Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «М’ясо»

НАЗАД
25 серпня 2021 14:55

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія: 11 прикордонний загін Державної прикордонної служби України (військова частина 2382): м. Краматорськ, вул. Марата, 16, 84301; код за ЄДРПОУ – 14321883; категорія замовника – військова частина.

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): М’ясо; 15112130-6 курятина за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника.

2. Ідентифікатор закупівлі: UA-2021-08-11-001327-b

3. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог нормативних документів у сфері стандартизації.ясо птиці)

№ з/п

Найменування товарів

Од. виміру

Кількість

1

Мясо птиці

кг

1250,00

1. Термін придатності товару до споживання в день його постачання до Замовника повинен становити не менше 85 % від загального терміну його зберігання при температурі мінус 18℃.

2. Пакування і тара. М’ясо птиці повинно бути запаковане в пакети (мішки) з полімерної або полівінілхлоридної плівки для харчових продуктів. Для транспортування та відвантаження м'ясо птиці додатково повинне упаковуватись в картонні ящики. Маса брутто однієї пакувальної одиниці повинна бути не більше 25 кг. Всі пакувальні матеріали повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України та забезпечувати збереження продукції під час транспортування та зберігання.

3. Маркування. Кожна пакувальна одиниця (пакети, мішки, ящики) маркується за допомогою нанесення фарби, штампу, наклеювання етикетки із зазначенням інформації визначеної ДСТУ 3143:2013 «М'ясо птиці. Загальні технічні умови». Маркування має бути виконане державною мовою, згідно з законодавством України та може містити додаткову інформацію визначену виробником.

4. Транспортні засоби, якими буде здійснюватися доставка, мають бути у відповідному належному технічному стані, згідно вимог наказу Міністерства транспорту України від 14.10.1997 р. № 363, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 20.02.1998 р. №128/2568.

5. Кожна партія товару має супроводжуватися документами, що підтверджують якість, кількість, безпечність товару та ін.

6. Якість товару повинна відповідати чинним нормативним документам, які регламентують безпеку та якість на дату поставки товару, і підтверджуватись відповідними документами (декларація ( в тому числі декларація про відповідність) / протокол (у тому числі протокол випробувань) / звіт / висновок / свідоцтво / сертифікат (у тому числі сертифікат відповідності) або будь-який інший документ, що підтверджує виконання визначених вимог, які стосуються об’єкта оцінки відповідності) на кожну партію Товару, які надаються під час постачання Товару.

7. М'ясо птиці (ніжка заморожена вагою не менше 300г) повинна відповідати вимогам ДСТУ 3143:2013 «М'ясо птиці. Загальні технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. Не допускається витримка м’яса в маринаді, обробка поверхні сумішами спецій, обсипками, тощо, а також ін’єктування розсолом. Втрати ваги після розморожування не повинні перевищувати 4%.

7.1. Учасник повинен надати документи, що підтверджують відповідність товару державним стандартам, походження, безпечність і якість:

- оригінал (або нотаріально завірену копія, або копія, завірена виробником продукції) декларації виробника або сертифікат/посвідчення якості на партію, що пропонується до постачання, в якій обов’язково повинно бути зазначено: дата виготовлення продукції; умови зберігання , термін придатності, температурні показники, стандарти якості, експлуатаційний дозвіл виробника . Дані документи повинні бути погоджені печатками підприємства-виробника та ветеринарним лікарем з ідентифікацією лікаря.

- оригінал або нотаріально завірена копія сертифіката на систему управління безпечністю харчових продуктів ISO 22000:2019, виданий Виробнику, чинний до кінця дії договору. У разі закінчення дії сертифікату раніше дати, зазначеної у договорі, виробник надає гарантійний лист щодо проходження повторної сертифікації по даному стандарту.

- оригінал або нотаріально завірена копія сертифіката на систему управління якістю ISO 9001:2015 виданий Виробнику продукції, яка пропонується, чинний до кінця дії договору. У разі закінчення дії сертифікату раніше дати, зазначеної у договорі, виробник надає гарантійний лист щодо проходження повторної сертифікації по даному стандарту.

- акт з технічного нагляду за сертифікованою системою управління безпечністю харчових продуктів згідно постійно діючих процедур заснованих на принципах НАССР, або Звіт про аудит систем менеджменту ( за результатами робіт з сертифікації), що проводяться у відповідності по правил наглядового аудиту, на відповідність вимогам ДСТУ ISO 22000:2019 «Системи управління безпечністю харчових продуктів» або ДСТУ 4161-2003 “Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги” , ДСТУ ISO9001:2015 «Сертифікат управління якістю. Вимоги» на потужності, що будуть задіяні на етапі виробництва. Звіти повинні бути видані не раніше 360 днів від дати оголошення.

8. Термін поставки товару у відповідності до наданих заявок, але не пізніше 20.12.2021 року.

5. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення, визначений відповідно до кошторису на 2021 рік, становить 90 000 грн. 00 коп. з ПДВ... заплановано в бюджетному запиті – м’ясо; 15112130-6 М’ясо птиці за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, в загальному обсязі закупівлі - 1 найменування – 500,00 кг, а саме: м’ясо птиці – 1250 кг Очікувана вартість предмета закупівлі: 90 000грн.00 коп. з ПДВ.

6. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: Очікувана вартість формувалась з середніх цін на м’ясо; 15112130-6 М’ясо птиці за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, в загальному обсязі закупівлі - 1 найменування – 1250 кг, а саме: м’ясо птиці – 1250 кг., та проведеного моніторингу.

Популярні розділи та сервіси