Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «Хліб з борошна пшеничного 1 ґатунку»

НАЗАД
10 сiчня 2022 09:50

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія: Харківський прикордонний загін Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України (військова частина 9951): м. Харків, вул. Клочківська 228, 61045; код за ЄДРПОУ – 14321742; категорія замовника – військова частина.

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Хліб з борошна пшеничного 1 ґатунку, хліб з суміші борошна житнього обдирного і пшеничного, булочка з борошна пшеничного 1 ґатунку (70 г); 15810000-9 - Хлібопродукти, свіжовипечені хлібопродукти та кондитерські вироби за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника.

2. Ідентифікатор закупівлі: UA-2021-12-24-013142-с 

3. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог нормативних документів у сфері стандартизації.

Найменування товару

Технічні та якісні характеристики

Одиниця виміру

Кількість

1.

Хліб з борошна пшеничного 1 ґатунку

Хліб повинен виготовлятись з пшеничного борошна першого ґатунку, згідно ДСТУ 7517:2014 «Хліб із пшеничного борошна. Загальні технічні умови» або еквівалент. Поверхня хліба: гладка без забруднень. Не допускається відшарування верхньої скоринки від м’якушки. Зовнішній вигляд повинен відповідати хлібній формі, в якій проводиться випічка з дещо випуклою верхньою кіркою. Поверхня без великих тріщин і підривів, з наколами або надрізами, або без них. Колір:  світло – жовтий, природній, без підгорілості.  Хліб повинен бути пропечений не вологий на дотик. Еластичний, після легкого натиснення пальцями м'якуш повинен приймати початкову форму. Без грудочок та слідів непромісу. Пористість розвинена без пустот і ущільнень. Смак повинен бути властивий даному виду виробу, без стороннього присмаку. Запах: властивий даному виду виробу, без стороннього запаху. Продукти харчування повинні відповідати вимогам ДСТУ та іншій нормативно-технічній документації, що підтверджується сертифікатом якості виробника. Товари, що постачаються повинні мати необхідні копії сертифікатів якості виробника, реєстраційне посвідчення та висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи, або іншій подібний документ, що підтверджує відповідність товару вимогам, встановленим до нього загальнообов’язковими на території України нормами і правилами, повинен бути оформлений відповідно до вимог законодавства України.

кг.

19 250

2.

Хліб з суміші борошна житнього обдирного і пшеничного

Хліб повинен виготовлятись з  суміші борошна житнього обдирного і пшеничного першого ґатунку, згідно ДСТУ 4583:2006 «Хліб із житнього та суміші житнього і пшеничного борошна. Загальні технічні умови» або еквівалент. Поверхня хліба: гладка без забруднень. Не допускається відшарування верхньої скоринки від м’якушки. Зовнішній вигляд повинен відповідати хлібній формі, в якій проводиться випічка з дещо випуклою верхньою кіркою. Поверхня без великих тріщин і підривів, з наколами або надрізами, або без них. Колір:  від світло – коричневого до темно - коричневого, без підгорілості  Хліб повинен бути пропечений не вологий на дотик. Еластичний, після легкого натиснення пальцями м'якуш повинен приймати початкову форму.  Без грудочок та слідів непромісу. Пористість розвинена без пустот і ущільнень. Смак повинен бути властивий даному виду виробу, без стороннього присмаку. Запах: властивий даному виду виробу, без стороннього запаху. Продукти харчування повинні відповідати вимогам ДСТУ та іншій нормативно-технічній документації, що підтверджується сертифікатом якості виробника. Товари, що постачаються повинні мати необхідні копії сертифікатів якості виробника, реєстраційне посвідчення та висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи, або іншій подібний документ, що підтверджує відповідність товару вимогам, встановленим до нього загальнообов’язковими на території України нормами і правилами, повинен бути оформлений відповідно до вимог законодавства України.

кг.

18 530

3.

Булочка з борошна пшеничного 1 ґатунку (70 г)

Булочка з борошна пшеничного 1 ґатунку повинна відповідати ТУ, ДСТУ на даний вид товару. Вага однієї булочки повинна бути 70 грам. Поверхня булочки: гладка без забруднень. Не допускається відшарування верхньої скоринки від м’якушки. Зовнішній вигляд повинен відповідати формі, в якій проводиться випічка з дещо випуклою верхньою кіркою. Поверхня без великих тріщин і підривів, з наколами або надрізами, або без них. Колір:  світло – жовтий, природній, без підгорілості. Булочка повинна бути пропечена не волога на дотик. Еластична, після легкого натиснення пальцями м'якуш повинен приймати початкову форму.  Без грудочок та слідів непромісу. Пористість розвинена без пустот і ущільнень. Смак повинен бути властивий даному виду виробу, без стороннього присмаку. Запах: властивий даному виду виробу, без стороннього запаху.

Продукти харчування повинні відповідати вимогам ТУ, ДСТУ та іншій нормативно-технічній документації, що підтверджується сертифікатом якості виробника. Товари, що постачаються повинні мати необхідні копії сертифікатів якості виробника, реєстраційне посвідчення та висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи, або іншій подібний документ, що підтверджує відповідність товару вимогам, встановленим до нього загальнообов’язковими на території України нормами і правилами, повинен бути оформлений відповідно до вимог законодавства України.

кг.

6 980

1. Кожна партія товару повинна відповідати заявці Замовника, та мати супроводжувальні документи, що підтверджують якість товару (копія висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи та/або копія посвідчення про якість та/або копія декларації виробника тощо) із зазначенням строку придатності, умов зберігання та температурного режиму.

2. Маркування. Кожна пакувальна одиниця маркується за допомогою нанесення штампу, наклеювання етикетки із зазначенням інформації визначеної ДСТУ 7517:2014 «Хліб із пшеничного борошна. Загальні технічні умови», ДСТУ 4583:2006 «Хліб із житнього та суміші житнього і пшеничного борошна. Загальні технічні умови» та ТУ, ДСТУ на даний вид товару (Булочка з борошна пшеничного 1 ґатунку (70 г)). Має бути виконане державною мовою, типографським способом, згідно з законодавством України та містити всю необхідну інформацію.

3. Зміст маркування: назва місцезнаходження виробника, пакувальника, назва місця походження, товарний знак виробника, позначення маси нетто, чи об'єму, склад продукту, поживна (харчова) та енергетична цінність (калорійність) харчового продукту, строк (термін) придатності, умови зберігання, дата виготовлення (виробництва) і дата пакування (або фасування), на споживчу тару обов'язково наносять кінцеву дату споживання (термін придатності) «вжити до», або дату виробництва та строк придатності продукту, нанесення позначень нормативних документів тощо.

Пакування і тара. повинні бути  чистими, сухими, без стороннього запаху й порушення цілісності, відповідати діючому санітарно-епідеміологічному законодавству, містити термін та умови придатності харчових продуктів.

4. Обіг продуктів харчування повинен здійснюватися відповідно до гігієнічних вимог встановлених до харчових продуктів, про що надається довідка в довільній формі у складі тендерної пропозиції.

5. Термін придатності товару: Термін придатності продукції повинен складати на момент поставки не менше 80 % від загального терміну придатності товару.

6. Місце поставки. м. Харків, вул. Клочківська, 228.

Постачання продукції здійснюється відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» № 771/97-ВР від 23.12.1997 р. На виконання цієї вимоги учасники зобов’язані у складі пропозиції письмово гарантувати дотримання вищезазначеного нормативно-правового акту в частині обов’язків суб’єктів господарської (підприємницької) діяльності під час обігу харчових продуктів при постачанні. За недодержання вищезазначених умов Замовник має право відмовитись від прийняття харчових продуктів, та вважати обов’язок здійснення поставки в день та час визначений під час замовлення – невиконаний в повному обсязі.

При поставці, товар повинен супроводжуватися документом, що підтверджує якість пропонованого товару.

7. Термін поставки. До 20.12.2022.

8. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення, визначений відповідно до кошторису на 2022 рік, становить 1 226 847 грн. 80 коп. з ПДВ... заплановано в бюджетному запиті – Хліб з борошна пшеничного 1 ґатунку, хліб з суміші борошна житнього обдирного і пшеничного, булочка з борошна пшеничного 1 ґатунку (70 г); 15810000-9 - Хлібопродукти, свіжовипечені хлібопродукти та кондитерські вироби за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, за КЕКВ - 2230 в загальному обсязі закупівлі -  3 найменування – 44760,0 кг, а саме: хліб з борошна пшеничного 1 ґатунку – 19250,0 кг., хліб з суміші борошна житнього обдирного і пшеничного – 18530,0 кг., булочка з борошна пшеничного 1 ґатунку (70 г) – 6980,0 кг.

9. Очікувана вартість предмета закупівлі: 1 226 847 грн. 80 коп. з ПДВ

10. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: Очікувана вартість формувалась з середніх цін на Хліб з борошна пшеничного 1 ґатунку, хліб з суміші борошна житнього обдирного і пшеничного, булочка з борошна пшеничного 1 ґатунку (70 г); 15810000-9 - Хлібопродукти, свіжовипечені хлібопродукти та кондитерські вироби за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, в загальному обсязі закупівлі – 3 найменувань – 44760,0 кг., а саме: хліб з борошна пшеничного 1 ґатунку – 19250,0 кг., хліб з суміші борошна житнього обдирного і пшеничного – 18530,0 кг., булочка з борошна пшеничного 1 ґатунку (70 г) – 6980,0 кг., проведеного моніторингу та відповідно до розпорядження Адміністрації Держприкордонслужби №701-36448/0/6-21-Вих. від 02.12.2021 року.

Популярні розділи та сервіси