Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія
Єдиний веб-портал органів виконавчої влади України Дія

Державна прикордонна служба України

Пошук
Головна СХІДНЕ РЕГІОНАЛЬНЕ УПРАВЛІННЯ 4 ПРИКОРДОННИЙ ЗАГІН
ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕХНІЧНИХ ТА ЯКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ «ОВОЧІ, ФРУКТИ ТА ГОРІХИ»

ОБҐРУНТУВАННЯ ТЕХНІЧНИХ ТА ЯКІСНИХ ХАРАКТЕРИСТИК ПРЕДМЕТА ЗАКУПІВЛІ «ОВОЧІ, ФРУКТИ ТА ГОРІХИ»

Назад
15 липня 2024 11:10

Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі (відповідно до пункту 41 постанови КМУ від 11.10.2016 № 710 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами)

Предмет закупівлі (товар): Овочі, за кодом ДК 021:2015: 03220000-9 – Овочі, фрукти та горіхи.

1. Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія: Військова частина 9951 (4 прикордонний загін), 61045, м. Харків, Харківська область, код за ЄДРПОУ — 14321742. 

2. Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі і частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Лот 1. Капуста білоголова ранніх сортів; 03221410-3 – Капуста качанна за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника,   Лот 2. Морква свіжа ранніх сортів; 03221112-4 - Морква  за  ДК  021:2015  Єдиного  закупівельного  словника,     Лот 3. Цибуля ріпчаста; 03221113-1 - Цибуля за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, Лот 4. Буряк столовий ранніх сортів; 03221111-7 - Буряк за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, Лот 5. Часник; 03221000-6 - Овочі за ДК 021:2015 Єдиного   закупівельного   словника,       Лот 6. Баклажани; 03221200-8 – Плодові овочі за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, Лот 7. Перець солодкий; 03221230-7 – Перець овочевий за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, Лот 8. Огірок свіжий; 03221270-9 - Огірки за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, Лот 9. Томати свіжі; 03221240-0 - Помідори за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, Лот 10. Редис свіжий; 03221000-6 - Овочі за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника, Лот 11. Кріп; 03221000-6 - Овочі за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника,     Лот 12. Петрушка; 03221000-6 - Овочі за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного  словника,   Лот 13.  Цибуля  зелена;  03221000-6  -  Овочі за ДК 021:2015 Єдиного закупівельного словника; Овочі свіжі - ДК 021:2015: 03220000-9 – Овочі, фрукти та горіхи.

3. Ідентифікатор закупівлі: UA-2024-06-04-008391-a.

4. Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі: технічні та якісні характеристики предмета закупівлі визначені відповідно до потреб замовника та з урахуванням вимог нормативних документів до даного виду послуги.

Лоту

Найменування

товару

Якісні характеристики товару

Од.

виміру

К-ть

Очікувана вартість за одиницю не вище, грн

1

Капуста білоголова ранніх сортів

Капуста білоголова ранніх сортів повинна відповідати ДСТУ 7037:2009 «Капуста білоголова свіжа. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

Пакування і тара. Капуста білоголова ранніх сортів повинна бути розфасована в сітчасті мішки (сітки), дерев’яні або картонні ящики (коробки). Вага нетто капусти у мішку (сітці), дерев’яному або картонному ящику (коробці) повинна бути 15-50 кг. У кожній пакувальній одиниці повинна бути капуста одного ботанічного і товарного сорту.Тара повинна бути дозволена до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.

Маркування. Транспортне маркування наноситься на етикетки (ярлики), що вкладаються (нашиваються) до сітчастого мішка (сітки) або дерев’яного, картонного ящика (коробки) або наклеюються із зазначенням на них інформації визначеної ДСТУ 7037:2009.

Маркування має бути виконане державною мовою згідно із законодавством України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником.

Строк придатності. Капуста білоголова ранніх сортів на момент поставки повинна становити не менше 80% від загального терміну зберігання.

кг

6100,00

91 500,00

2

Морква свіжа ранніх сортів

Морква свіжа ранніх сортів повинна відповідати ДСТУ 7035:2009 «Морква свіжа. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів.

Пакування і тара. Морква свіжа ранніх сортів повинна бути розфасована в сітчасті мішки, мішки з полімерних матеріалів або картонні ящики (коробки). Вага нетто моркви у мішку сітчастому повинна бути 10-15 кг, полімерному мішку – 20-25 кг, картонній коробці (ящику) – не більше 20 кг. У кожній пакувальній одиниці повинна бути морква одного ботанічного і товарного сорту. Всі пакувальні матеріали (тара) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання.

Маркування. Транспортне маркування наноситься на етикетки (ярлики), що вкладаються (нашиваються) до сітчастого мішка (сітки), полімерного мішка або картонного ящика (коробки) або наклеюється із зазначенням на них інформації визначеної ДСТУ 7035:2009.

Маркування має бути виконане державною мовою згідно із законодавством України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником.

Строк придатності. Морква свіжа ранніх сортів на момент поставки повинна становити не менше 80% від загального терміну зберігання.

кг

2400,00

64 272,00

3

Цибуля ріпчаста

Цибуля ріпчаста повинна відповідати ДСТУ 3234-95 «Цибуля ріпчаста свіжа. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. Пакування і тара. Цибуля ріпчаста повинна бути розфасована в сітчасті мішки (сітки). Вага нетто цибулі у мішку (сітці) повинна бути 15-25 кг. У кожній пакувальній одиниці повинна бути цибуля одного ботанічного і товарного сорту. Всі пакувальні матеріали (тара) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання. Маркування. Маркування наноситься на етикетки (ярлики), що вкладаються (нашиваються) до сітчастого мішка (сітки) або наклеюються із зазначенням на них інформації визначеної ДСТУ 3234-95. Маркування має бути виконане державною мовою згідно із законодавством України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником. Строк придатності. Цибуля ріпчаста на момент поставки повинна становити не менше 80% від загального терміну зберігання.

кг

2400,00

64 080,00

4

Буряк столовий ранніх сортів

Буряк столовий ранніх сортів повинен відповідати ДСТУ 7033:2009 «Буряк столовий свіжий. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. Пакування і тара. Буряк столовий ранніх сортів повинен бути розфасований в сітчасті мішки, мішки з полімерних матеріалів або картонні ящики (коробки). Вага нетто буряка у мішку сітчастому повинна бути 10-15 кг, полімерному мішку – 20-25 кг, картонній коробці (ящику) – не більше 20 кг. У кожній пакувальній одиниці повинен бути буряк одного ботанічного і товарного сорту. Всі пакувальні матеріали (тара) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання. Маркування. Транспортне маркування наноситься на етикетки (ярлики), що вкладаються (нашиваються) до сітчастого мішка (сітки), полімерного мішка або картонного ящика (коробки) або наклеюється із зазначенням на них інформації визначеної ДСТУ 7033:2009. Маркування має бути виконане державною мовою згідно із законодавством України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником.Строк придатності. Буряк столовий на момент поставки повинен становити не менше 80% від загального терміну зберігання.

кг

1400,00

37 450,00

5

Часник

Часник повинен відповідати ДСТУ 3233-95 «Часник свіжий. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. Пакування і тара. Часник повинен бути розфасований в ящики згідно з ГОСТ 13359, ГОСТ17812 і ящикові піддони згідно з ГОСТ 21133 чи в спеціальні контейнери щильно, на 2-3 см нижче від краю тари, а також в сітчасті мішки (сітки), або мішки з тканини згідно з ГОСТ 18225 та ГОСТ 19317, тару згідно  ГОСТ 20463. Тара повинна бути міцною, сухою, чистою, без стороннього запаху, під час повторного використання – продезінфікована. Вага нетто часнику у мішку (сітці) або мішку з тканини повинна бути 15-25 кг. У кожній пакувальній одиниці (окремий ящик, мішок чи контейнер) повинен бути часник одного ботанічного і товарного сорту. Всі пакувальні матеріали (тара) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання. Маркування. Маркування наноситься на етикетки (ярлики), що вкладаються (нашиваються) або наклеюються до сітчастого мішка (сітки), або мішку з тканини, або наклеюються на ящики із зазначенням на них інформації визначеної ДСТУ 3233-95. Маркування має бути виконане державною мовою згідно із законодавством України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником. Строк придатності. Часник на момент поставки повинен становити не менше 80% від загального терміну зберігання.

кг

240,00

28 800,00

6

Баклажани

Баклажани повинні відповідати вимогам ДСТУ 2660-94 «Баклажани свіжі. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів» та іншим вимогам в сфері обігу харчових продуктів. Пакування і тара. Баклажани пакують у ящики (коробки), в кожну пакувальну одиницю кладуть баклажани одного ботанічного сорту, однорідні за розміром, насипом чи щільними рядами, у рівень з краями тари. Всі пакувальні матеріали (тара) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання. Маркування. Транспортне маркування наноситься на етикетки (ярлики), що вкладаються або наклеюються в (на) ящик (коробку) із зазначенням на них інформації визначеної ДСТУ 2660-94. Маркування має бути виконане державною мовою згідно із законодавством України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником. Строк придатності. Баклажани на момент поставки повинні становити не менше 80% від загального терміну зберігання.

кг

480,00

57 600,00

7

Перець солодкий

Перець солодкий повинен відповідати вимогам ДСТУ 2659-94 «Перець солодкий свіжий. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів» та іншим вимогам в сфері обігу харчових продуктів. Пакування і тара. Перець солодкий пакують у ящики (коробки), в кожну пакувальну одиницю кладуть перець солодкий одного ботанічного сорту, однорідні за розміром, насипом чи щільними рядами, у рівень з краями тари. Всі пакувальні матеріали (тара) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання. Маркування. Транспортне маркування наноситься на етикетки (ярлики), що вкладаються або наклеюються в (на) ящик (коробку) із зазначенням на них інформації визначеної ДСТУ 2659-94. Маркування має бути виконане державною мовою згідно із законодавством України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником. Строк придатності.  Перець солодкий на момент поставки повинен становити не менше 80% від загального терміну зберігання.

кг

480,00

57 600,00

8

Огірок свіжий

Огірок свіжий повинен відповідати ДСТУ 3247-95 «Огірки свіжі. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. Пакування і тара. Огірок свіжий повинен бути розфасований в дерев’яні, картонні ящики (коробки) або ящики з полімерних матеріалів. Вага нетто огірків свіжих в  дерев’яних, картонних ящиках (коробках) або ящиках з полімерних матеріалів повинна бути не більше 10 кг. У кожній пакувальній одиниці повинні бути огірки одного ботанічного і товарного сорту. Всі пакувальні матеріали (тара) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання. Маркування. Транспортне маркування наноситься на етикетки (ярлики), що вкладаються або наклеюються в (на) ящик (коробку) із зазначенням на них інформації визначеної ДСТУ 3247-95. Маркування має бути виконане державною мовою згідно із законодавством України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником. Строк придатності. Огірок свіжий на момент поставки повинен становити не менше 80% від загального терміну зберігання.

кг

700,00

28 000,00

9

Томати свіжі

Томати свіжі повинні відповідати ДСТУ 3246-95 «Томати свіжі. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. Пакування і тара. Томати свіжі повинні бути розфасовані в дерев’яні, картонні ящики (коробки) або ящики з полімерних матеріалів. Вага нетто томатів свіжих в дерев’яних, картонних ящиках (коробках) або ящиках з полімерних матеріалів повинна бути не більше 10 кг. У кожній пакувальній одиниці повинні бути томати одного ботанічного і товарного сорту. Всі пакувальні матеріали (тара) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання. Маркування. Транспортне маркування наноситься на етикетки (ярлики), що вкладаються або наклеюються в (на) ящик (коробку) із зазначенням на них інформації визначеної ДСТУ 3246-95. Маркування має бути виконане державною мовою згідно із законодавством України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником. Строк придатності. Томати свіжі на момент поставки повинні становити не менше 80% від загального терміну зберігання.

кг

700,00

28 000,00

10

Редис свіжий

Редис свіжий повинен відповідати ДСТУ 6009:2008 «Редиска свіжа. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. Пакування і тара. Редис свіжий повинен бути розфасовані в дерев’яні, картонні ящики (коробки) або ящики з полімерних матеріалів. Вага нетто редиса свіжого в дерев’яних, картонних ящиках (коробках) або ящиках з полімерних матеріалів повинна бути не більше 10 кг. У кожній пакувальній одиниці повинен бути редис одного ботанічного і товарного сорту. Всі пакувальні матеріали (тара) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання. Маркування. Транспортне маркування наноситься на етикетки (ярлики), що вкладаються або наклеюються в (на) ящик (коробку) із зазначенням на них інформації визначеної ДСТУ 6009:2008. Маркування має бути виконане державною мовою згідно із законодавством України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником. Строк придатності. Редис свіжий на момент поставки повинен становити не менше 80% від загального терміну зберігання.

кг

480

12 000,00

11

Кріп

Кріп повинен відповідати ДСТУ 8624:2016 «Кріп свіжий. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. Пакування і тара. Кріп повинен бути розфасований в дерев’яні, картонні ящики (коробки) або ящики з полімерних матеріалів в поліпропіленовому пакеті для зелені. Вага нетто кропу в дерев’яних, картонних ящиках (коробках) або ящиках з полімерних матеріалів повинна бути не більше 10 кг. У кожній пакувальній одиниці повинен бути кріп одного ботанічного і товарного сорту. Всі пакувальні матеріали (тара) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання. Маркування. Транспортне маркування наноситься на етикетки (ярлики), що вкладаються або наклеюються в (на) ящик (коробку) із зазначенням на них інформації визначеної ДСТУ 8624:2016. Маркування має бути виконане державною мовою згідно із законодавством України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником. Строк придатності. Кріп на момент поставки повинен становити не менше 80% від загального терміну зберігання.

кг

50,00

7 500,00

12

Петрушка

Петрушка повинна відповідати ДСТУ 6010:2008 «Петрушка молода. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. Пакування і тара. Петрушка повинна бути розфасована в дерев’яні, картонні ящики (коробки) або ящики з полімерних матеріалів в поліпропіленовому пакеті для зелені. Вага нетто петрушки в дерев’яних, картонних ящиках (коробках) або ящиках з полімерних матеріалів повинна бути не більше 10 кг. У кожній пакувальній одиниці повинна бути петрушка одного ботанічного і товарного сорту. Всі пакувальні матеріали (тара) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання. Маркування. Транспортне маркування наноситься на етикетки (ярлики), що вкладаються або наклеюються в (на) ящик (коробку) із зазначенням на них інформації визначеної ДСТУ 6010:2008.

Маркування має бути виконане державною мовою згідно із законодавством України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником. Строк придатності. Петрушка на момент поставки повинна становити не менше 80% від загального терміну зберігання.

кг

50,00

7 500,00

13

Цибуля зелена

Цибуля зелена повинна відповідати ДСТУ 6011:2008 «Цибуля зелена. Технічні умови», Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» та іншим вимогам законодавства в сфері обігу харчових продуктів. Пакування і тара. Цибуля зелена повинна бути розфасована в дерев’яні, картонні ящики (коробки) або ящики з полімерних матеріалів в поліпропіленовому пакеті для зелені. Вага нетто петрушки в дерев’яних, картонних ящиках (коробках) або ящиках з полімерних матеріалів повинна бути не більше 10 кг. У кожній пакувальній одиниці повинна бути цибуля зелена одного ботанічного і товарного сорту. Всі пакувальні матеріали (тара) повинні бути дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України, забезпечувати збереження продукції під час транспортування і зберігання. Маркування. Транспортне маркування наноситься на етикетки (ярлики), що вкладаються або наклеюються в (на) ящик (коробку) із зазначенням на них інформації визначеної ДСТУ 6011:2008. Маркування має бути виконане державною мовою згідно із законодавством України та може містити додаткову інформацію, визначену виробником. Строк придатності. Цибуля зелена на момент поставки повинна становити не менше 80% від загального терміну зберігання.

кг

50,00

7 499,00

Учасник визначає ціну на товар, який він пропонує поставити за Договором, з урахуванням податків і зборів, що сплачуються або мають бути сплачені, а також витрат на страхування, транспортування, завантажування, розвантажування та інших витрат, визначених законодавством.

Якість товару: Повинна відповідати національним стандартам, технічним умовам виробника, технічним вимогам Замовника та підтверджуватись відповідними документами (декларація виробника,  експертний висновок та/або протокол випробувань, виданий відповідною акредитованою лабораторією, щодо оцінки відповідності товару вимогам нормативних документів за основними показниками) на кожну партію Товару, які обов’язково надаються під час поставки Товару.

За наявності ГМО у складі продукту у будь-якій кількості, продукція постачанню не підлягає.

Неякісний товар підлягає обов’язковій заміні, всі витрати пов’язані із заміною товару несе Постачальник.

У разі виникнення сумнівів/суперечки щодо якості поставленого Товару проводиться  його незалежна експертиза в уповноважених на це установах чи організаціях. Оплата вартості експертизи Товару сплачується Постачальником.

Умови та терміни поставки товару: Поставка товару здійснюється на протязі 2024 року до 31.07.2024 року включно, дрібними партіями (3-4 рази на тиждень) у кількості, асортименті та за вказаними адресами згідно з заявками Замовника. Постачальник зобов'язаний за заявкою Замовника поставити за свій рахунок товари у розпорядження Замовника разом з усіма документами, необхідними для того, щоб прийняти Товар,  протягом 2  (двох) днів з моменту подання заявки Замовником є .

Інші вимоги до предмету закупівлі:

Товар повинен відповідати показникам безпечності та якості для харчових продуктів, чинним нормативним документам, затвердженим у встановленому законодавством порядку, відповідати вимогам Законів України «Про безпечність та якість харчових продуктів» від 23.12.1997р. №771/97-ВР (зі змінами), «Про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення» від 24.02.1994 р. №4004-ХІІ, наказу Міністерства охорони здоров’я України від 29.12.2012 № 1140 «Про затвердження Державних санітарних норм та правил «Медичні вимоги до якості та безпечності харчових продуктів та продовольчої сировини», спільних наказів МОН України та МОЗ України від 17.04.2006 р. № 298/227.

Транспортування: Доставка товару повинна проводитися за рахунок Постачальника, спеціалізованим автотранспортом згідно з правилами перевезення даних  Товарів.

Термін придатності товару: Строк придатності товару повинен становити не менше 90% від терміну зберігання даного виду товару з дня поставки його на склад Замовника.

Тара та упаковка товару.

Товар повинен  бути запаковано матеріалами вітчизняного виробництва згідно з чинною нормативною документацією або імпортовані, дозволені до використання центральним органом виконавчої влади у сфері охорони здоров’я України на використання і контакт з харчовими продуктами.

Тара, яка має бути використана для пакування та транспортування товару, повинна бути чистою, сухою, неушкодженою, добре запакованою та не повинна мати стороннього запаху, з відповідним маркуванням.

5. Обґрунтування розміру бюджетного призначення: фінансування закупівлі здійснюється за рахунок загального бюджету .

6. Очікувана вартість предмета закупівлі: 491 801,00 грн. у тому числі  ПДВ.

7. Обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: визначено відповідно до вимог наказу Адміністрації Державної прикордонної служби України від 09 вересня 2019 року № 480-аг «Про моніторинг цін під час здійснення закупівель» (зі змінами) методом порівняння ринкових цін на товари.

 
* При використанні матеріалу гіперпосилання на цю сторінку обов'язкове
Мапа сайту