Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія
Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія

Державна прикордонна служба України

Пошук
Головна СХІДНЕ РЕГІОНАЛЬНЕ УПРАВЛІННЯ 4 ПРИКОРДОННИЙ ЗАГІН
ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕХНІЧНИХ ТА ЯКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ «ОВОЧІ, ФРУКТИ ТА ГОРІХИ»

ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕХНІЧНИХ ТА ЯКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ «ОВОЧІ, ФРУКТИ ТА ГОРІХИ»

Назад
15 липня 2024 10:28

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі (відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами)

Предмет закупівлі (товар): Фрукти свіжі, за кодом ДК 021:2015: 03220000-9 – Овочі, фрукти та горіхи.

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія: Військова частина 9951 (4 прикордонний загін), 61045, м. Харків, Харківська область, код за ЄДРПОУ — 14321742. 

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Лот 1. Апельсини; 03222220-1 - Апельсини за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, Лот 2. Лимони; 03222210-8 - Лимони за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, Лот 3. Банани; 03222111-4 - Банани за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, Лот 4. Яблука свіжі; 03222321-9 - Яблука за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника.

3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-06-07-006877-a.

4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог нормативних документів до даного виду послуги.

Найменування

товару

Якісні характеристики товару

Од.

виміру

К-ть

Очікувана вартість за одиницю не вище, грн

1

Апельсини

Апельсини повинні бути вирощені в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин. Апельсини повинні бути свіжі, чисті, не в’ялі, без будь – яких пошкоджень, достатньої зрілості. Запах та смак притаманні свіжим апельсинам, без зайвого запаху та присмаку. Колір від світло-помаранчевого до помаранчевого. Не допускаються плоди зелені, підморожені та з ознаками захворювань: цвілі, гнилі. Без перевищеного вмісту хімічних речовин. Всі апельсини партії мають бути приблизно однакового розміру. Розмір середній. Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, які встановлено нормативно-правовими актами України. Без ГМО. Строк придатності апельсинів на момент поставки має становити не менше 80% від загального терміну зберігання. Апельсини повинні заготовлятися і постачатися відповідно до вимог ДСТУ, ТУУ або ТУ або іншим вимогам діючого санітарного законодавства України, не містити у складі ГМО, що має бути зазначено на упаковці. При цьому, якість товару повинна відповідати ДСТУ, ТУУ, ТУ та/або іншим нормативним документам. Пакування і тара. Кожна партія товару повинна бути розфасована в тару, яка має бути чиста, суха, міцна, без сторонніх запахів та повинна бути дозволеною до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання. Вага нетто апельсинів у тарі повинна бути не більше 20 кг. Маркування. Згідно з чинними нормативно-правовими актами та нормативними документами, а також відповідати Закону України "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів"№ 2639-VIII від 6 грудня 2018 року. Маркування має бути виконане державною мовою та може містити додаткову інформацію визначену виробником. Строк придатності. Товар на момент поставки повинен становити не менше 80% від загального терміну зберігання.

кг

4500,00

270 000,00

2

Лимони

Лимони повинні бути вирощені в природних умовах. Лимони мають бути свіжі, чисті, достатньої зрілості, не в`ялі, без механічних пошкоджень, без пошкоджень шкідниками та хворобами, без перевищеного вмісту хімічних речовин, без цвілі, загнивання, запарювання, сторонніх присмаків і запахів. Запах і смак - властиві ботанічному сорту лимону. Розмір середній. Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, які встановлено нормативно-правовими актами України. Без ГМО. Строк придатності лимонів на момент поставки має становити не менше 80% від загального терміну зберігання. Лимони повинні заготовлятися і постачатися відповідно до вимог ДСТУ, ТУУ, ТУ або іншим вимогам діючого санітарного законодавства України, не містити у складі ГМО, що має бути зазначено на упаковці. При цьому, якість товару повинна відповідати діючим ДСТУ, ТУУ, ТУ та/або іншим нормативним документам. Пакування і тара. Кожна партія товару повинна бути розфасована в тару, яка має бути чиста, суха, міцна, без сторонніх запахів та повинна бути дозволеною до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання. Вага нетто апельсинів у тарі повинна бути не більше 20 кг. Маркування. Згідно з чинними нормативно-правовими актами та нормативними документами, а також відповідати Закону України "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів"№ 2639-VIII від 6 грудня 2018 року. Маркування має бути виконане державною мовою та може містити додаткову інформацію визначену виробником.Строк придатності. Товар на момент поставки повинен становити не менше 80% від загального терміну зберігання.

кг

2000,00

120 000,00

3

Банани

Банани повинні бути вирощені в природних умовах, без перевищеного вмісту хімічних речовин. Банани повинні бути свіжі, здорові, чисті, не в’ялі, без будь - яких пошкоджень, достатньої зрілості. Запах притаманний спілим бананам, смак солодкий. Плоди з зеленувато-жовтим, жовтим забарвленням шкірки, але не перезрілі, щільні, м'якоть кремова. Не допускаються плоди зелені, підморожені та з ознаками захворювань: цвілі, гнилі. Без перевищеного вмісту хімічних речовин. Всі банани партії мають бути приблизно однакового розміру. Розмір середній. Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, які встановлено нормативно-правовими актами України. Без ГМО. Строк придатності бананів на момент поставки має становити не менше 80% від загального терміну зберігання. Банани повинні заготовлятися і постачатися відповідно до вимог ДСТУ, ТУУ або ТУ або іншим вимогам діючого санітарного законодавства України, не містити у складі ГМО, що має бути зазначено на упаковці. При цьому, якість товару повинна відповідати діючим ДСТУ, ТУУ, ТУ та/або іншим нормативним документам. Пакування і тара. Кожна партія товару повинна бути розфасована в тару, яка має бути чиста, суха, міцна, без сторонніх запахів та повинна бути дозволеною до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання. Вага нетто апельсинів у тарі повинна бути не більше 20 кг. Маркування. Згідно з чинними нормативно-правовими актами та нормативними документами, а також відповідати Закону України "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів"№ 2639-VIII від 6 грудня 2018 року. Маркування має бути виконане державною мовою та може містити додаткову інформацію визначену виробником. Строк придатності. Товар на момент поставки повинен становити не менше 80% від загального терміну зберігання.

кг

3000,00

165 000,00

4

Яблука свіжі

Яблука свіжі повинні відповідати ДСТУ 8133:2015 «Яблука свіжі середніх та пізніх термінів достигання. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. Пакування і тара. Кожна партія товару повинна бути розфасована в тару, яка має бути чиста, суха, міцна, без сторонніх запахів та повинна бути дозволеною до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання. Вага нетто яблук у тарі повинна бути не більше 20 кг. У кожній пакувальній одиниці повинні бути яблука одного ступеня стиглості, помологічного та товарного сорту, що засвідчується етикеткою. Маркування. Згідно з чинними нормативно-правовими актами та нормативними документами, а також відповідати Закону України "Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів"№ 2639-VIII від 6 грудня 2018 року. Маркування має бути виконане державною мовою та може містити додаткову інформацію визначену виробником. Строк придатності. Товар на момент поставки повинен становити не менше 80% від загального терміну зберігання.

кг

4500,00

94 500,00

Учасник визначає ціну на товар, який він пропонує поставити за Договором, з урахуванням податків і зборів, що сплачуються або мають бути сплачені, а також витрат на страхування, транспортування, завантажування, розвантажування та інших витрат, визначених законодавством.

Якість товару: Повинна відповідати національним стандартам, технічним умовам виробника, технічним вимогам Замовника та підтверджуватись відповідними документами (декларація виробника,  експертний висновок та/або протокол випробувань, виданий відповідною акредитованою лабораторією, щодо оцінки відповідності товару вимогам нормативних документів за основними показниками) на кожну партію Товару, які обов’язково надаються під час поставки Товару.

За наявності ГМО у складі продукту у будь-якій кількості, продукція постачанню не підлягає.

Неякісний товар підлягає обов’язковій заміні, всі витрати пов’язані із заміною товару несе Постачальник.

У разі виникнення сумнівів/суперечки щодо якості поставленого Товару проводиться  його незалежна експертиза в уповноважених на це установах чи організаціях. Оплата вартості експертизи Товару сплачується Постачальником.

Умови та терміни поставки товару: Поставка товару здійснюється на протязі 2024 року до 25.12.2024 року включно, дрібними партіями (3-4 рази на тиждень) у кількості, асортименті та за вказаними адресами згідно з заявками Замовника. Постачальник зобов'язаний за заявкою Замовника поставити за свій рахунок товари у розпорядження Замовника разом з усіма документами, необхідними для того, щоб прийняти Товар,  протягом 2  (двох) днів з моменту подання заявки Замовником є .

Інші вимоги до предмету закупівлі:

Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, чинним нормативним документам, затвердженим у встановленому законодавством порядку, відповідати вимогам Законів України «Про безпечність та якість харчових продуктів» від 23.12.1997р. №771/97-ВР (зі змінами), «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення» від 24.02.1994 р. №4004-ХІІ, наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29.12.2012 № 1140 «Про затвердження Державних санітарних норм та правил «Медичні вимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини», спільних наказів МОН України та МОЗ України від 17.04.2006 р. № 298/227.

Транспортування: Доставка товару повинна проводитися за рахунок Постачальника, спеціалізованим автотранспортом згідно з правилами перевезення даних  Товарів.

Термін придатності товару: Строк придатності товару повинен становити не менше 90% від терміну зберігання даного виду товару з дня поставки його на склад Замовника.

Тара та упаковка товару.

Товар повинен  бути запаковано матеріалами вітчизняного виробництва згідно з чинною нормативною документацією або імпортовані, дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України на використання і контакт з харчовими продуктами.

Тара, яка має бути використана для пакування та транспортування товару, повинна бути чистою, сухою, неушкодженою, добре запакованою та не повинна мати стороннього запаху, з відповідним маркуванням.

5. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: фінансування закупівлі здійснюється за рахунок загального бюджету .

6. Очікувана вартість предмета закупівлі: 649 500,00 грн. у тому числі  ПДВ.

7. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: визначено відповідно до вимог наказу Адміністрації Державної прикордонної служби України від 09 вересня 2019 року № 480-аг «Про моніторинг цін під час здійснення закупівель» (зі змінами) методом порівняння ринкових цін на товари.

 
* При використанні матеріалу гіперпосилання на цю сторінку обов'язкове
Мапа сайту