Обґрунтування технічних та якісних харктеристик предмета закупівлі «Продукція борошномельно-круп’яної промисловості»

НАЗАД
07 лютого 2024 12:57

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру

бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне

використання державних коштів» (зі змінами)

 

Предмет закупівлі (товар): Продукція борошномельно-круп’яної промисловості.

за кодом ДК 021:2015 – 15610000-7

" Продукція борошномельно-круп’яної промисловості (рис, крупа гречана, група перлова, крупа пшенична, крупа ячна, пшоно, борошно пшеничне)"

 

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія: Військова частина 2144 (7 прикордонний Карпатський загін), 79010, м. Львів, Львівська область, код за ЄДРПОУ — 14321653. 

 

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): труби каналізаційні з комплектуючими за кодом ДК 021:2015 – 15710000-8 Готові корми для сільськогосподарських та інших тварин ".

 

3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-01-31-003066-a.

 

4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог нормативних документів до даного виду послуги.

 

 

Найменування

товару

Якісні характеристики товару

Од.

виміру

К-ть

Очікувана вартість за одиницю не вище, грн

1

 Лот 1.

Крупа перлова ДСТУ 7700:2015

Товар – Крупа перлова, повинен відповідати нормативному документу на цей вид продукції (товару): ДСТУ 7700:2015 «Крупи пшеничні. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. Крупа повинна мати білий з жовтуватим відтінком колір. Смак повинен бути властивим нормальній крупі, не кислий, не гіркий і без побічних присмаків. Мати властивий доброякісній крупі запах. Вологість повинна не перевищувати 10%. Крупа повинна бути без ознак зволоження, плісняви, злежування, прокисання, згірклості та втрати сипучості, не потемніла і не знебарвлена. Маркування тари повинно бути згідно з чинними нормативно-правовими актами та нормативними документами, а також відповідати Закону України "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів"№ 2639-VIII від 6 грудня 2018 року.

Строк придатності товару повинен відповідати строку визначеному у ДСТУ на цей вид товару і повинен становити не менше 90 % від терміну зберігання даного виду товару з дня поставки його на склад Замовника.

На підтвердження відповідності вимогам до предмету закупівлі учасник повинен надати:

Експертний висновок або протокол акредитованої лабораторії про результати дослідження показників хімічної та мікробіологічної безпеки харчових продуктів, передбачених законодавством, виданий на ім’я Учасника, не більше місячної давнини та скан-копії оригіналу документів, що підтверджують акредитацію лабораторії;

Завірену підписом та печаткою Учасника (наявності) копію документу про походження товару, декларація виробника.

кг

1000,0

9,00

2

 Лот 2.

Крупа ячмінна ДСТУ 7700:2015

Товар – Крупа ячмінна, повинен відповідати нормативному документу на цей вид продукції (товару): ДСТУ 7700:2015 «Крупи пшеничні. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. Крупа перлова повинна мати білий з жовтуватим відтінком колір. Смак повинен бути властивим нормальній крупі, не кислий, не гіркий і без побічних присмаків. Мати властивий доброякісній крупі запах. Вологість повинна не перевищувати 10%. Крупа повинна бути без ознак зволоження, плісняви, злежування, прокисання, згірклості та втрати сипучості, не потемніла і не знебарвлена. Маркування тари повинно бути згідно з чинними нормативно-правовими актами та нормативними документами, а також відповідати Закону України "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів"№ 2639-VIII від 6 грудня 2018 року.

Строк придатності товару повинен відповідати строку визначеному у ДСТУ на цей вид товару і повинен становити не менше 90 % від терміну зберігання даного виду товару з дня поставки його на склад Замовника.

На підтвердження відповідності вимогам до предмету закупівлі учасник повинен надати:

Експертний висновок або протокол акредитованої лабораторії про результати дослідження показників хімічної та мікробіологічної безпеки харчових продуктів, передбачених законодавством, виданий на ім’я Учасника, не більше місячної давнини та скан-копії оригіналу документів, що підтверджують акредитацію лабораторії;

Завірену підписом та печаткою Учасника (наявності) копію документу про походження товару, декларація виробника.

кг

1000,0

9,00

3

Лот 3.

Крупа пшенична ДСТУ 7699:2015

Товар – Крупа пшенична, повинен відповідати нормативному документу на цей вид продукції (товару): ДСТУ 7699:2015 «Крупи пшеничні. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. Крупа повинна мати жовтий колір. Смак повинен бути властивим нормальній крупі, не кислий, не гіркий і без побічних присмаків. Мати властивий доброякісній крупі запах. Вологість повинна не перевищувати 10%. Крупа повинна бути без ознак зволоження, плісняви, злежування, прокисання, згірклості та втрати сипучості, не потемніла і не знебарвлена. Маркування тари повинно бути згідно з чинними нормативно-правовими актами та нормативними документами, а також відповідати Закону України "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів"№ 2639-VIII від 6 грудня 2018 року.

Строк придатності товару повинен відповідати строку визначеному у ДСТУ на цей вид товару і повинен становити не менше 90 % від терміну зберігання даного виду товару з дня поставки його на склад Замовника.

На підтвердження відповідності вимогам до предмету закупівлі учасник повинен надати:

Експертний висновок або протокол акредитованої лабораторії про результати дослідження показників хімічної та мікробіологічної безпеки харчових продуктів, передбачених законодавством, виданий на ім’я Учасника, не більше місячної давнини та скан-копії оригіналу документів, що підтверджують акредитацію лабораторії;

Завірену підписом та печаткою Учасника (наявності) копію документу про походження товару, декларація виробника.

кг

1000,0

9,00

4

 Лот 4.

 Пшоно

Товар – Пшоно, повинен відповідати нормативному документу на цей вид продукції (товару), Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. Крупа повинна мати жовтий колір. Смак повинен бути властивим нормальній крупі, не кислий, не гіркий і без побічних присмаків. Мати властивий доброякісній крупі запах. Вологість повинна не перевищувати 10%. Крупа повинна бути без ознак зволоження, плісняви, злежування, прокисання, згірклості та втрати сипучості, не потемніла і не знебарвлена. Маркування тари повинно бути згідно з чинними нормативно-правовими актами та нормативними документами, а також відповідати Закону України "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів"№ 2639-VIII від 6 грудня 2018 року.

Строк придатності товару повинен відповідати строку визначеному у ДСТУ на цей вид товару і повинен становити не менше 90 % від терміну зберігання даного виду товару з дня поставки його на склад Замовника.

На підтвердження відповідності вимогам до предмету закупівлі учасник повинен надати:

Експертний висновок або протокол акредитованої лабораторії про результати дослідження показників хімічної та мікробіологічної безпеки харчових продуктів, передбачених законодавством, виданий на ім’я Учасника, не більше місячної давнини та скан-копії оригіналу документів, що підтверджують акредитацію лабораторії;

Завірену підписом та печаткою Учасника (наявності) копію документу про походження товару, декларація виробника.

кг

1000,0

19,50

5

Лот 5.

Крупа кукурудзяна

Товар – Крупа кукурудзяна, повинен відповідати нормативному документу на цей вид продукції (товару): ДСТУ 4525:2006 «Крупа кукурудзяна», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. Крупа повинна мати жовтий колір. Смак повинен бути властивим нормальній крупі, не кислий, не гіркий і без побічних присмаків. Мати властивий доброякісній крупі запах. Вологість повинна не перевищувати 10%. Крупа повинна бути без ознак зволоження, плісняви, злежування, прокисання, згірклості та втрати сипучості, не потемніла і не знебарвлена. Маркування тари повинно бути згідно з чинними нормативно-правовими актами та нормативними документами, а також відповідати Закону України "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів"№ 2639-VIII від 6 грудня 2018 року.

Строк придатності товару повинен відповідати строку визначеному у ДСТУ на цей вид товару і повинен становити не менше 90 % від терміну зберігання даного виду товару з дня поставки його на склад Замовника.

На підтвердження відповідності вимогам до предмету закупівлі учасник повинен надати:

Експертний висновок або протокол акредитованої лабораторії про результати дослідження показників хімічної та мікробіологічної безпеки харчових продуктів, передбачених законодавством, виданий на ім’я Учасника, не більше місячної давнини та скан-копії оригіналу документів, що підтверджують акредитацію лабораторії;

Завірену підписом та печаткою Учасника (наявності) копію документу про походження товару, декларація виробника.

кг

1000,0

11,00

 

Товар повинен супроводжуватись документами, що підтверджують якість та безпеку, а саме: копіями сертифікатів якості/відповідності, та/або посвідчень про якість, та/або висновків санітарно–епідеміологічної експертизи, та/або декларації виробника, та/або ветеринарного свідоцтва, та/або іншим документальним підтвердженням якості та безпеки товару.

Товар повинен відповідати вимогам та мати декларацію виробника, висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи, сертифікати відповідності та/або інші необхідні за діючим законодавством документи на кожну партію, що постачається. НЕ повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО). Продукція не повинна містити синтетичних барвників, ароматизаторів, підсилювачів смаку, консервантів та відповідати показникам якості та безпеки, встановленим законодавством України.

Пакування  - мішки або інші види тари, дозволені для контакту з харчовими продуктами, що гарантують його цілісність та зберігання, вагою 20 - 40 кг. Пакувальні матеріали повинні бути вітчизняного виробництва згідно з чинною нормативною документацією або імпортовані, дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України на використання і контакт з харчовими продуктами.

Гарантія якості діє протягом строку, встановленого виробником товару.                                                                                                         Якість товару має відповідати вимогам державних стандартів, а також умовам, встановленим чинним законодавством до товару даного виду.

Якщо учасник не є виробником продукції, потрібно надати документ, який підтверджує стосунки із виробником: сертифікат дистриб’ютора, представника, дилера; або лист виробника про представництво його інтересів учасником; або договір з виробником; або гарантійний лист учасника про надання оригіналу або копії документу (вказати який саме) на підтвердження походження продукції при її поставці (для товару імпортного виробництва). Зазначені документи повинні бути дійсними на весь термін постачання продукції.

У разі виявлення неякісного товару або такого, що не відповідає умовам договору, Постачальник зобов’язаний замінити неякісний товар протягом однієї доби з моменту виявлення неякісного товару, без будь-якої додаткової оплати з боку Замовника.

Постачальник включає до вартості ціни за одиницю товару послуги, пов’язані з його постачанням, в тому числі доставку. Поштові витрати та витрати на доставку документів через служби доставки та кур’єрські служби, за необхідності, здійснюються за рахунок Постачальника. Поставка замовленого товару здійснюється партіями (згідно замовлень) транспортом Постачальника з дотриманням санітарно-гігієнічних умов зберігання та перевезення товару, за заявками та в строки, встановлені Замовником. Розвантаження товарів має здійснюватись працівниками Замовника. Приймання - передача Товару по кількості проводиться відповідно до товаросупровідних документів (накладних, товарно-транспортних накладних), по якості - документів, які засвідчують їх походження, якість та безпеку.

Поставка товару має здійснюватися на автотранспорті, що призначений та обладнаний для перевезення харчових продуктів, та який відповідає встановленим чинним законодавством санітарно-гігієнічним нормам. Водій та особи, які супроводжують продукти в дорозі і виконують вантажно-розвантажувальні роботи повинні мати медичну книжку з результатами проходження обов'язкових медичних оглядів та мають бути забезпечені спеціальним одягом, якщо таке вимагається згідно чинного законодавства України.

Товар повинен мати відповідне пакування, яке забезпечує цілісність товару та збереження його якості під час транспортування. Постачальник гарантує якість товару, що постачається Замовнику за договором про закупівлю протягом встановленого строку придатності товару, при умові дотримання Замовником умов зберігання. Залишок терміну зберігання на момент поставки продуктів повинен бути не менше 90% від терміну зберігання, який встановлений виробником відповідного товару. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність.

Постачальник забезпечує належне санітарно-гігієнічне утримання виробничих приміщень, обладнання, інвентарю, а також контролює дотримання працівниками, залученими безпосередньо до виконання поставок, правил особистої гігієни.

У разі, якщо в тендерній документації міститься посилання на конкретні торговельну марку чи фірму, патент, конструкцію або тип предмета закупівлі, джерело його походження або виробника − читати "або еквівалент". Технічні характеристики еквіваленту не повинні бути гіршими, ніж заявлені у Додатку 1 «Технічна специфікація» до тендерної документації. У разі надання еквіваленту, Учасник в пропозиції повинен зазначити найменування та технічні характеристики запропонованого еквіваленту (надати порівняльну таблицю).

Еквівалент – товар, який є рівнозначний, рівноцінний іншому товару за своїми характеристиками; еквіваленти можуть бути взаємозамінними при досягненні того ж самого або кращого результату.

 

5. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: фінансування закупівлі здійснюється за рахунок загального бюджету .

 

6. Очікувана вартість предмета закупівлі: 57 500,00 грн. у тому числі  ПДВ.

 

7. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: визначено відповідно до вимог наказу Адміністрації Державної прикордонної служби України від 09 вересня 2019 року № 480-аг «Про моніторинг цін під час здійснення закупівель» (зі змінами) методом порівняння ринкових цін на товари.

 

Популярні розділи та сервіси