Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «М’ясопродукти»

НАЗАД
31 грудня 2021 09:58

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія: 3 прикордонний загін Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України (військова частина 9938): Луганська обл., м. Лисичанськ, проспект Перемоги 58, 93120; код за ЄДРПОУ – 14321736; категорія замовника – військова частина.

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): ковбаса, сосиски; 15130000-8 – М’ясопродукти за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника.

2. Ідентифікатор закупівлі: UA-2021-12-17-019893-с

3. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог нормативних документів у сфері стандартизації.

Найменування товару

Технічні та якісні характеристики

Одиниця виміру

Кількість

1.

ковбаса напівкопчена вищого сорту

Повинен відповідати нормативному документу на цей вид продукції а саме ДСТУ 4435:2005 та Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. Вимоги: Зовнішній вигляд- Поверхня батонів чиста, суха, без плям, злипів, пошкоджень оболонки і напливів фаршу. Вигляд фаршу на розрізі: Фарш рівномірно перемішаний, від рожевого до темно червоного кольору, без сірих плям і порожнин та містить шматочки сала, свинини, грудинки, жиру яловичого або баранячого, баків (щоковини) тощо. Дозволено відхил розмірів окремих шматочків на зрізі їх за діагоналлю. Консистенція- Пружна Смак і запах. Смак приємний, злегка гострий, в міру солоний, з вираженим ароматом прянощів і копчення, з запахом часнику або без нього, без сторонніх присмаку і запаху. Масова частка вологи для ковбас, не більше ніж 52%. Масова частка жиру, не більше 45%

Пакування і тара. Зазначений продукт повинен бути у вакумній упаковці або модифікованому газовому середовищі та повинен бути упакований в ящики з гофрованого картону згідно з ДСТУ ГОСТ 9142:2019 (ГОСТ 9142-2014, IDT Загальний термін придатності повинен бути не менше 20 діб, при температурі, придатний̆ для зберігання даного виду продукції̈. Товар не повинен містити штучних барвників, ароматизаторів,підсолоджувачів, підсилювачів смаку, консервантів.

Товар має постачатися з терміном придатності не менше 80% загального терміну зберігання.

Товар, повинен бути виготовлений на підприємстві, що має сертифікат на систему управління безпечністю харчових продуктів, з терміном дії, що є не меншим від терміну виконання умов по даній закупівлі.  У разі закінчення дії сертифікату раніше дати виконання умов договору, надається гарантійний лист виробника щодо проходження повторної сертифікації по даному стандарту (оригінал даного  сертифікату повинен бути завантажений у складі пропозиції).

кг

1800,0

2.

сосиски вищого сорту

Повинен відповідати нормативному документу ДСТУ 4436:2005 та Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. Вищого гатунку повинні мати суху, міцну, еластичну, без плісняви та слизу оболонку. Без пігментних плям, ушкоджень оболонки та інших видимих дефектів. Запах і смак властивий даному виду продукту, без сторонніх присмаків і запахів. Вага однієї сосиски приблизно 50-60 г.

Пакування і тара Зазначений продукт повинен бути у вакумній упаковці або модифікованому газовому середовищі та повинен бути упакований в ящики з гофрованого картону згідно з ДСТУ ГОСТ 9142:2019 (ГОСТ 9142-2014, IDT Загальний термін придатності повинен бути не менше 20 діб, при температурі, придатний для зберігання даного виду продукції̈. Товар не повинен містити штучних барвників, ароматизаторів, підсолоджувачів, підсилювачів смаку, консервантів (п. 1.4. Спільного наказу МОіН ТА МОЗ України від 15.08.2006р. No 620/563), а також ГМО (п.6.8. ст. 3 Закону України «Про дитяче харчування» від 14.09.2006р. No 142-5).

Товар має постачатися з терміном придатності не менше 80% загального терміну зберігання.

Товар, повинен бути виготовлений на підприємстві, що має сертифікат на систему управління безпечністю харчових продуктів, з терміном дії, що є не меншим від терміну виконання умов по даній закупівлі.  У разі закінчення дії сертифікату раніше дати виконання умов договору, надається гарантійний лист виробника щодо проходження повторної сертифікації по даному стандарту (оригінал даного  сертифікату повинен бути завантажений у складі пропозиції).

кг

2600,0

4. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення, визначений відповідно до кошторису на 2022 рік, становить 616000 грн. 00 коп. з ПДВ заплановано в бюджетному запиті – ковбаса, сосиски; 15130000-8 – М’ясопродукти за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, в загальному обсязі закупівлі - 2 найменування: ковбаса напівкопчена вищого сорту – 1800 кг, сосиски вищого сорту – 2600 кг.

5. Очікувана вартість предмета закупівлі: 616000 грн. 00 коп. з ПДВ.

6. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: Очікувана вартість формувалась з середніх цін та проведеного моніторингу.

Популярні розділи та сервіси