Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «Сир твердий сичужний»

НАЗАД
04 березня 2024 09:49

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія: 4 прикордонний загін Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України (військова частина 9951): м. Харків, вул. Клочківська 228, 61045; код за ЄДРПОУ – 14321742; категорія замовника – військова частина.

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Сир твердий сичужний; 15540000-5 – Сирні продукти за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника (15544000-3 – «Твердий сир» код за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, що найбільше відповідає назві номенклатурної позиції предмета закупівлі).

2. Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-02-26-011153-a

3. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог нормативних документів у сфері стандартизації.

Найменування товару

Найменування нормативного документу якому відповідає товар

Одиниця виміру

Кількість

1

Сир твердий сичужний

ДСТУ 4421:2005 «Сири тверді (український асортимент). Технічні умови»

кг

14000,0

Вимоги до предмету закупівлі:

Товар. Сир твердий сичужний повинен відповідати ДСТУ 4421:2005 «Сири тверді (український асортимент). Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. Чинним на території України стандартам якості на момент поставки та відповідати наступним параметрам:

- наявність жиру: масова частка жиру повинна становити не менше 50%;

- зовнішній вигляд: поверхня чиста, рівна, без механічних ушкоджень, сторонніх нашарувань і товстого поверхневого шару, покрита захисним покриттям (парафіновим, полімерним, скомбінованим чи полімерними плівками тощо), яке щільно прилягає до поверхні сиру. Дозволено незначні відбитки перфорації на поверхні сиру. Для фасованих сирів, упакованих під вакуумом, полімерна плівка або пакет щільно прилягає до поверхні; в середовищі нейтральних газів — полімерна плівка або пакет вільно відходить від поверхні. Поверхня чиста, дозволено деяке її зволоження під плівкою або пакетом. Корку перед фасуванням видаляють;

- консистенція: пластична, ніжна, однорідна за всією масою. Дозволено злегка щільна;

- смак і запах: злегка пряні без сторонніх присмаків та запахів.

Пакування і тара: Головки сиру (маса нетто не більше 3 кг) повинні бути запаковані у полімерну плівку, пакети багатошарові для вакуумного пакування або покриті парафінами, полімерними або комбінованими сплавами. Для транспортування та відвантаження сир додатково повинен упаковуватись у картонні ящики. Маса брутто однієї пакувальної одиниці (ящика) повинна бути не більше 24 кг. Всі пакувальні матеріали повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.

Маркування. Згідно з чинними нормативно-правовими актами та нормативними документами, а також відповідно до Закону України від 06.12.2018 № 2639-VIII «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів». Маркування має бути виконано державною мовою та може містити додаткову інформацію визначену виробником:

- назва місцезнаходження виробника;

- данні про пакувальника;

- назва місце походження Товару;

- товарний знак виробника;

- позначення маси нетто, чи об’єму;

- склад продукту, поживна (харчова) та енергетична цінність (калорійність) харчового продукту;

- строк (термін) придатності;

- умови зберігання;

- дата виготовлення (виробництва) і дата пакування (або фасування);

- на споживчу тару обов’язково наносять кінцеву дату споживання (термін придатності) «вжити до», або дату виробництва та строк придатності продукту;

- нанесення позначень нормативних документів.

Строк придатності. Товар на момент поставки повинен становити не менше 4 місяців при температурі зберігання від 0 0С до 8 0С.

Місце та умови постачання предмета закупівлі:

- Терміни поставки товару: з дати підписання договору по 25.12.2024.

- Місце поставки товару: м.Харків та Харківська область (детальна інформація щодо місця поставки Товару буде повідомлена Замовником лише Переможцю на етапі укладення договору про закупівлю). Постачальник несе всі витрати пов’язані з вантажо-розвантажувальними роботами та поставкою Товару, в тому числі транспортні витрати, а також всі ризики втрати або пошкодження Товару до фактичної передачі Товару в місці поставки. Постачальник разом з Товаром обов’язково має надати наступні документи:

- видаткову товарну накладну;

- документ, що засвідчує якість продукції, а саме: копія висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи та/або копія посвідчення про якість та/або копія декларації виробника; накладну на тару;

- постачання товару має здійснюватися відповідно до Закону України від 23.12.1997 № 771/97-ВР «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (зі змінами). За недодержання вищезазначених умов Замовник має право відмовитись від прийняття харчових продуктів;

- кожна партія Товару повинна відповідати заявці Замовника, та мати супроводжувальні документи що підтверджують якість Товару (копію висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи, копію посвідчення про якість та/або копію декларації виробника тощо) із зазначенням строку придатності, умов зберігання та температурного режиму.

Для документального підтвердження відповідності технічним, якісним та іншим вимогам до предмета закупівлі, встановленим Замовником, Учасник повинен завантажити в електронну систему закупівель в складі пропозиції наступні документи:

- лист-гарантію в довільній формі. Учасник гарантує якість товару який він постачає та що постачання Товару буде здійснюватися відповідно до Закону України від 23.12.1997 № 771/97-ВР «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (зі змінами);

- лист-гарантію в довільній формі. Учасник гарантує що Товар на момент поставки (враховуючи що товар буде поставлятись декількома партіями до 25.12.2024) буде становити не менше 85 % від загального терміну зберігання;

- лист-гарантію в довільній формі. Учасник гарантує, що технічні та якісні характеристики предмета закупівлі, якій він постачає, відповідають основним вимогам чинного законодавства із захисту довкілля та державної політики України в галузі захисту довкілля та вимогам чинного природоохоронного законодавства;

- гарантійний лист про те, що він згоден здійснювати постачання товару за відповідними заявками Замовника та декількома партіями;

- сканований оригінал в кольоровому вигляді Декларації виробника або сертифікату якості, або посвідчення про якість, або інший документ якості на запропонований товар, що підтверджує відповідність товару Технічним вимогам;

- сканований оригінал(и) в кольоровому вигляді (або нотаріально завірену копію) Сертифікату(ів), виданого(них) відповідно стандартів ДСТУ EN ISO/EC 17021-1, на систему менеджменту безпечності харчових продуктів, що відповідає(ють) вимогам ISO 22000:2018/ISO 22000:2019, що підтверджує(ють) управління безпечністю харчових продуктів, чинний(і) на дату розкриття пропозиції, виданий(і) на ім'я Учасника;

- сканований оригінал(и) в кольоровому вигляді (або нотаріально завірену копію) Сертифікату(ів), виданого(них) відповідно стандартів ДСТУ EN ISO/EC 17021-1, які(ий) відповідає(ють) вимогам ДСТУ ISO 9001:2015 (ISO 9001:2015. IDT) та ДСТУ EN ISO 9001:2018, чинний(і) на дату розкриття пропозиції, виданий(і) на ім'я Учасника;

- сканований оригінал(и) в кольоровому вигляді (або нотаріально завірену копію) Сертифікату(ів), виданого(них) відповідно стандартів ДСТУ EN ISO/EC 17021-1, які(ий) підтверджуює (ють) систему управління екологічною безпекою, що відповідає вимогам ISO 14001:2015 (ISO 14001:2015, ID, чинний(і) на дату розкриття пропозиції, виданий(і) на ім'я Учасника;

- сканований оригінал(и) в кольоровому вигляді (або нотаріально завірену копію) Сертифікату(ів), виданого(них) відповідно стандартів ДСТУ EN ISO/EC 17021-1, на СИСТЕМУ УПРАВЛІННЯ ОХОРОНОЮ ЗДОРОВ’Я ТА БЕЗПЕКОЮ ПРАЦІ які(ий) відповідає(ють) вимогам ДСТУ ISO 45001:2019 (ISO 45001:2018, IDT) (ДСТУ ISO 45001:2019 (ISO 45001:2018, IDT), чинний(і) на дату розкриття пропозиції, виданий(і) на ім'я Учасника;

- сканований оригінал в кольоровому вигляді експлуатаційного дозволу або рішення компетентного органу про державну реєстрацію потужностей на Учасника;

- позитивний АКТ, складений за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного контролю (інспектування) стосовно дотримання операторами рину вимог законодавства про харчові продукти, виданий на ім’я Учасника не більше одного року з дати оголошення процедури закупівлі;

- позитивний АКТ, складений за результатами проведення заходу державного контролю у формі аудиту постійно діючих процедур, заснованих на принципах HACCP, виданий на ім’я Учасника не більше одного року з дати оголошення процедури закупівлі.

Інші умови постачання предмета закупівлі:

- Оплата Товару Замовником здійснюється протягом 10 (десяти) робочих днів з дня отримання Товару Замовником, згідно видаткової накладної.

- Товар має бути якісним та не мати зовнішніх та внутрішніх пошкоджень. Поставлятися у споживчій тарі (пакуванні), що відповідає вимогам чинного законодавства та забезпечує цілісність, товарний вигляд, а також якість та безпечність. Товар повинен бути упакований належним чином, що забезпечує його збереження при перевезенні та зберіганні. Упаковка не повинна мати зовнішніх пошкоджень, забруднень, або слідів їх усунення, повинна бути безпечною при експлуатації, перевезення та вантажно-розвантажувальних роботах. Товар (упаковка) повинен містити маркування відповідно до стандартів виробника, яке надає змогу ідентифікувати Товар, встановити його походження, та дату виробництва. Етикетки на упаковці повинні бути непошкодженими, мати чіткі надписи.

- Перевірка якості Товару та його упаковки, шляхом візуального огляду на предмет видимих пошкоджень, здійснюються Замовником в момент його отримання.

- У разі виявлення представником Замовника невідповідності якості та/або кількості товару згідно з відвантажувальними документами та/або документами про якість товару, Учасник за свій рахунок, протягом 3 (трьох) днів, здійснює додаткову поставку належної кількості товару або його заміну на якісний. Неякісний товар не враховується в рахунок поставки.

- Відповідальність за виконання вимог екологічної безпеки та вимог із забезпечення вимог техніки безпеки при постачанні товару несе Учасник.

- Учасник гарантує надання при поставці партій товару завірених копій документів, які засвідчують якісні характеристики товару, його походження (висновки державної санітарно-епідеміологічної експертизи та/або декларація виробника та/або якісне посвідчення чи посвідчення про якість та/або інших відповідних документів передбачених законодавством для товарів даного виду).

- Ціна, запропонована Учасником в пропозиції, повинна враховувати всі затрати пов’язані із сплатою податків, обов’язкових платежів, страхування, доставки, витрати пов’язані з отриманням необхідних дозволів та ліцензій тощо.

- Всі документи повинні бути завірені печаткою, підписані керівником (або уповноваженою особою).

4. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення, визначений відповідно до кошторису на 2024 рік, становить 3 010 000,00 грн. (три мільйони десять тисяч грн. 00 коп.), з ПДВ, заплановано в бюджетному запиті – Сир твердий сичужний; 15540000-5 – Сирні продукти за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника (15544000-3 – «Твердий сир» код за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, що найбільше відповідає назві номенклатурної позиції предмета закупівлі), в загальному обсязі закупівлі - 1 найменування – 14000,0 кілограм.

5. Очікувана вартість предмета закупівлі: 3 010 000,00 грн. (три мільйони десять тисяч грн. 00 коп.), з ПДВ.

6. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: Очікувана вартість формувалась з середніх цін на Сир твердий сичужний; 15540000-5 – Сирні продукти за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника (15544000-3 – «Твердий сир» код за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, що найбільше відповідає назві номенклатурної позиції предмета закупівлі), в загальному обсязі закупівлі - 1 найменування – 14000,0 кілограм та проведеного моніторингу.

Популярні розділи та сервіси