 4 прикордонний загін Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України (військова частина 9951): м. Харків, вул. Клочківська 228, 61045; код за ЄДРПОУ – 14321742; категорія замовника – військова частина.

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Хліб із суміші борошна житнього обдирного і пшеничного 1 сорту, хліб із борошна пшеничного 1 сорту, булочка із борошна пшеничного 1 сорту (70г); 15810000-9 – Хлібопродукти, свіжовипечені хлібопродукти та кондитерські вироби за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника.

3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-03-14-011788-a

4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог нормативних документів у сфері стандартизації.

Найменування товару

Найменування нормативного документу якому відповідає товар

Одиниця виміру

Кількість

1.

Хліб із суміші борошна житнього обдирного і пшеничного 1 сорту

ДСТУ 4583:2006 «Хліб із житнього та суміші житнього і пшеничного борошна. Загальні технічні умови» або СОУ 15.8-37-00032744-004:2005 «Хліб житній, житньо-пшеничний та пшенично-житній. Технічні умови»

кг

99000

2.

Хліб із борошна пшеничного 1 сорту

ДСТУ 7517:2014 «Хліб із пшеничного борошна. Загальні технічні умови»

кг

115500

3.

Булочка із борошна пшеничного 1 сорту (70г)

ДСТУ 4585:2021 «Вироби хлібобулочні здобні. Загальні технічні умови»

кг

46200

Вимоги до предмету закупівлі:

Товар. 1. Хліб із суміші борошна житнього обдирного і пшеничного 1 сорту повинен відповідати ДСТУ 4583:2006 «Хліб із житнього та суміші житнього і пшеничного борошна. Загальні технічні умови» або СОУ 15.8-37-00032744-004:2005 «Хліб житній, житньо-пшеничний та пшенично-житній. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» №771 від 27 жовтня 2018 року, чинним на території України стандартам якості на момент поставки та відповідати наступним параметрам:

- вага: не менше ніж 0,5 кг, не більше ніж 0,95 кг.;

- форма:

- подових – відповідає виду виробу;

- формових – відповідає формі, в якій проводили випікання, без бокових випливів, дозволено форму у вигляді виробу або частини його, нарізаного скибками;

- поверхня: – відповідає виду виробу, без забруднення, дозволено невеликі тріщини та підриви, для упакованих виробів дозволено незначну зморшкуватість;

- колір: від світло-коричневого до темно-коричневого, без підгорілості;

- стан м’якушки: пропечена, без слідів непромісу;

- у заварних сортів хліба: властивий даному виду виробів, без стороннього присмаку;

- смак: властивий даному виду виробів, без стороннього присмаку;

- запах: властивий даному виду виробів, без стороннього запаху.

Пакування і тара: хліб із суміші борошна житнього обдирного і пшеничного 1 сорту повинен бути запакований у відповідну до даного виду товару споживчу упаковку. Кожна партія товару повинна бути окремо розфасована та упакована таким способом, який забезпечує збереження споживчих властивостей і безпечність продуктів під час зберігання, транспортування, а також унеможливлюють їх фальсифікацію відповідно до чинного законодавства для даного виду продукції та мати супроводжуючі документи, що підтверджують її якість (висновок СЕС, копія посвідчення про якість або відповідності, або декларація виробника).

Маркування. Згідно з чинними нормативно-правовими актами та нормативними документами, а також відповідно до Закону України від 06.12.2018 № 2639-VIII «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів». Маркування має бути виконано державною мовою та може містити додаткову інформацію визначену виробником:

- назва місцезнаходження виробника;

- данні про пакувальника;

- назва місце походження Товару;

- товарний знак виробника;

- позначення маси нетто, чи об’єму;

- склад продукту, поживна (харчова) та енергетична цінність (калорійність) харчового продукту;

- строк (термін) придатності;

- умови зберігання;

- дата виготовлення (виробництва) і дата пакування (або фасування);

- на споживчу тару обов’язково наносять кінцеву дату споживання (термін придатності) «вжити до», або дату виробництва та строк придатності продукту;

- нанесення позначень нормативних документів.

Строк придатності. Товар на момент поставки повинен становити не менше 90 % від загального терміну зберігання.

Товар. 2. Хліб із борошна пшеничного 1 сорту повинен відповідати ДСТУ 7517:2014 «Хліб із пшеничного борошна. Загальні технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» №771 від 27 жовтня 2018 року, чинним на території України стандартам якості на момент поставки та відповідати наступним параметрам:

- сорт борошна: борошно 1 сорту;

- зовнішній вигляд: відповідає формі, у якій проводили випікання, з дещо випуклою верхньою скоринкою, без бокових випливів;

- поверхня: гладка або шорстка, без забруднення. З наколами, надрізами чи посипкою або без них, без великих* тріщин і великих підривів**.

* великими вважають тріщини, що проходять через усю верхню скоринку в одному чи кількох напрямках і мають ширину більше ніж 1 см.;

** великими вважають підриви, що охоплюють усю довжину одного з боків і мають ширину більше ніж 1 см.;

- колір: від світло-жовтого до темно-коричневого, без підгорілості;

- смак і запах: властивий цьому виду хліба, без стороннього присмаку і запаху;

- вага: не менше ніж 0,5 кг, не більше ніж 0,65 кг.;

- форма:

- подових – відповідає виду виробу;

- формових – відповідає формі, в якій проводили випікання, без бокових випливів.

Пакування і тара: хліб із борошна пшеничного 1 сорту повинен бути запакований у відповідну до даного виду товару споживчу упаковку. Кожна партія товару повинна бути окремо розфасована та упакована таким способом, який забезпечує збереження споживчих властивостей і безпечність продуктів під час зберігання, транспортування, а також унеможливлюють їх фальсифікацію відповідно до чинного законодавства для даного виду продукції та мати супроводжуючі документи, що підтверджують її якість (висновок СЕС, копія посвідчення про якість або відповідності, або декларація виробника).

Маркування. Згідно з чинними нормативно-правовими актами та нормативними документами, а також відповідно до Закону України від 06.12.2018 № 2639-VIII «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів». Маркування має бути виконано державною мовою та може містити додаткову інформацію визначену виробником:

- назва місцезнаходження виробника;

- данні про пакувальника;

- назва місце походження Товару;

- товарний знак виробника;

- позначення маси нетто, чи об’єму;

- склад продукту, поживна (харчова) та енергетична цінність (калорійність) харчового продукту;

- строк (термін) придатності;

- умови зберігання;

- дата виготовлення (виробництва) і дата пакування (або фасування);

- на споживчу тару обов’язково наносять кінцеву дату споживання (термін придатності) «вжити до», або дату виробництва та строк придатності продукту;

- нанесення позначень нормативних документів.

Строк придатності. Товар на момент поставки повинен становити не менше 90 % від загального терміну зберігання.

Товар. 3. Булочка із борошна пшеничного 1 сорту (70г) повинна відповідати ДСТУ 4585:2021 «Вироби хлібобулочні здобні. Загальні технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» №771 від 27 жовтня 2018 року, чинним на території України стандартам якості на момент поставки та відповідати наступним параметрам:

- вага: 70г.;

- склад: борошно пшеничне 1 сорту, вода, маргарин, цукор, дріжджі, сіль;

- термін реалізації: не менше 24 годин;

- форма виробу: відповідає формі, в якій проводилось випікання;

- колір: від світло-жовтого до коричневого, без підгорілості;

- стан м’якушки: пропечена, еластична, не волога на дотик, без слідів непромісу;

- смак і запах: властивий даному виду виробу, без стороннього запаху.

Пакування і тара: булочка із борошна пшеничного 1 сорту (70г) повинна бути запакована у відповідну до даного виду товару споживчу упаковку. Кожна партія товару повинна бути окремо розфасована та упакована таким способом, який забезпечує збереження споживчих властивостей і безпечність продуктів під час зберігання, транспортування, а також унеможливлюють їх фальсифікацію відповідно до чинного законодавства для даного виду продукції та мати супроводжуючі документи, що підтверджують її якість (висновок СЕС, копія посвідчення про якість або відповідності, або декларація виробника).

Маркування. Згідно з чинними нормативно-правовими актами та нормативними документами, а також відповідно до Закону України від 06.12.2018 № 2639-VIII «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів». Маркування має бути виконано державною мовою та може містити додаткову інформацію визначену виробником:

- назва місцезнаходження виробника;

- данні про пакувальника;

- назва місце походження Товару;

- товарний знак виробника;

- позначення маси нетто, чи об’єму;

- склад продукту, поживна (харчова) та енергетична цінність (калорійність) харчового продукту;

- строк (термін) придатності;

- умови зберігання;

- дата виготовлення (виробництва) і дата пакування (або фасування);

- на споживчу тару обов’язково наносять кінцеву дату споживання (термін придатності) «вжити до», або дату виробництва та строк придатності продукту;

- нанесення позначень нормативних документів.

Строк придатності. Товар на момент поставки повинен становити не менше 90 % від загального терміну зберігання.

Місце та умови постачання предмета закупівлі:

- Терміни поставки товару: з дати підписання договору по 31.12.2024.

- Місце поставки товару: м. Харків та Харківська область (детальна інформація щодо місця поставки Товару буде повідомлена Замовником лише Переможцю на етапі укладення договору про закупівлю). Постачальник несе всі витрати пов’язані з вантажо-розвантажувальними роботами та поставкою Товару, в тому числі транспортні витрати, а також всі ризики втрати або пошкодження Товару до фактичної передачі Товару в місці поставки. Постачальник разом з Товаром обов’язково має надати наступні документи:

- видаткову товарну накладну;

- документ, що засвідчує якість продукції, а саме: копія висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи та/або копія посвідчення про якість та/або копія декларації виробника; накладну на тару;

- постачання товару має здійснюватися відповідно до Закону України від 23.12.1997 № 771/97-ВР «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (зі змінами). За недодержання вищезазначених умов Замовник має право відмовитись від прийняття харчових продуктів;

- кожна партія Товару повинна відповідати заявці Замовника, та мати супроводжувальні документи що підтверджують якість Товару (копію висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи, копію посвідчення про якість та/або копію декларації виробника тощо) із зазначенням строку придатності, умов зберігання та температурного режиму.

Для документального підтвердження відповідності технічним, якісним та іншим вимогам до предмета закупівлі, встановленим Замовником, Учасник повинен завантажити в електронну систему закупівель в складі пропозиції наступні документи:

- якість товару повинна відповідати міждержавним, національним стандартам, технічним умовам виробника та підтверджуватись відповідними копіями документів, які подаються Учасником у складі тендерної пропозиції (висновки державної санітарно-епідеміологічної експертизи та/або декларація виробника та/або якісне посвідчення чи посвідчення про якість тощо), та також надаються під час поставки Товару на кожну партію Товару;

- лист-гарантію в довільній формі. Учасник гарантує якість товару який він постачає та що постачання Товару буде здійснюватися відповідно до Закону України від 23.12.1997 № 771/97-ВР «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (зі змінами);

- лист-гарантію в довільній формі. Учасник гарантує що Товар на момент поставки (враховуючи що товар буде поставлятись декількома партіями до 31.12.2024) буде становити не менше 90 % від загального терміну зберігання;

- лист-гарантію в довільній формі. Учасник гарантує, що технічні та якісні характеристики предмета закупівлі, який він постачає, відповідають основним вимогам чинного законодавства із захисту довкілля та державної політики України в галузі захисту довкілля та вимогам чинного природоохоронного законодавства;

- гарантійний лист про те, що він згоден здійснювати постачання товару за відповідними заявками Замовника та декількома окремими партіями;

- сканований оригінал(и) в кольоровому вигляді (або нотаріально завірену копію) сертифікату (сертифікатів), виданого(них) відповідно стандартів ДСТУ EN ISO/EC 17021-1, на систему менеджменту безпечності харчових продуктів, що відповідає(ють) вимогам ДСТУ 4161-2003/ISO 22000:2018/ISO 22000:2019, що підтверджує(ють) управління безпечністю харчових продуктів, чинний(і) на дату розкриття пропозиції на ім'я Учасника щодо постачання продуктів харчування;

- сканований оригінал(и) в кольоровому вигляді (або нотаріально завірену копію) сертифікату (сертифікатів), виданого(них) відповідно стандартів ДСТУ EN ISO/EC 17021-1, який(і) підтверджуює(ють) систему управління екологічною безпекою, що відповідає вимогам ISO 14001:2015 (ISO 14001:2015, ID, чинний(і) на дату розкриття пропозиції, виданий на ім'я Учасника щодо постачання продуктів харчування.

Інші умови постачання предмета закупівлі:

- Оплата Товару Замовником здійснюється протягом 10 (десяти) робочих днів з дня отримання Товару Замовником, згідно видаткової накладної.

- Товар має бути якісним та не мати зовнішніх та внутрішніх пошкоджень. Поставлятися у споживчій тарі (пакуванні), що відповідає вимогам чинного законодавства та забезпечує цілісність, товарний вигляд, а також якість та безпечність. Товар повинен бути упакований належним чином, що забезпечує його збереження при перевезенні та зберіганні. Упаковка не повинна мати зовнішніх пошкоджень, забруднень, або слідів їх усунення, повинна бути безпечною при експлуатації, перевезення та вантажно-розвантажувальних роботах. Товар (упаковка) повинен містити маркування відповідно до стандартів виробника, яке надає змогу ідентифікувати Товар, встановити його походження, та дату виробництва. Етикетки на упаковці повинні бути непошкодженими, мати чіткі надписи.

- Перевірка якості Товару та його упаковки, шляхом візуального огляду на предмет видимих пошкоджень, здійснюються Замовником в момент його отримання.

- У разі виявлення представником Замовника невідповідності якості та/або кількості товару згідно з відвантажувальними документами та/або документами про якість товару, Учасник за свій рахунок, протягом 3 (трьох) днів, здійснює додаткову поставку належної кількості товару або його заміну на якісний. Неякісний товар не враховується в рахунок поставки.

- Відповідальність за виконання вимог екологічної безпеки та вимог із забезпечення вимог техніки безпеки при постачанні товару несе Учасник.

- Учасник гарантує надання при поставці партій товару завірених копій документів, які засвідчують якісні характеристики товару, його походження (висновки державної санітарно-епідеміологічної експертизи та/або декларація виробника та/або якісне посвідчення чи посвідчення про якість та/або інших відповідних документів передбачених законодавством для товарів даного виду).

- Ціна, запропонована Учасником в пропозиції, повинна враховувати всі затрати пов’язані із сплатою податків, обов’язкових платежів, страхування, доставки, витрати пов’язані з отриманням необхідних дозволів та ліцензій тощо.

- Всі документи повинні бути завірені печаткою, підписані керівником (або уповноваженою особою).

5. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення, визначений відповідно до кошторису на 2024 рік, становить 5 398 668,00 грн. (п’ять мільйонів триста дев’яносто вісім тисяч шістсот шістдесят вісім грн. 00 коп.), з ПДВ, заплановано в бюджетному запиті – Хліб із суміші борошна житнього обдирного і пшеничного 1 сорту, хліб із борошна пшеничного 1 сорту, булочка із борошна пшеничного 1 сорту (70г); 15810000-9 – Хлібопродукти, свіжовипечені хлібопродукти та кондитерські вироби за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, в загальному обсязі закупівлі - 3 найменування – 260700,0 кілограм, з них хліб із суміші борошна житнього обдирного і пшеничного 1 сорту – 99000,0 кілограм, з них хліб із борошна пшеничного 1 сорту – 115500,0 кілограм, з них булочка із борошна пшеничного 1 сорту (70г) – 46200,0 кілограм.

6. Очікувана вартість предмета закупівлі: 5 398 668,00 грн. (п’ять мільйонів триста дев’яносто вісім тисяч шістсот шістдесят вісім грн. 00 коп.), з ПДВ.

7. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: Очікувана вартість формувалась з середніх цін на Хліб із суміші борошна житнього обдирного і пшеничного 1 сорту, хліб із борошна пшеничного 1 сорту, булочка із борошна пшеничного 1 сорту (70г); 15810000-9 – Хлібопродукти, свіжовипечені хлібопродукти та кондитерські вироби за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, в загальному обсязі закупівлі - 3 найменування – 260700,0 кілограм, з них хліб із суміші борошна житнього обдирного і пшеничного 1 сорту – 99000,0 кілограм, з них хліб із борошна пшеничного 1 сорту – 115500,0 кілограм, з них булочка із борошна пшеничного 1 сорту (70г) – 46200,0 кілограм та проведеного моніторингу.

Популярні розділи та сервіси