Обґрунтування технічних та якісних харктеристик предмета закупівлі «Сухарі та печиво; пресерви з хлібобулочних і кондитерських виробів»

НАЗАД
06 лютого 2024 11:05

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру

бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне

використання державних коштів» (зі змінами)

 

Предмет закупівлі (товар): Печиво «Марія» ДСТУ  3781:2014.

за кодом ДК 021:2015 – 15820000-2

«Сухарі та печиво; пресерви з хлібобулочних і кондитерських виробів»

 

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія: Військова частина 2144 (7 прикордонний Карпатський загін), 79010, м. Львів, Львівська область, код за ЄДРПОУ — 14321653. 

 

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): труби каналізаційні з комплектуючими за кодом ДК 021:2015 – 15820000-2 «Сухарі та печиво; пресерви з хлібобулочних і кондитерських виробів».

 

3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-01-26-013499-a.

 

4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог нормативних документів до даного виду послуги.

 

 

Найменування

товару

Якісні характеристики товару

Од.

виміру

К-ть

1

 Печиво «Марія» ДСТУ  3781:2014

Печиво «Марія», ДСТУ 3781:2014 «Печиво. Загальні технічні умови», повинне відповідати Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. Смак та запах: властивий печиву цієї назви, без сторонніх запахів і присмаків.

Колір: властивий печиву цієї назви, різних відтінків. Рівномірний.

Вигляд у розломі: пропечене печиво з рівномірною пористістю без пустот ті слідів непромішування.

Печиво повинне бути розфасоване у картонні ящики (коробки) з вкладишами виготовленими з полімерного матеріалу або паперу масою нетто до 4 кг. Допускається використання ящиків без вкладишів. Для транспортування ящики (коробки) формуються на піддони.

Всі пакувальні матеріали та тара повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.

Маркування повинно бути виконане державною мовою, типографським, літографним або іншим способом, у доступній для сприймання формі. Маркування повинно бути стійким до вологи, транспортування, відвантаження, зберігання та застосування.

Маркування повинно містити всю обов’язкову інформацію, передбачену Законом України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».

Термін придатності печива в день його постачання на склад замовника повинен становити не менше 2 місяців.

кг

2000,0

 

Товар повинен супроводжуватись документами, що підтверджують якість та безпеку, а саме: копіями сертифікатів якості/відповідності, та/або посвідчень про якість, та/або висновків санітарно–епідеміологічної експертизи, та/або декларації виробника, та/або ветеринарного свідоцтва, та/або іншим документальним підтвердженням якості та безпеки товару.

Товар повинен відповідати вимогам та мати декларацію виробника, висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи, сертифікати відповідності та/або інші необхідні за діючим законодавством документи на кожну партію, що постачається. НЕ повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО). Продукція не повинна містити синтетичних барвників, ароматизаторів, підсилювачів смаку, консервантів та відповідати показникам якості та безпеки, встановленим законодавством України.

Фасування – до 3 кг у пластмасових відрах. Пакувальні матеріали повинні бути вітчизняного виробництва згідно з чинною нормативною документацією або імпортовані, дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України на використання і контакт з харчовими продуктами.

Гарантія якості діє протягом строку, встановленого виробником товару.                                                                                                         Якість товару має відповідати вимогам державних стандартів, а також умовам, встановленим чинним законодавством до товару даного виду.

Якщо учасник не є виробником продукції, потрібно надати документ, який підтверджує стосунки із виробником: сертифікат дистриб’ютора, представника, дилера; або лист виробника про представництво його інтересів учасником; або договір з виробником; або гарантійний лист учасника про надання оригіналу або копії документу (вказати який саме) на підтвердження походження продукції при її поставці (для товару імпортного виробництва). Зазначені документи повинні бути дійсними на весь термін постачання продукції.

У разі виявлення неякісного товару або такого, що не відповідає умовам договору, Постачальник зобов’язаний замінити неякісний товар протягом однієї доби з моменту виявлення неякісного товару, без будь-якої додаткової оплати з боку Замовника.

Постачальник включає до вартості ціни за одиницю товару послуги, пов’язані з його постачанням, в тому числі доставку. Поштові витрати та витрати на доставку документів через служби доставки та кур’єрські служби, за необхідності, здійснюються за рахунок Постачальника. Поставка замовленого товару здійснюється партіями (згідно замовлень) транспортом Постачальника з дотриманням санітарно-гігієнічних умов зберігання та перевезення товару, за заявками та в строки, встановлені Замовником. Розвантаження товарів має здійснюватись працівниками Замовника. Приймання - передача Товару по кількості проводиться відповідно до товаросупровідних документів (накладних, товарно-транспортних накладних), по якості - документів, які засвідчують їх походження, якість та безпеку.

Поставка товару має здійснюватися на автотранспорті, що призначений та обладнаний для перевезення харчових продуктів, та який відповідає встановленим чинним законодавством санітарно-гігієнічним нормам. Водій та особи, які супроводжують продукти в дорозі і виконують вантажно-розвантажувальні роботи повинні мати медичну книжку з результатами проходження обов'язкових медичних оглядів та мають бути забезпечені спеціальним одягом, якщо таке вимагається згідно чинного законодавства України.

Товар повинен мати відповідне пакування, яке забезпечує цілісність товару та збереження його якості під час транспортування. Постачальник гарантує якість товару, що постачається Замовнику за договором про закупівлю протягом встановленого строку придатності товару, при умові дотримання Замовником умов зберігання. Залишок терміну зберігання на момент поставки продуктів повинен бути не менше 90% від терміну зберігання, який встановлений виробником відповідного товару. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, назва та адреса підприємства-виробника, вага нетто, склад, дата виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність.

Постачальник забезпечує належне санітарно-гігієнічне утримання виробничих приміщень, обладнання, інвентарю, а також контролює дотримання працівниками, залученими безпосередньо до виконання поставок, правил особистої гігієни.

У разі, якщо в тендерній документації міститься посилання на конкретні торговельну марку чи фірму, патент, конструкцію або тип предмета закупівлі, джерело його походження або виробника − читати "або еквівалент". Технічні характеристики еквіваленту не повинні бути гіршими, ніж заявлені у Додатку 1 «Технічна специфікація» до тендерної документації. У разі надання еквіваленту, Учасник в пропозиції повинен зазначити найменування та технічні характеристики запропонованого еквіваленту (надати порівняльну таблицю).

Еквівалент – товар, який є рівнозначний, рівноцінний іншому товару за своїми характеристиками; еквіваленти можуть бути взаємозамінними при досягненні того ж самого або кращого результату

 

5. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: фінансування закупівлі здійснюється за рахунок загального бюджету .

 

6. Очікувана вартість предмета закупівлі: 88 000,00 грн. у тому числі  ПДВ.

 

7. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: визначено відповідно до вимог наказу Адміністрації Державної прикордонної служби України від 09 вересня 2019 року № 480-аг «Про моніторинг цін під час здійснення закупівель» (зі змінами) методом порівняння ринкових цін на товари.

 

Популярні розділи та сервіси