Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «Оброблені фрукти та овочі»

НАЗАД
29 вересня 2023 12:32

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія: Окрема комендатура охорони і забезпечення Державної прикордонної служби України (військова частина 1498): м. Київ, вул. Світла 6, 02121; код за ЄДРПОУ – 14321955; категорія замовника – військова частина.

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним ​закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Лот №1 – Салат овочевий любительський, Салат овочевий «Білоцерківський», Салат овочевий закусочний, Салат овочевий-буряк з цибулею; Лот №2 – Горошок зелений консервований, Кукурудза цукрова консервована, Квасоля консервована; Лот №3 – Огірки консервовані (мариновані), Томати консервовані (мариновані); Лот№4 – Ікра овочева «Любительська», Ікра з кабачків.  15330000-0 — Оброблені фрукти та овочі.

3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2023-09-26-013964-a

4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі відповідно до потреб визначених АДПСУ.

ТЕХНІЧНІ, ЯКІСНІ, КІЛЬКІСНІ ТА ІНШІ ВИМОГИ

до предмету закупівлі

Лот №1-Салат овочевий любительський, Салат овочевий «Білоцерківський», Салат овочевий закусочний, Салат овочевий-буряк з цибулею; Лот №2- Горошок зелений консервований, Кукурудза цукрова консервована, Квасоля консервована; Лот №3- Огірки консервовані (мариновані), Томати консервовані (мариновані), Лот№4 – Ікра овочева «Любительська», Ікра з кабачків).

Код ДК 021:2015 – 15330000-0 — Оброблені фрукти та овочі.

Лот №1-Салат овочевий любительський, Салат овочевий «Білоцерківський», Салат овочевий закусочний, Салат овочевий-буряк з цибулею.

Найменування товару

Вимоги до товару

Одиниця виміру, кількість

Салат овочевий любительський

1. Салат овочевий любительський повинен відповідати ДСТУ 3749-98 «Консерви. Салати овочеві. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

        2. Салат овочевий любительський повинен бути розфасований у скляні банки (тара) місткістю не більше 1,0 дм³), що закупорюються металевими лакованими кришками. Банки повинні бути запаковані у транспорту тару (ящики з гофрованого картону або термозсідальну плівку), сформовані на піддонах. Всі пакувальні матеріали (тара) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров'я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.

3. Кожна пакувальна одиниця (тара) маркується літографічним або офсетним друком, тисненням чи іншим способом або наклеюванням етикетки із зазначенням інформації визначеної ДСТУ 3749-98 «Консерви. Салати овочеві. Технічні умови».

Маркування має бути виконано державною мовою згідно із законодавством України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником.

4. Термін придатності до споживання салату овочевого в день її постачання до замовника повинен становити не менше 15 місяців.

2 000 кг

Салат овочевий «Білоцерківський»

1. Салат овочевий «Білоцерківський» повинен відповідати ДСТУ 3749-98 «Консерви. Салати овочеві. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

2. Салат овочевий «Білоцерківський» повинен бути розфасований у скляні банки (тара) місткістю не більше 1,0 дм³), що закупорюються металевими лакованими кришками. Банки повинні бути запаковані у транспорту тару (ящики з гофрованого картону або термозсідальну плівку), сформовані на піддонах. Всі пакувальні матеріали (тара) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров'я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.

3. Кожна пакувальна одиниця (тара) маркується літографічним або офсетним друком, тисненням чи іншим способом або наклеюванням етикетки із зазначенням інформації визначеної ДСТУ 3749-98 «Консерви. Салати овочеві. Технічні умови».

Маркування має бути виконано державною мовою згідно із законодавством України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником.

4. Термін придатності до споживання салату овочевого в день її постачання до замовника повинен становити не менше 15 місяців.

2 000 кг

Салат овочевий  закусочний

1. Салат овочевий закусочний повинен відповідати ДСТУ 3749-98 «Консерви. Салати овочеві. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

2. Салат овочевий закусочний повинен бути розфасований у скляні банки (тара) місткістю не більше 1,0 дм³, що закупорюються металевими лакованими кришками. Банки повинні бути запаковані у транспорту тару (ящики з гофрованого картону або термозсідальну плівку), сформовані на піддонах. Всі пакувальні матеріали (тара) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров'я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.

3. Кожна пакувальна одиниця (тара) маркується літографічним або офсетним друком, тисненням чи іншим способом або наклеюванням етикетки із зазначенням інформації визначеної ДСТУ 3749-98 «Консерви. Салати овочеві. Технічні умови».

Маркування має бути виконано державною мовою згідно із законодавством України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником.

4. Термін придатності до споживання салату овочевого в день її постачання до замовника повинен становити не менше 15 місяців.

2 000 кг

Салат овочевий-буряк з цибулею

1. Салат овочевий (буряк з цибулею) повинен відповідати ДСТУ 3749-98 «Консерви. Салати овочеві. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

2. Салат овочевий (буряк з цибулею) повинен бути розфасований у скляні банки (тара) місткістю не більше 1,0 дм³), що закупорюються металевими лакованими кришками. Банки повинні бути запаковані у транспорту тару (ящики з гофрованого картону або термозсідальну плівку), сформовані на піддонах.

 Всі пакувальні матеріали (тара) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров'я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.

3. Кожна пакувальна одиниця (тара) маркується літографічним або офсетним друком, тисненням чи іншим способом або наклеюванням етикетки із зазначенням інформації визначеної ДСТУ 3749-98 «Консерви. Салати овочеві. Технічні умови».

Маркування має бути виконано державною мовою згідно із законодавством України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником.

4. Термін придатності до споживання салату овочевого в день її постачання до замовника повинен становити не менше 15 місяців.

2 000 кг

Лот №2 - Горошок зелений консервований, Кукурудза цукрова консервована, Квасоля консервована

Горошок зелений консервований

1. Горошок зелений консервований 1 сорту повинен відповідати ДСТУ 7165-2010 «Горошок зелений консервований. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

2. Горошок зелений консервований повинен бути розфасований у скляні банки (тара) місткістю не більше 1,0 дм³, що закупорюються металевими лакованими кришками. Всі пакувальні матеріали та тара повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров'я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.

3. Кожна пакувальна одиниця (тара) маркується літографічним або офсетним друком, тисненням чи іншим способом або наклеюванням етикетки із зазначенням інформації визначеної ДСТУ 7165:2010 «Горошок зелений консервований. Технічні умови». Маркування має бути виконано державною мовою згідно із законодавством України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником.

4. Термін придатності до споживання кукурудзи цукрової консервованої в день її постачання до замовника повинен становити не менше 20 місяців.

15 000 кг

Кукурудза цукрова консервована

1. Кукурудза цукрова консервована 1 сорту повинна відповідати ДСТУ 7164-2010 «Кукурудза цукрова консервована. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

2. Кукурудза цукрова консервована повинна бути розфасована у металеві банки з лаковою внутрішньою поверхнею (тара) місткістю не більше 0,5 дм³, що закупорюються металевими кришками. Всі пакувальні матеріали та тара повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров'я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.

3. Кожна пакувальна одиниця (тара) маркується літографічним або офсетним друком, тисненням чи іншим способом або наклеюванням етикетки із зазначенням інформації визначеної ДСТУ 7164:2010 «Кукурудза цукрова консервована. Технічні умови».

Маркування має бути виконано державною мовою згідно із законодавством України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником.

4. Термін придатності до споживання кукурудзи цукрової консервованої в день її постачання до замовника повинен становити не менше 20 місяців

15 000 кг

Квасоля консервована

1. Квасоля консервована у томатному соусі 1 сорту повинна відповідати ДСТУ 6074-2009 «Консерви. Квасоля консервована. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

2. Квасоля консервована повинна бути розфасована у скляні банки (тара) місткістю не більше 1,0 дм³, що закупорюються металевими лакованими кришками. Банки повинні бути запаковані у транспорту тару (ящики з гофрованого картону або термозсідальну плівку), сформовані на піддонах. Всі пакувальні матеріали (тара) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров'я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.

3. Кожна пакувальна одиниця (тара) маркується літографічним або офсетним друком, тисненням чи іншим способом або наклеюванням етикетки із зазначенням інформації визначеної ДСТУ 6074:2009 «Консерви. Квасоля консервована. Технічні умови» Маркування має бути виконано державною мовою згідно із законодавством України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником.

4. Термін придатності до споживання ікра овочевої в день її постачання до замовника повинен становити не менше 15 місяців.

15 000 кг

Лот №3- Огірки консервовані (мариновані), Томати консервовані (мариновані).

Огірки консервовані (мариновані)

1. Огірки консервовані 1 сорту повинні відповідати ДСТУ 7989:2015 «Огірки консервовані. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

2. Огірки консервовані 1 сорту повинні бути розфасовані у скляні банки (тара) місткістю не більше 3,0 дм³, що закупорюються металевими лакованими кришками. Банки повинні бути запаковані у транспорту тару (ящики з гофрованого картону a6o термозсідальну плівку), сформовані на піддонах. Bci пакувальні матеріали (тара) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування i зберігання.

3. Кожна пакувальна одиниця (тара) маркується нанесенням літографічного або офсетного друку, тисненням чи іншим способом a6o наклеюванням етикетки, із зазначенням інформації визначеної ДСТУ 7989:2015 «Огірки консервовані. Технічні умови».

На маркуванні транспортної тари зазначається інформація, визначена ДСТУ 7989:2015 «Огірки консервовані. Технічні умови».

Маркування має бути виконано державною мовою згідно із законодавством України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником.

4. Термін придатності до споживання огірків консервованих в день ii постачання до замовника повинен становити не менше 15 місяців.

15 000 кг

Томати консервовані (мариновані)

І. Томати консервовані з зеленню 1 сорту повинні відповідати ДСТУ 4697:2006 «Томати консервовані. Загальні технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

2. Томати консервовані з зеленню повинні бути розфасовані у скляні банки (тара) місткістю не більше 3,0 дм³, що закупорюються металевими лакованими кришками. Банки повинні бути запаковані у транспорту тару (ящики з гофрованого картону або термозсідальну плівку), сформовані на піддонах. Всі пакувальні матеріали (тара) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров'я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.

3. Кожна пакувальна одиниця (тара) маркується нанесенням літографічного або офсетного друку, тисненням чи іншим способом або наклеюванням етикетки, що виконується типографським або іншим способом, із зазначенням інформації визначеної ДСТУ 4697:2006 «Томати консервовані. Загальні технічні умови».

На маркуванні транспортної тари зазначається інформація, визначена ДСТУ 4697:2006 «Томати консервовані. Загальні технічні умови».

Маркування має бути виконано державною мовою згідно із законодавством України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником.

4. Термін придатності до споживання томатів консервованих в день її постачання до замовника повинен становити не менше 20 місяців

10 000 кг

Лот №4- Ікра овочева «Любительська», Ікра з кабачків.

Ікра овочева «Любительська»

1. Ікра овочева «Любительська» повинна відповідати ДСТУ 3797-98 «Консерви. Ікра овочева. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

2. Ікра овочева «Любительська» повинна бути розфасована у скляні банки (тара) місткістю не більше 1,0 дм³, що закупорюються металевими лакованими кришками. Банки повинні бути запаковані у транспорту тару (ящики з гофрованого картону або термозсідальну плівку), сформовані на піддонах.

Всі пакувальні матеріали (тара) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров'я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.

3. Кожна пакувальна одиниця (тара) маркується літографічним або офсетним друком, тисненням чи іншим способом або наклеюванням етикетки із зазначенням такої інформації:

- найменування продукції;

- найменування та адреси потужностей (об'єкта) виробництва;

- кінцевої дати споживання або дати виробництва та строк придатності; - умови зберігання;

- склад продукту, калорійність та поживна цінність; - номер партії виробництва;

- маси нетто та брутто (кг).

Маркування має бути виконано державною мовою згідно із законодавством України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником.

4. Термін придатності до споживання ікра овочевої в день її постачання до замовника повинен становити не менше 10 місяців.

2 000 кг

Ікра з кабачків

1. Ікра з кабачків повинна відповідати ДСТУ 3797-98 «Консерви. Ікра овочева. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

2. Ікра з кабачків повинна бути розфасована у скляні банки (тара) місткістю не більше 1,0 дм³), що закупорюються металевими лакованими кришками. Банки повинні бути запаковані у транспорту тару (ящики з гофрованого картону або термозсідальну плівку), сформовані на піддонах. Всі пакувальні матеріали (тара) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров'я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортуванняі зберігання.

3. Кожна пакувальна одиниця (тара) маркується літографічним або офсетним друком, тисненням чи іншим способом або наклеюванням етикетки із зазначенням такої інформації:

- найменування продукції;

- найменування та адреси потужностей (об'єкта) виробництва;

- кінцевої дати споживання або дати виробництва та строк придатності; - умови зберігання;

- склад продукту, калорійність та поживна цінність; - номер партії виробництва;

- маси нетто та брутто (кг).

Маркування має бути виконано державною мовою згідно із законодавством України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником.

4. Термін придатності до споживання ікри з кабачків в день її постачання до замовника повинен становити не менше 10 місяців.

5 000 кг

Якість товару повинна відповідати чинним вимогам Держстандартів. Згідно медико-технічних вимог, повинна відповідати найвищому рівню технологій і стандартів, існуючих в країні виробника на аналогічний товар.

Учасник самостійно та за свій рахунок проводить доставку товару транспортом, до місць його використання та забезпечує збереження і якість товару при додержанні відповідних температурних режимів, затвердженими Санітарними правилами, про що у складі тендерної пропозиції надається лист-згода.

Товар повинен бути переданий у тарі та (або) упакований звичайним для нього способом в упаковку, що забезпечує збереження товару цього роду за звичайних умов зберігання і транспортування та відповідає встановленим вимогам, встановленим актами цивільного законодавства, стандартам. Маркування згідно діючих ДСТУ і ГОСТів.

При виявленні Замовником дефектів цілісності товару, простроченого терміну придатності товару, будь-чого іншого, що може якимось чином вплинути на якісні характеристики товару – Учасник повинен замінити товар в асортименті та кількості вказаній в письмовій заявці Замовника, про що у складі тендерної пропозиції надається лист-згода.

На підтвердження відповідності запропонованого товару, учасник повинен надати у складі пропозиції:

1. Гарантійний лист про відповідність запропонованого ним товару технічним вимогам, визначеним у цьому Додатку. Такий гарантійний лист повинен містити конкретне найменування запропонованого Учасником товару, а також повне найменування виробника та країну походження такого товару.

2. Копію експлуатаційного дозволу та/або рішення компетентного органу про державну реєстрацію потужності та/або документу, що підтверджує впровадження оператором ринку системи НАССР чинних на дату розкриття пропозицій.

3. Оригінал листа від виробника або його офіційного представника або дилера або дистриб’ютора запропонованого учасником товару, що підтверджує наявність партнерських відносин Учасника з компанією-виробником або його офіційним представництвом або дилером чи дистриб’ютором та містить гарантії щодо поставки заявленої Замовником кількості товару, який є предметом закупівлі, можливість його поставки протягом строків, визначених у тендерній документації та підтвердження щодо якості запропонованого учасником товару. Лист обов’язково повинен містити посилання на номер оголошення, оприлюдненого в електронній системі  закупівель, найменування замовника та назву предмета закупівлі. У разі надання даного гарантійного листа не від виробника, учасник у складі пропозиції також надає документальне підтвердження статусу офіційного представництва виробника в Україні / дилера/ дистриб’ютора запропонованого товару (лист або сертифікат або інший документ), виданий виробником.

Примітки:

-   у разі, якщо у даних технічних вимогах, чи в інших частинах тендерної документації йде посилання на конкретну марку чи фірму, виробника, патент, конструкцію або тип товару, що закуповується, то вважається, що технічні вимоги містять вираз: «або еквівалент».

5. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення, визначений відповідно до кошторису на 2023 рік, становить

 4  979 760,00 грн. з ПДВ.

6. Очікувана вартість предмета закупівлі: 4  979 760,00 грн з ПДВ.

7. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: Очікувана вартість формувалась з середніх цін проведеного моніторингу згідно з вимогами законодавства та наказів Адміністрації Державної прикордонної служби України від 09.09.2019  № 480-АГ «Про моніторинг цін під час здійснення закупівель» (зі змінами) та від 07.11.2022 № 570/0/81-22-АГ «Про організацію моніторингу цін під час здійснення закупівель товарів на період дії правового режиму  воєнного стану та внесення змін до наказів Адміністрації Держприкордонслужби».

Популярні розділи та сервіси