Зустріч із міжнародною консультанткою з питань виконання Резолюції РБ ООН 1325 «Жінки. Мир. Безпека»

НАЗАД
22 лютого 2018 16:29

Сьогодні в Адміністрації Державної прикордонної служби Україна відбулася зустріч Директора Департаменту організації повсякденної діяльності та соціально-гуманітарного забезпечення генерал-майора Сергія Сердюка із Міжнародною консультанткою ООН Анарою Ніяз

Сьогодні в Адміністрації Державної прикордонної служби Україна відбулася зустріч Директора Департаменту організації повсякденної діяльності та соціально-гуманітарного забезпечення генерал-майора Сергія Сердюка із Міжнародною консультанткою ООН Анарою Ніязовою.

За ініціативи ООН Жінки в Україні та за підтримки  Офісу Віце-прем’єр-міністра України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України метою зустрічі було визначено обговорення результатів виконання Державною прикордонною службою України Національного плану дій з виконання Резолюції 1325 «Жінки. Мир. Безпека.», включно з визначенням перешкод та існуючих успіхів.

Важливість ознайомлення із зазначеним питанням обумовлена прийнятим зобов’язанням Уряду України здійснити проміжну оцінку  реалізації вказаного плану дій.

Передбачається, що за результатами роботи Міжнародної консультантки пані Ніязової будуть вироблені та надані на розгляд парламенту України рекомендації щодо вдосконалення Національного плану дій, а також системи його моніторингу та оцінки.

Представники Держприкордонслужби повідомили експертам, що на цей час вживається ряд заходів із інтеграції гендерної концепції у діяльність відомства, а саме – забезпечується реалізація відомчого Плану заходів з виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2016 року 113-р «Про затвердження Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН № 1325 «Жінки , мир, безпека» на період до 2020 року та Плану заходів Міністерства внутрішніх справ щодо виконання вказаного плану, також на виконання наказу МВС утворено робочу групу з питань реалізації Національного плану дій «Жінки, мир, безпека» на період до 2020 року в Державній прикордонній службі України, крім того, представники служби беруть участь у робочій групі з питань створення Української Асоціації представниць правоохоронних органів в контексті проведення правоохоронної реформи в Україні тощо.

Окремо проводиться робота щодо інтеграції гендерної тематики в навчальну програму Національної академії Держприкордонслужби на 2018-2019 роки та вивчення можливостей створення інституту гендерних радників.

Представниці ООН Жінки в Україні поінформували, що за результатами роботи пані Ніязової в Україні буде проведено багатосторонній семінар з ключовими державними суб’єктами, в тому числі сектору безпеки, спрямований на обговорення результатів проведеної оцінки, а також рекомендацій щодо внесення змін до існуючого плану.

Зустріч пройшла в дусі ділового співробітництва та продемонструвала налаштованість на розвиток конструктивної співпраці в майбутньому.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси