Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «Сирні продукти»

НАЗАД
25 серпня 2021 15:37

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія: 11 прикордонний загін Державної прикордонної служби України (військова частина 2382): м. Краматорськ, вул. Марата, 16, 84301; код за ЄДРПОУ – 14321883; категорія замовника – військова частина.

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Сирні продукти; 15540000-5 сир твердий за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника.

2. Ідентифікатор закупівлі: UA-2021-08-10-006174-а 

3. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог нормативних документів у сфері стандартизації.

(сир твердий)

№ з/п

Найменування товарів

Од. виміру

Кількість

1

Сир твердий

кг

500,00

1. Товар: Сир твердий сичужний (масова частка жиру в сухій речовині не менше 50%) по якості та безпечності повинен відповідати вимогам ДСТУ 4421:2005 «Сири тверді (український асортимент). Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. Масова частка жиру повинна становити не менше 50%. Категорично забороняється постачання продуктів харчування, які зокрема містять: 

- генетично модифіковані організми; 

- синтетичні барвники, ароматизатори, підсолоджувачі, підсилювачі смаку, консерванти; 

- більше 3-х Е, в зв’язку з тим, що не відомо, як вони взаємодіють; 

- акриламід (канцерогенна та мутагенна речовина) та глутамат натрію. В складі пропозиції учасник повинен надати гарантійний лист щодо відсутності у складі предмету закупівлі вищевказаних інгрідієнтів. 

2. Пакування: головки сиру твердого сичужного повинні бути запаковані у відповідну до даного виду товару споживчу упаковку та укладені в ящики з гофрованого картону згідно з ДСТУ ГОСТ 9142:2019 (ГОСТ 9142-2014, IDT) масою брутто не більше ніж 24 кг. Маса нетто головки сиру повинна бути не більше ніж 12 кг. 

3. Маркування: згідно з чинними нормативно-правовими актами та нормативними документами, а також відповідати Закон України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів» № 2639-VIII від 6 грудня 2018 року. Товар повинен бути в упаковці, яка відповідає характеру товару і захищає його від пошкоджень під час доставки. 

4. Строк придатності сиру твердого сичужного повинен становити не менше 85% від терміну зберігання даного виду товару з дня поставки його на склад замовника. 

5. Кожна партія товару повинна відповідати заявці замовника та мати супроводжувальні документи, що підтверджують якість та безпечність товару. 

6. Учасник повинен завантажити в електронну систему закупівель в складі пропозиції наступні документи: 

- скановану копію з оригіналу декларації виробника (або посвідчення про якість, або сертифікат/посвідчення якості, тощо) предмета закупівлі на партію, що планується до постачання, в якій обов’язково повинно бути зазначено: дата виготовлення продукції; масова частка жиру у %, умови зберігання та термін придатності, включаючи показники температури зберігання та відсоток вологості, посилання на експертний висновок або протокол досліджень; 

- скановану копію з оригіналу протоколу(-ів) досліджень (випробувань) про безпечність та відповідність товару або експертного(-их) висновку(-ів) про безпечність товару, наданого(-их) акредитованою та уповноваженою для проведення державного контролю лабораторією (згідно реєстру уповноважених лабораторій) на ім’я виробника продукції із проведеними лабораторними дослідженнями предмету закупівлі, та повинні бути датовані не раніше 2-го кварталу 2021 року. Протокол(-и) досліджень (випробувань) про безпечність та відповідність товару або експертний(-ні) висновок(-и) повинен(-ні) підтверджувати відповідність предмету закупівлі встановленим діючим вимогам до продуктів харчування, а саме - документ повинен мати результати досліджень відповідності зразку показникам ДСТУ 4421:2005 на вміст антибіотиків, мікотоксинів, пестицидів, радіонуклідів; токсичних елементів, дослідження за мікробіологічними показниками та за тригліцеридним складом (згідно ISO 17678:2016); 

- скановані копії з оригіналів висновків санiтарно-епiдемiологiчної експертизи на транспортну тару (картонний ящик), видані компетентним органом, дiйсні на момент подання; 

- оригінал гарантійного листа виробника предмету закупівлі на території України, що підтверджує можливість постачання учаснику запропонованого товару в необхідній кількості, якості та в потрібні терміни. Гарантійний лист оформлюється на офіційному бланку виробника та повинен бути адресований замовнику спрощеної закупівлі, також у гарантійному листі необхідно зробити посилання на номер оголошення спрощеної закупівлі; 

- оригінал або копія, завірена виробником, сертифікату на систему управління безпечністю харчових продуктів ДСТУ ISO 22000:2007 (ISO 22000:2005, IDT) або ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT), виданого виробнику, чинний до кінця дії договору; 

- оригінал або копія, завірена виробником, сертифікату на систему управління якістю ДСТУ ISO 9001:2015 (ISO 9001:2015, IDT), виданого виробнику, чинний до кінця дії договору; 

- оригінал або копія, завірена виробником сертифікату на систему екологічного управління ДСТУ ISO 14001:2015. (ISO 14001:2015, IDT), виданого виробнику, чинний до кінця дії договору; 

- оригінал або завірена копія Акту Держпродспоживслужби, складений за результатами планового (позапланового) заходу державного контролю (інспектування) стосовно додержання оператором ринку вимог законодавства про харчові продукти та корми, здоров’я та благополуччя тварин (згідно з вимогами наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 08.08.2019 № 447 або від 06.02.2017 № 42), виданий виробнику предмета закупівлі, отриманий не раніше 2021 року.

8. Термін поставки товару у відповідності до наданих заявок, але не пізніше 20.12.2021 року.

5. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення, визначений відповідно до кошторису на 2021 рік, становить 99 000 грн. 00 коп. з ПДВ... заплановано в бюджетному запиті – сирні продукти; 15544000-3 Сир твердий за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, в загальному обсязі закупівлі - 1 найменування – 500,00 кг, а саме: сир твердий – 500 кг Очікувана вартість предмета закупівлі:

99 000 грн. 00 коп. з ПДВ.

6. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: Очікувана вартість формувалась з середніх цін на сирні продукти; 15544000-3 Сир твердий за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, в загальному обсязі закупівлі - 1 найменування – 500 кг, а саме: сир твердий – 500 кг., та проведеного моніторингу.

Популярні розділи та сервіси