Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «Вершкове масло»

НАЗАД
25 серпня 2021 15:33

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія: 11 прикордонний загін Державної прикордонної служби України (військова частина 2382): м. Краматорськ, вул. Марата, 16, 84301; код за ЄДРПОУ – 14321883; категорія замовника – військова частина.

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Вершкове масло; 15530000-2 масло вершкове за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника.

2. Ідентифікатор закупівлі: UA-2021-08-10-005108-а

3. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог нормативних документів у сфері стандартизації.

(масло вершкове)

№ з/п

Найменування товарів

Од. виміру

Кількість

1

Масло вершкове

кг

1000,00

1. Термін придатності товару до споживання в день його постачання до Замовника повинен становити не менше 85 % від загального терміну його зберігання при температурі не вищій ніж мінус 12℃.

2. Пакування і тара. Масло вершкове повинно бути запаковане щільним монолітом у транспортну тару (ящики iз гофрованого картону згiдно з ДСТУ ГОСТ 9142:2019 (ГОСТ 9142-2014, IDT), яка попередньо повинна бути вистелена пергаментом (споживча тара). Пакувальні матеріали повинні бути виготовленi iз матерiалiв дозволених до використання центральним органом виконавчої влади у сферi охорони здоров'я України i контакту з харчовими продуктами. Дефекти недопустимі. Товар не повинен містити генетично модифіковані організми (ГМО); синтетичні барвники, ароматизатори, підсолоджувачі, підсилювачі смаку, консерванти; наявність в складі більше 3-х Е, в зв’язку з тим, що не відомо, як вони взаємодіють; акриламід (канцерогенна та мутагенна речовина) та глутамат натрію про що Учасник має надати гарантійний лист. Товар повинен відповідати Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 року №771/97-ВР зі змінами та іншим показникам безпечності, якості харчових продуктів, які встановлено нормативно-правовими актами України, дійсними на момент постачання.

3. Маркування повинно бути виконане державною мовою, типографським способом, згiдно з законодавством України, в доступнiй для сприймання формi. На кожній одиниці фасування повинна бути наступна інформація: назва харчового продукту, вага нетто, склад, дата виготовлення (число, місяць, рік), термін придатності та умови зберігання, назва та адреса підприємства-виробника, дані про харчову та енергетичну цінність.

4. Транспортні засоби, якими буде здійснюватися доставка, мають бути у відповідному належному технічному стані, згідно вимог наказу Міністерства транспорту України від 14.10.1997 р. № 363, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 20.02.1998 р. №128/2568.

5. Кожна партія товару має супроводжуватися документами, що підтверджують якість, кількість, безпечність товару та ін.

6. Якість товару повинна відповідати чинним нормативним документам, які регламентують безпеку та якість на дату поставки товару, і підтверджуватись відповідними документами (декларація (в тому числі декларація про відповідність)/ протокол (у тому числі протокол випробувань) /звіт/висновок/ свідоцтво/сертифікат (у тому числі сертифікат відповідності) або будь-який інший документ, що підтверджує виконання визначених вимог, які стосуються об’єкта оцінки відповідності) на кожну партію Товару, які надаються під час постачання Товару.

Виробник і постачальник харчового продукту, мають бути зареєстрованими як оператори ринку харчових продуктів.

7. Масло вершкове по якості та безпечності повинно відповідати вимогам ДСТУ 4399:2005 «Масло вершкове. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. Масло вершкове повинно бути виготовлено з вершків коров’ячого молока, вищого ґатунку, жирністю не менше 72.5%. Консистенція має бути щільною однорідною, поверхня - чистою і блискучою, з наявністю однорідних дрібних краплин вологи, без розтріскування і плісняви. Колір масла – від білого до жовтого, однорідний по всій масі. Смак і запах – чистий, характерний для даного виду з вираженим смаком молочних вершків без сторонніх присмаків, запахів та заборонених домішок, за технологічними особливостями – солодковершкове.

7.1. Учасник повинен надати документи, що підтверджують відповідність товару державним стандартам, походження, безпечність і якість:

- оригінал (або нотаріально завірену копія, або копія, завірена виробником продукції) декларації виробника (або посвідчення про якість, тощо), в якій обов'язково має бути зазначено: номер та дата протоколу, випробувань (експертного висновку), номер i дату видачі посвідчення, назву пiдприємства-виробника, повну назву масла та номер партії, кiлькiсть мiсць та масу нетто, показники згiдно 5.2.1, 5.2.3-5.2.10 ДСТУ 4399:2005( з силкою на протоколи досліджень), кінцеву дату споживання або дату виробництва та строк придатності, умови зберiгання, позначення ДСТУ

- оригінал (або нотаріально завірену копія, або копія, завірена виробником продукції) протоколу/протоколів випробувань (або експертного висновку/висновків), виданого/виданих відповідною/відповідними акредитованою лабораторією/лабораторіями на ім’я виробника продукції із проведеними лабораторними дослідженнями предмету закупівлі масла вершкового, які виданий не більше двомісячної давнини від дати оголошення спрощенної процедури закупівлі, щодо оцінки відповідності товару вимогам нормативних документів за показниками ДСТУ (мiкробiологiчнi показники (кiлькiсть мезофiльних аеробних та факультативноанаеробних мiкроорганiзмiв, бактерiї групи кишкових паличок, дрiжджiв та плiснявiлих грибiв), показники безпеки (токсичнi елементи, мiкотоксини, антібіотики, пестициди, радiонуклiди), за григліцеридним складом (відсутність будь яких жирів та вершків, окрім молочних (згідно ISO 17678:2016).

- оригінал або копія, завірена Виробником, сертифікату на систему управління безпечністю харчових продуктів ДСТУ ISO 22000:2007 (ISO 22000:2005, IDT) або ДСТУ ISO 22000:2019 (ISO 22000:2018, IDT), виданого Виробнику, чинний до кінця дії договору

- оригінал або копія, завірена Виробником, сертифікату на систему управління якістю ДСТУ ISO 9001:2015 (ISO 9001:2015, IDT), виданого Виробнику, чинний до кінця дії договору

- оригінал або копія, завірена Виробником сертифікату на систему екологічного управління ДСТУ ISO 14001:2015. (ISO 14001:2015, IDT), виданого Виробнику, чинний до кінця дії договору

- оригінал або завірена копія Акту Держпродспоживслужби, складений за результатами планового (позапланового) заходу державного контролю (інспектування) стосовно додержання оператором ринку вимог законодавства про харчові продукти та корми, здоров’я та благополуччя тварин (згідно з вимогами наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 08.08.2019 № 447 або від 06.02.2017 № 42), виданий виробнику предмета закупівлі, отриманий не раніше 2021 року.

- оригінал гарантійного листа виробника предмету закупівлі на території України, що підтверджує можливість постачання Учаснику запропонованого товару в необхідній кількості, якості та в потрібні терміни. Гарантійний лист оформлюється на офіційному бланку виробника та повинен бути адресований Замовнику спрощеної процедури закупівлі, також у гарантійному листі необхідно зробити посилання на номер оголошення еспрощеної процедури заукупівлі

- скановані копії з оригіналів висновків санiтарно-епiдемiологiчної експертизи на споживчу тару (пергамент) та транспортну тару (картонний ящик), видані компетентним органом, дiйсні на момент подання.

-детальний опис технічних характеристих предмета закупівлі( Виробник, фізико-хімічні характеристики, термін придатності, повна назва)

-експлуатаційний дозвіл виробника

8. Термін поставки товару у відповідності до наданих заявок, але не пізніше 20.12.2021 року.

5. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення, визначений відповідно до кошторису на 2021 рік, становить 155 000 грн. 00 коп. з ПДВ... заплановано в бюджетному запиті – вершкове масло; 15530000-2 Масло вершкове за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, в загальному обсязі закупівлі - 1 найменування – 1000,00 кг, а саме: масло вершкове – 1000 кг Очікувана вартість предмета закупівлі:

155 000 грн. 00 коп. з ПДВ.

6. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: Очікувана вартість формувалась з середніх цін на вершкове масло; 15530000-2 Масло вершкове за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, в загальному обсязі закупівлі - 1 найменування – 1000 кг, а саме: масло вершкове – 1000 кг., та проведеного моніторингу.

Популярні розділи та сервіси