Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі «Овочі, фрукти та горіхи»

НАЗАД
20 липня 2021 11:06

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі

(відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, його категорія: Краматорський прикордонний загін Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України (військова частина 2382): м. Краматорськ, вул. Марата, 16, 84301; код за ЄДРПОУ – 14321883; категорія замовника – військова частина.

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): помідори, огірки, баклажани, буряк столових ранніх сортів, цибуля ріпчаста, капуста білоголова ранніх сортів, морква ранніх сортів; 03220000-9 Овочі, фрукти та горіхи за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника.

2. Ідентифікатор закупівлі: UA-2021-06-11-001296-с 

3. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог нормативних документів у сфері стандартизації.

(помідори, огірки, баклажани, буряк столових ранніх сортів, цибуля ріпчаста, капуста білоголова ранніх сортів, морква ранніх сортів)

№ з/п

Найменування товарів

Од. виміру

Кількість

1

Помідори

кг

1500,00

2

Огірки

кг

1500,00

3

Баклажани

кг

500,00

4

Буряк столовий ранніх сортів

кг

1500,00

5

Цибуля ріпчаста

кг

2000,00

6

Капуста білоголова ранніх сортів

кг

8000,00

7

Морква ранніх сортів

кг

2500,00

   1. Терміни придатності товару повинні становити не менше 75% від загального терміну його зберігання визначеного виду товару з дня постачання його на склад Замовника.

2. Умови зберігання Товару не мають бути порушені, упаковка товару повинна бути не пошкоджена.

3. Транспортні засоби, якими буде здійснюватися доставка, мають бути у відповідному належному технічному стані, згідно вимог наказу Міністерства транспорту України від 14.10.1997 р. № 363, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 20.02.1998 р. №128/2568.

4. Кожна партія товару має супроводжуватися документами, що підтверджують якість, кількість, безпечність товару та ін.

5. Якість товару повинна відповідати чинним нормативним документам, які регламентують безпеку та якість на дату поставки товару, і підтверджуватись відповідними документами (декларація ( в тому числі декларація про відповідність) / протокол (у тому числі протокол випробувань) / звіт / висновок / свідоцтво / сертифікат (у тому числі сертифікат відповідності) або будь-який інший документ, що підтверджує виконання визначених вимог, які стосуються об’єкта оцінки відповідності) на кожну партію Товару, які надаються під час постачання Товару.

6. Помідори згідно ДСТУ 3246:95 мають бути:

- зовнішній вигляд: плоди свіжі, цілі, чисті, здорові, щільні, не перестиглі типові для ботанічного сорту форми і забарвлення, з плодоніжкою чи без неї, без механічних пошкоджень і сонячних опіків. Допускаються у місцях призначення на плодах томатів легкі натиски від тари;

- смак і запах: притаманні цьому ботанічному сорту, без сторонніх запахів та смаку;

Товар повинен бути запакований в  ящики масою нето до 50 кг чи іншу тару виготовлену згідно з іншою нормативною документацією, , згідно з чинною нормативною документацією, дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України на використання і контакт з харчовими продуктами.

Огірки згідно ДСТУ 3247-95,  мають бути:

- зовнішній вигляд: плоди свіжі, цілі, здобні, чисті, непотворні, без механічних пошкоджень і сонячних опіків, без плодоніжки, типової для ботанічного сорту форми і зеленого забарвлення різних відтінків.

- внутрішня будова: м’якуш щільний з недорозвиненим водянистим насінням, без внутрішніх пустот.

- смак і запах: властивий даному ботанічному сорту, без стороннього запаху і присмаку;

- не допускається: гнилих, запарених підморожених, в’ялих, жовтих, з грубим шкірястим насінням та наявність землі, прилиплої до плодів.

Товар повинен бути запакований в  мішки-сітки масою нето до 20 кг. чи іншу тару виготовлену згідно з іншою нормативною документацією, згідно з чинною нормативною документацією, дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України на використання і контакт з харчовими продуктами.

Баклажани згідно ДСТУ 2660-94 мають бути:

- зовнішній вигляд: плоди свіжі, цілі, чисті, здорові, невялі, не перестиглі типові для ботанічного сорту форми і забарвлення, з плодоніжкою чи без неї, без механічних пошкоджень і сонячних опіків. М’якість плода упруга, без пустот, семенне гніздо з недоразвітими білими семенами, окрас м’якоті зеленоватий, по краям білий;

- смак і запах: притаманні цьому ботанічному сорту, без сторонніх запахів та смаку;

Товар повинен бути запакований в  ящики масою нето до 50 кг чи іншу тару виготовлену згідно з іншою нормативною документацією, , згідно з чинною нормативною документацією, дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України на використання і контакт з харчовими продуктами.

Буряк свіжий згідно ДСТУ 7033:2009 має бути:

- зовнішній вигляд: коренеплоди свіжі, цілі, не зв’ялі, не тріснуті, без пошкоджень, не уражені хробаками, без надмірної вологи, типові для ботанічного сорту типу за формою і забарвленням, з довжиною залишених черешків не більше 2,0 см або з обрізаними врівень з плечиками коренеплода, м’якуш соковитий, темно-червоний різних відтінків. Допустимі коренеплоди з вузькими рожевими кільцями не більше ніж 10 % від маси. Розмір коренеплоду за найбільшим поперечним діаметром від 5 см до 10 см;

- смак і запах: властиві даному ботанічному сорту, без стороннього запаху і присмаку;

Товар повинен бути запакований в  мішки-сітки масою нето до 50 кг чи іншу тару виготовлену згідно з іншою нормативною документацією, , згідно з чинною нормативною документацією, дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України на використання і контакт з харчовими продуктами.

Цибуля ріпчаста свіжа згідно ДСТУ 3234:95 має бути:

- зовнішній вигляд: цибулини визрілі, сухі, здорові, чисті, свіжі, непророслі, властиві для цього ботанічного сорту форми;

- смак і запах: притаманні цьому ботанічному сорту, без сторонніх запахів та смаку;

Товар повинен бути запакований в  мішки-сітки масою нето до 30 кг чи іншу тару виготовлену згідно з іншою нормативною документацією, , згідно з чинною нормативною документацією, дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України на використання і контакт з харчовими продуктами.

Капуста свіжа згідно ДСТУ 7037:2009 має бути:

- зовнішній вигляд: головки цілі, свіжі, здорові, чисті, цілком сформовані, типової для ботанічного сорту форми і забарвлення, без пошкоджень сільськогосподарськими шкідниками. Головки повинні бути зачищені до прилеглих зелених або білих листків. Довжина качана над головкою не більше 3,0 см;

- смак і запах: властиві даному ботанічному сорту, без стороннього запаху і присмаку;

Товар повинен бути запакований в  мішки-сітки масою нето до 35 кг. чи іншу тару виготовлену згідно з іншою нормативною документацією, згідно з чинною нормативною документацією, дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України на використання і контакт з харчовими продуктами.

Морква свіжа згідно ДСТУ 286-91 має бути:

- зовнішній вигляд: коренеплоди свіжі, цілі, здоровіі, не тріснуті, без механічних  пошкоджень, не уражені хробаками, без надмірної вологи, типові для ботанічного сортотипу за формою і забарвленням, з довжиною залишених черешків не більше 3,0 см або з обрізаними врівень з плечиками корнеплода;

- смак і запах: властиві даному ботанічному сорту, без стороннього запаху і присмаку;

Товар повинен бути запакований в  мішки-сітки масою нето до 50 кг чи іншу тару виготовлену згідно з іншою нормативною документацією, , згідно з чинною нормативною документацією, дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України на використання і контакт з харчовими продуктами.

6.2. На кожній пакувальній одиниці чи етикетці зазначається:

- назва продукту;

- назву країни-виробника ;

- назву, поштову та юридичну адресу, телефон  підприємця-виробника;

- товарний знак виробника (за наявності);

- масу нетто в кілограмах або грамах;

- дату виготовлення та строк придатності, дату пакування (число, місяць, рік);

- штриховий код;

- позначення цього стандарту;

- умови зберігання (температурний режим, відносну вологість повітря).

7. Термін поставки товару до 30 серпня 2021 року.

5. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: розмір бюджетного призначення, визначений відповідно до кошторису на 2021 рік, становить 184 500 грн. 00 коп. з ПДВ... заплановано в бюджетному запиті – помідори, огірки, баклажани, буряк столовий ранніх сортів, цибуля ріпчаста, капуста білоголова ранніх сортів, морква ранніх сортів; 03220000-9 Овочі, фрукти та горіхи за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, в загальному обсязі закупівлі - 7 найменувань – 17500 кг, а саме: помідори – 1500 кг, огірки – 1500 кг, баклажани – 500 кг, буряк соловий ранніх сортів – 1500 кг, цибуля ріпчаста – 2000 кг, капуста білоголова ранніх сортів – 8000 кг, морква ранніх сортів – 2500 кг..

6. Очікувана вартість предмета закупівлі: 184 500 грн. 00 коп. з ПДВ.

Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: Очікувана вартість формувалась з середніх цін на помідори, огірки, баклажани, буряк столовий ранніх сортів, цибуля ріпчаста, капуста білоголова ранніх сортів, морква ранніх сортів; 03220000-9 Овочі, фрукти та горіхи за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, в загальному обсязі закупівлі - 7 найменувань – 17 500 кг, а саме: помідори – 1500 кг, огірки – 1500 кг, баклажани – 500 кг, буряк соловий ранніх сортів – 1500 кг, цибуля ріпчаста – 2000 кг, капуста білоголова ранніх сортів – 8000 кг, морква ранніх сортів – 2500 кг. та проведеного моніторингу.

Популярні розділи та сервіси