Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «Ковбаса напівкопчена вищого сорту»

НАЗАД
23 лютого 2024 09:12

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик закупівлі мясопродукти (ковбаса напівкопчена вищого сорту ДСТУ 4435:2005) розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі (оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб його категорія:

Найменування:

ВІЙСЬКОВА ЧАСТИНА 1492

Код ЄДРПОУ:

14321475

Категорія:

Замовник, що здійснює закупівлі для потреб оборони

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): за кодом за ДК 021:2015 код 15130000-8 Мясопродукти (ковбаса напівкопчена вищого сорту ДСТУ 4435:2005)

Вид процедури закупівлі: Відкриті торги з особливостями

Ідентифікатор процедури закупівлі: UA-2024-02-19-009391-а

Очікувана вартість предмета закупівлі: 249 600,00 грн.

Обґрунтування очікуваної вартості: Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено загальнодоступною інформацією щодо цін та асортименту товарів, яка міститься у відкритих джерелах (у тому числі на сайтах виробників та/або постачальників відповідної продукції, спеціалізованих торгівельних майданчиках, в електронних каталогах, рекламі, прайс-листах, в електронній системі закупівель "Prozorro" та на аналогічних торгівельних електронних майданчиках, дані спеціалізованих інформаційно-аналітичних видань, офіційних статистичних видань, в тому числі іноземних, тощо). Інформацію, отриману шляхом проведення запиту потенційним постачальникам щодо ціни та наявності відповідного товару, згідно примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, а саме: за пунктом 3 розділу ІІ наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 № 275 із змінами.

Розмір бюджетного призначення: 249 600,00 грн згідно з кошторису на 2024 рік.

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі

Назва предмета закупівлі

М’ясопродукти (Ковбаса напівкопчена вищого сорту ДСТУ 4435:2005)

Код ДК 021:2015

15130000-8

Назва товару номенклатурної позиції предмета закупівлі та код товару, визначеного згідно з Єдиним закупівельним словником, що найбільше відповідає назві номенклатурної позиції предмета закупівлі

- (за кодом за ДК 021:2015 код 15130000-8 М’ясопродукти (Ковбаса напівкопчена вищого сорту ДСТУ 4435:2005)

Кількість поставки товару

1 560,00 кг

Місце поставки товару

Україна, Київська обл., м. Бориспіль, ОКПП «Київ» 08307.

Строк поставки товару

5 поставок за заявкою замовника (в семиденний термін з моменту подачі заявки)

Технічні характеристики товару

1. Ковбаса напівкопчена вищого сорту традиційного асортименту повинна відповідати ДСТУ 4435:2005 «Ковбаси напівкопчені. Загальні технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

2. Ковбаса напівкопчена має бути виготовлена у вигляді батонів вагою від 300 до 1000 г та розфасована під вакуумом в газонепроникні плівкові матеріали та пакети з них згідно з чинними нормативними документами або у інші матеріали, що дозволені Центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України для контакту з харчовими продуктами.

Транспортне пакування – ящики із картону та ніші види тари, дозволені Центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України для контакту з харчовими продуктами, що забезпечує збереження і якість продукції під час транспортування, відвантаження, зберігання.

3. Маркування повинно бути виконане відповідно до вимог ДСТУ 4435:2005 «Ковбаси напівкопчені. Загальні технічні умови». Маркування повинно бути стійким до вологи, транспортування, відвантаження, зберігання та застосування. Маркування повинно містити всю обов’язкову інформацію, передбачену Законом України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».

На транспортному пакуванні повинна вказуватися наступна інформація:

назви та адреси підприємства-виробника, його товарного знака (за наявності), телефону, адреси потужностей виробництва;

назви, сорту та складу ковбаси відповідно до рецептури, в порядку переваги складників, зокрема харчових добавок, що використовувались під час її виробництва;

кінцевої дати споживання «Вжити до» або дати виробництва та строку придатності;

номер партії;

умов зберігання;

маси нетто, брутто;

кількості пакувальних одиниць (для розфасованої продукції);

інформаційних даних про харчову та енергетичну цінність (калорійність)

100 г продукту;

- позначення нормативно-технічного документа.

4. Термін придатності ковбаси напівкопченої вищого сорту в день її постачання на склад замовника повинен становити не менше 12 діб.

Додаткові вимоги:

1. Постачальник гарантує якість товару, згідно санітарно-технічних вимог, яка повинна відповідати найвищому рівню технологій і стандартів, існуючих в країні виробника на аналогічний товар та підтверджує її відповідними документами (якісне посвідчення, декларація виробника, висновки, тощо).

2. Доставка та відвантаження товару здійснюється транспортом та за рахунок постачальника протягом дії договору.

Популярні розділи та сервіси