Зроблено ще один крок до криміналізації контрабанди

НАЗАД
23 грудня 2021 16:32

Прийняття законодавчих змін щодо криміналізації контрабанди товарів, особливо підакцизної групи, є актуальним та вимушеним заходом з урахуванням масштабу зазначеного виду незаконної діяльності.

Лише за 11 місяців 2021 року підрозділи Держприкордонслужби затримали товарів на суму близько 650 млн грн, серед них – 12,6 млн пачок сигарет та понад 130 тис. літрів горілчаних виробів.

Сьогодні, 23 грудня, Комітет з питань правоохоронної діяльності запропонував Верховній Раді прийняти у другому читанні та в цілому законопроект щодо криміналізації контрабанди товарів та підакцизних товарів, а також недостовірного декларування товарів.

Прийнятим Верховної Радою 13 липня 2021 р. законопроектом пропонується встановити кримінальну відповідальність за контрабанду товарів та підакцизних товарів, а також за недостовірне декларування товарів.

Державна прикордонна служба України підтримує зазначену ініціативу. Якщо товарну контрабанду криміналізують, прикордонники отримають можливість вести за дорученням процесуального керівника досудові розслідування в рамках кримінальних проваджень. А це сприятиме виявленню та затриманню не лише виконавців, а й організаторів та інших функціонерів кримінальних схем.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси