Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «Хлібобулочні вироби»

НАЗАД
29 грудня 2023 11:22

ОБҐРУНТУВАННЯ

технічних та якісних характеристик закупівлі, розміру бюджетного призначення,

очікуваної вартості предмета закупівлі

(на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 11.10.2016 № 710

«Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

1. Замовник:

1.1. Найменування: Військова частина 2253.

1.2. Місце знаходження: м. Чернігів, вул. Квітнева, 3-В, 14026.

1.3. Код за ЄДРПОУ: 14321765

1.4. Категорія: Правоохоронний орган

2. Номер в Prozorro – UA-2023-12-15-020123-a

3. Здійснення закупівлі: Застосування процедури Відкриті торги з урахуванням «Особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України “Про публічні закупівлі”, на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 12.10.2022 № 1178 (зі змінами) та Закону України «Про публічні закупівлі».

4. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником – «Хлібобулочні вироби» за кодом ДК 021:2015- 15810000-9 «Хлібопродукти, свіжовипечені хлібобулочні та кондитерські вироби» в кількості 465 180,00 кілограм на очікувану вартість 13 396 050,00 грн. (тринадцять мільйонів п’ятсот тридцять одна тисяча п’ятдесят грн. 00 коп.) з врахуванням ПДВ, а саме:

№ з/п, лот

Найменування продукту

Відповідно до пункту 14 Порядку розміщення інформації про публічні закупівлі, затвердженого наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 11.06.2020 №1082 код ДК 021:2015:

Од. виміру

Загальна кількість

1

15613000-8 «Продукція із зерна зернових культур»

Хліб з борошна пшеничного першого сорту

кг

225 000,00

2

Хліб з суміші борошна житнього обдирного і пшеничного першого сорту

кг

190 180,00

3

Булочка з борошна пшеничного першого сорту

кг

50 000,00

ВСЬОГО

кг

465180,00

5. Джерело фінансування: Державний бюджет України – загальний фонд.

6. Очікувана вартість закупівлі: Під час визначення очікуваної вартості предмета закупівлі враховувалась, затверджений наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України «Примірна методика визначення очікуваної вартості предмета закупівлі» від 18.02.2020 № 275 (зі змінами) та наказом АДПСУ «Про моніторинг цін під час здійснення закупівель» від 09.09.2019 року №480-АГ (зі змінами)

Відповідно до «Звіту про результати підсумкового моніторингу» від 13.12.2023 року, використовувалась методика - метод порівняння ринкових цін на товари/послуги (очікувана вартість).

Проаналізовано інформацію про ціни відповідно письмових запитів цінових пропозицій, наданих суб’єктами господарювання, а саме: ТОВ «Чернігівський хлібокомбінат №2» код. 39468592; ТОВ «Наша булочка» код. 33469082; ТОВ «Перший столичний хлібозавод» код. 31484879.

Визначено найнижчу, очікувана, ціну по предмету закупівлі - ТОВ «Чернігівський хлібокомбінат №2» код. 39468592.

Враховуючи надані найнижчі цінові пропозиції та лист про погодження закупівлі від АДПСУ № 701/63094/23-Вих від 15.12.2023 року, щодо потреби, доцільності, кількості овочів, за ціною, що не перевищує найнижчої цінової пропозиції та на підставі звіту про підсумковий моніторинг цін від 13 грудня 2023 року.

7. Технічні та якісні характеристики предмета закупівлі:

Хліб з борошна пшеничного першого сорту

Маса – від 600 до 800 г.

Виготовлений з муки 1-го сорту, скоринка – без великих тріщин і підривів. Забарвлення скоринки – золотисто-жовте. М’якушка хліба має бути гарно пропечена, еластична, не крихка. Не допускається наявність порожнеч, не промішування. Аромат властивий даному виду виробів. Не допускається відчуття прісного, пересоленого, надмірно кислого, затхлого, пліснявого, гіркого та інших сторонніх смаків і запахів. Хліб вищого та першого ґатунків, свіжий. Виготовлений з дотриманням всіх норм та технологій затверджених законодавством України.

ДСТУ 7517:2014.

Без ГМО та розпушувачів.

Хліб з суміші борошна житнього обдирного і пшеничного першого сорту

Маса – від 600 до 800 г.

Виготовлений з житньої муки обдирної і пшеничної, скоринка – без великих тріщин і підривів. Забарвлення скоринки від світло до темно-коричневого. М’якушка хліба має бути гарно пропечена, еластична, не крихка. Не допускається наявність порожнеч, не промішування. Аромат властивий даному виду виробів. Не допускається відчуття прісного, пересоленого, надмірно кислого, затхлого, пліснявого, гіркого та інших сторонніх смаків і запахів. Виготовлений з дотриманням всіх норм та технологій затверджених законодавством України. ДСТУ 4583:2006.

Без ГМО та розпушувачів.

Булочка з борошна пшеничного першого сорту

Маса – 70 г.

Виготовлена з борошна 1-го сорту, скоринка – без великих тріщин і підривів. Забарвлення скоринки від жовтого до світло-коричневого. М’якушка хліба має бути гарно пропечена, еластична, не крихка. Не допускається наявність порожнеч, не промішування. Аромат властивий даному виду виробів. Не допускається відчуття прісного, пересоленого, надмірно кислого, затхлого, пліснявого, гіркого та інших сторонніх смаків і запахів. Булочка виготовлена з дотриманням всіх норм та технологій затверджених законодавством України.

ДСТУ 4585:2021

Популярні розділи та сервіси