Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «Продукти харчування та сушені продукти різні»

НАЗАД
28 серпня 2021 08:51

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія: 3 прикордонний загін Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України (військова частина 9938): Луганська обл., м. Лисичанськ, проспект Перемоги 58, 93120; код за ЄДРПОУ – 14321736; категорія замовника – військова частина.

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): 15890000-3 Продукти харчування та сушені продукти різні (Повсякденні набори сухих продуктів) за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника.

2. Ідентифікатор закупівлі: UA-2021-08-27-000678-b

3. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог нормативних документів у сфері стандартизації.

Найменування товару

Кількість

Од. виміру

Повсякденний набір сухих продуктів (раціон № 1)

1665

комплект

Повсякденний набір сухих продуктів (раціон № 2)

1665

комплект

Повсякденний набір сухих продуктів (раціон № 3)

1665

комплект

Товар. Повсякденний набір сухих продуктів (Норма № 10, що затверджена постановою Кабінету Міністрів України від 29.03.2002 № 426), повинен відповідати Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. Матеріали та комплектуючі для виготовлення Товару не повинні підпадати під дію постанови Кабінету Міністрів України від 30.12.2015 №1147 «Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації».

Пакування і тара. Повсякденний набір сухих продуктів (комплект) повинен бути запакований у зовнішній рукав (пакет) в який запаковуються окремі рукави (пакети) для сніданку, обіду та вечері. Матеріал рукавів (пакетів) повинен бути виготовлений  з поліетиленової плівки або з матеріалу аналогічної якості вітчизняного або закордонного виробництва, дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України. Товщина плівки зовнішнього рукава (пакета) – не менше 0,2 мм, товщина плівки внутрішнього рукава (плівки) – не менше 0,1 мм.

Колір плівки не повинен бути яскравих (демаскуючих) кольорів.  Пакування повинно захищати від вологи, з’єднання пакувального рукава (пакета) повинно бути виконане методом термоформування. Запаковані набори пакуються по 5 – 10 комплектів у ящики з тришарового або п’ятишарового гофрованого картону та формуються на піддони.

Маркування. Маркування повинне бути виконане державною мовою, типографським, літографним або іншим способом в доступній для сприймання формі. Маркування повинно бути стійким до вологи, транспортування, відвантаження, зберігання та застосування.

На зовнішньому рукаві (пакеті) вказується:

- назва (номер) раціону та його комплектація;

- вага комплекту (нетто, брутто) та його калорійність;

- назва та повна адреса виробника, номер телефону виробника;

- дата виготовлення та кінцева дата споживання;

- номер партії, позначення ТУ (у разі його наявності);

- напис «ВЛАСНІСТЬ ДПСУ, НЕ ДЛЯ ПРОДАЖУ».

На окремих рукавах (пакетах) на сніданок, обід та вечерю наноситься маркування «Сніданок», «Обід», «Вечеря». Маркування комплектуючих харчових продуктів повсякденного набору сухих продуктів повинно містити всю обов’язкову інформацію, передбачену Законом України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів». За потреби виробник може наносити додаткову необхідну інформацію.

На одній із сторін картонного ящика або коробки (транспортне пакування) вказується:

- назва (номер) раціону;

- кількість комплектів;

- назва та повна адреса виробника, номер телефону виробника;

- дата виготовлення та кінцева дата споживання;

- номер партії, позначення ТУ (у разі його наявності).

Термін придатності. Термін придатності повсякденного набору сухих продуктів (комплекту) в день його постачання на склад Замовника повинен становити не менше 20 місяців. Термін придатності комплекту встановлюється за мінімальним терміном придатності комплектуючих складових.

Типова комплектація

(згідно Норми № 10 – повсякденний набір сухих продуктів)

Найменування продукту

Кількість на одну людину на добу, грамів

Галети з борошна пшеничного першого сорту

300

Консерви м’ясні (сніданки м’ясні)

325

Консерви м’ясні(паштети печінкові)

100

Консерви м’ясо-рослинні (каші з м‘ясом в асортименті)

650

Мед натуральний

40

Цукор

90

Кава розчинна

2

Чай чорний натуральний

4

Серветки паперові, штук

3

Серветки гігієнічні, штук

3

Основні вимоги до комплектуючих складових

Повсякденного набору сухих продуктів

1. Галети з борошна пшеничного першого сорту повинні відповідати нормативному документу на цей вид продукції (ТУ, ГСТУ, СОУ, ISO), Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.  

Галети упаковуються та фасуються в герметичні пачки з полімерної плівки або комбінованих матеріалів, які дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України та повинні забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.

Термін придатності продукції повинен бути не менше 24 місяців з дати виробництва.

2. Консерви м’ясні (сніданки м’ясні) повинні відповідати ДСТУ 4449:2005 «Консерви м’ясні. Сніданки м’ясні. Технічні умови» або іншому нормативному документу на цей вид продукції (ТУ, ГСТУ, СОУ, ISO), Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. 

Консерви упаковуються в металеву банку з матеріалів вітчизняного або закордонного виробництва з кришкою з ключем для відкривання. Всі пакувальні матеріали повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України та забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.

Термін придатності продукції повинен бути не менше 24 місяців з дати виробництва.

3. Консерви м’ясні (паштети печінкові) повинні відповідати ДСТУ 7050:2009 «Консерви м’ясні. Паштети печінкові. Загальні технічні умови» або іншому нормативному документу на цей вид продукції (ТУ, ГСТУ, СОУ, ISO), Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. 

Консерви упаковуються в металеву банку з матеріалів вітчизняного або закордонного виробництва з кришкою з ключем для відкривання. Всі пакувальні матеріали повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України та забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.

Термін придатності продукції повинен бути не менше 24 місяців з дати виробництва.

4. Консерви м’ясо-рослинні в асортименті повинні відповідати ДСТУ 4607:2006 «Консерви м’ясорослинні. Каші з м’ясом. Загальні технічні умови» або іншому нормативному документу на цей вид продукції (ТУ, ГСТУ, СОУ, ISO), Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. 

Консерви упаковуються в металеву банку з матеріалів вітчизняного або закордонного виробництва з кришкою з ключем для відкривання. Всі пакувальні матеріали повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України та забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.

Термін придатності продукції повинен бути не менше 24 місяців з дати виробництва.

5. Мед натуральний вищого ґатунку повинен відповідати ДСТУ 4497:2005 «Мед натуральний. Технічні умови» або іншому нормативному документу на цей вид продукції (ТУ, ГСТУ, СОУ, ISO), Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

Мед повинен бути розфасований у стіки, виготовлені з полімерної, металізованої плівки або з комбінованого матеріалу. Всі пакувальні матеріали повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України та забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.

Термін придатності не менше 24 місяців з дати виробництва (фасування).

6. Цукор білий кристалічний другої категорії повинен відповідати ДСТУ 4623:2006/ГОСТ 31361-2008 «Цукор білий. Технічні умови» або іншому нормативному документу на цей вид продукції (ТУ, ГСТУ, СОУ, ISO), Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

Цукор повинен бути розфасований в пакетики (стіки), що виготовлені із  паперу, поліетилену, поліпропілену або з комбінованого матеріалу. Всі пакувальні матеріали повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України та забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.

Термін придатності не менше 24 місяців з дати виробництва.

7. Кава розчинна повинна відповідати ДСТУ 4394:2005 «Кава натуральна розчинна. Загальні технічні умови» або іншому нормативному документу на цей вид продукції (ТУ, ГСТУ, СОУ, ISO), Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

Кава порошкоподібна або гранульована, розфасована у стіки або пакетики із комбінованих термосплавлювальних матеріалів на основі алюмінієвої фольги або металізованої плівки, які дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України та повинна забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.

Термін придатності не менше 24 місяців з дати виробництва.

8. Чай чорний повинен відповідати ДСТУ 7174:2010 «Чай чорний байховий фасований. Технічні умови» або іншому нормативному документу на цей вид продукції (ТУ, ГСТУ, СОУ, ISO), Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.  

Пакування чаю складається із внутрішнього пакетика з пористого паперу, що не розмокає, до якого має бути прикріплена віскозна або бавовняна нитка, що іншим кінцем закріплена до етикетки з паперу. Внутрішній пакетик з чаєм повинен бути вкладений у зовнішній захисний пакетик із паперу для етикеток або герметичний пакетик із багатошарового комбінованого матеріалу.

Всі пакувальні матеріали повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України та забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.

Термін придатності не менше 24 місяців з дати виробництва (фасування).

9. Серветка паперова повинна відповідати нормативному документу на цей вид продукції (ТУ, ГСТУ, СОУ, ISO), бути виготовлена з високоякісної целюлози, двошарова  розміром не менше 230 х 230 мм, матеріал дозволений до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України. Серветка повинна бути упакована у паперовий або поліетиленовий (полімерний) пакет. Всі пакувальні матеріали повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України.

10. Серветка гігієнічна волога повинна відповідати нормативному документу на цей вид продукції (ТУ, ГСТУ, СОУ, ISO), бути виготовлена із поліестеру та (або) віскози просоченої  антибактеріальним засобом (без вмісту спирту) розміром не менше 180*100мм. Матеріал серветки та антибактеріальний засіб повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України. Серветка упаковується у полімерну, герметично запаяну плівку. Всі пакувальні матеріали повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України.

Термін придатності не менше 24 місяців з дати виробництва.

Асортимент раціонів повсякденного набору сухих продуктів

ПОВСЯКДЕННИЙ НАБІР СУХИХ ПРОДУКТІВ (Раціон № 1)

Найменування

Кількість

Всього, нетто, грам

Сніданок

Галети з борошна пшеничного 1 сорту

2 пачки вагою по 50г або 1 пачка вагою 100г

100

Консерви м’ясні (сніданки м’ясні)

1 банка (євро) вагою 325г

325

Кава розчинна

1 стік (пакетик) вагою 2г

2

Цукор

2 стіка (пакетика) вагою 15г або 3 стіка (пакетика) вагою 10г

30

Мед натуральний

1 стік (пакетик) вагою 10г

10

Серветка гігієнічна волога

1 шт (в окремій упаковці)

 

Серветка паперова

1 шт (в окремій упаковці)

 

Обід

Галети з борошна пшеничного 1 сорту

2 пачки вагою по 50г або 1 пачка вагою 100г

100

Консерви м’ясо-рослинні (каша рисова з яловичиною)

1 банка (євро) вагою 325г

325

Консерви м’ясні(паштети печінкові)

1 банка (євро) вагою 100г

100

Мед натуральний

1 стік (пакетик) вагою 20г або 2 стіка (пакетика) вагою по 10г

20

Чай чорний натуральний

1 пакетик (в окремій упаковці) вагою 2г

2

Цукор

2 стіка (пакетика) вагою 15г або 3 стіка (пакетика) вагою 10г

30

Серветка гігієнічна волога

1 шт (в окремій упаковці)

 

Серветка паперова

1 шт (в окремій упаковці)

 

Вечеря

Галети з борошна пшеничного 1 сорту

2 пачки вагою по 50г або 1 пачка вагою 100г

100

Консерви м’ясо-рослинні (каша перлова з яловичиною)

1 банка (євро) вагою 325г

325

Мед натуральний

1 стік (пакетик) вагою 10г

10

Чай чорний натуральний

1 пакетик (в окремій упаковці) вагою 2г

2

Цукор

2 стіка (пакетика) вагою 15г або 3 стіка (пакетика) вагою 10г

30

Серветка гігієнічна волога

1 шт (в окремій упаковці)

 

Серветка паперова

1 шт (в окремій упаковці)

 

ПОВСЯКДЕННИЙ НАБІР СУХИХ ПРОДУКТІВ (Раціон № 2)

Найменування

Кількість

Всього, нетто, грам

Сніданок

Галети з борошна пшеничного 1 сорту

2 пачки вагою по 50г або 1 пачка вагою 100г

100

Консерви м’ясні (сніданки м’ясні)

1 банка (євро) вагою 325г

325

Кава розчинна

1 стік (пакетик) вагою 2г

2

Цукор

2 стіка (пакетика) вагою 15г або 3 стіка (пакетика) вагою 10г

30

Мед натуральний

1 стік (пакетик) вагою 10г

10

Серветка гігієнічна волога

1 шт (в окремій упаковці)

 

Серветка паперова

1 шт (в окремій упаковці)

 

Обід

Галети з борошна пшеничного 1 сорту

2 пачки вагою по 50г або 1 пачка вагою 100г

100

Консерви м’ясо-рослинні (каша гречана зі свининою)

1 банка (євро) вагою 325г

325

Консерви м’ясні(паштети печінкові)

1 банка (євро) вагою 100г

100

Мед натуральний

1 стік (пакетик) вагою 20г або 2 стіка (пакетика) вагою по 10г

20

Чай чорний натуральний

1 пакетик (в окремій упаковці) вагою 2г

2

Цукор

2 стіка (пакетика) вагою 15г або 3 стіка (пакетика) вагою 10г

30

Серветка гігієнічна волога

1 шт (в окремій упаковці)

 

Серветка паперова

1 шт (в окремій упаковці)

 

Вечеря

Галети з борошна пшеничного 1 сорту

2 пачки вагою по 50г або 1 пачка вагою 100г

100

Консерви м’ясо-рослинні (каша ячмінна з яловичиною)

1 банка (євро) вагою 325г

325

Мед натуральний

1 стік (пакетик) вагою 10г

10

Чай чорний натуральний

1 пакетик (в окремій упаковці) вагою 2г

2

Цукор

2 стіка (пакетика) вагою 15г або 3 стіка (пакетика) вагою 10г

30

Серветка гігієнічна волога

1 шт (в окремій упаковці)

 

Серветка паперова

1 шт (в окремій упаковці)

 

ПОВСЯКДЕННИЙ НАБІР СУХИХ ПРОДУКТІВ (Раціон № 3)

Найменування

Кількість

Всього, нетто, грам

Сніданок

Галети з борошна пшеничного 1 сорту

2 пачки вагою по 50г або 1 пачка вагою 100г

100

Консерви м’ясні (сніданки м’ясні)

1 банка (євро) вагою 325г

325

Кава розчинна

1 стік (пакетик) вагою 2г

2

Цукор

2 стіка (пакетика) вагою 15г або 3 стіка (пакетика) вагою 10г

30

Мед натуральний

1 стік (пакетик) вагою 10г

10

Серветка гігієнічна волога

1 шт (в окремій упаковці)

 

Серветка паперова

1 шт (в окремій упаковці)

 

 

Обід

Галети з борошна пшеничного 1 сорту

2 пачки вагою по 50г або 1 пачка вагою 100г

100

Консерви м’ясо-рослинні (каша гречана з яловичиною)

1 банка (євро) вагою 325г

325

Консерви м’ясні(паштети печінкові)

1 банка (євро) вагою 100г

100

Мед натуральний

1 стік (пакетик) вагою 20г або 2 стіка (пакетика) вагою по 10г

20

Чай чорний натуральний

1 пакетик (в окремій упаковці) вагою 2г

2

Цукор

2 стіка (пакетика) вагою 15г або 3 стіка (пакетика) вагою 10г

30

Серветка гігієнічна волога

1 шт (в окремій упаковці)

 

Серветка паперова

1 шт (в окремій упаковці)

 

Вечеря

Галети з борошна пшеничного 1 сорту

2 пачки вагою по 50г або 1 пачка вагою 100г

100

Консерви м’ясо-рослинні (каша перлова зі свининою)

1 банка (євро) вагою 325г

325

Мед натуральний

1 стік (пакетик) вагою 10г

10

Чай чорний натуральний

1 пакетик (в окремій упаковці) вагою 2г

2

Цукор

2 стіка (пакетика) вагою 15г або 3 стіка (пакетика) вагою 10г

30

Серветка гігієнічна волога

1 шт (в окремій упаковці)

 

Серветка паперова

1 шт (в окремій упаковці)

 

4. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення, визначений відповідно до кошторису на 2021 рік, становить 724075 грн. 20 коп. з ПДВ заплановано в бюджетному запиті – 15890000-3 Продукти харчування та сушені продукти різні (Повсякденні набори сухих продуктів) за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, в загальному обсязі закупівлі - 3 найменування – 4995 комплектів

5. Очікувана вартість предмета закупівлі: 724075 грн. 20 коп. з ПДВ.

6. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: Очікувана вартість формувалась з середніх цін на 15890000-3 Продукти харчування та сушені продукти різні (Повсякденні набори сухих продуктів) за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, в загальному обсязі закупівлі - 3 найменування – 4995 комплектів та проведеного моніторингу.

Популярні розділи та сервіси