Зимовий локдаун завершився, прикордонники повертаються до навчання за правилами карантину помаранчевої зони

НАЗАД
25 сiчня 2021 14:13

Навчальні заклади Державної прикордонної служби України активно виходить із зимового локдауну.

Від сьогодні Головний центр підготовки особового складу ДПСУ ім. генерал-майора Ігоря Момота розпочав підготовку військовослужбовців, які вибувають в район проведення ООС та номерів обслуги й операторів відділень протитанкового ракетного комплексу. Найближчим часом також розпочнеться підготовка прикордонників за програмою «Молодший інспектор прикордонної служби ІІ категорії» та «Водії і навідники БТР, БРДМ, ББА».

Не пустуватиме й повітряний простір над військовим стрільбищем. Адже від завтра стартує щорічна перевірка персоналу допущеного до самостійного виконання обов'язків у складі зовнішніх екіпажів безпілотних авіаційних комплексів «Spectator – М».

А в Навчальному центрі Морської охорони розпочались тримісячні курси з підготовки першого екіпажу нових кораблів Морської охорони, що виготовляються для Державної прикордонної служби України в рамках українсько-французького проєкту ОСЕА.

Військовослужбовці, відібрані з трьох загонів Морської охорони – Одеського, Маріупольського та Ізмаїльського, пройдуть посилену підготовку із вивчення англійської мови, зокрема специфічної морської термінології. Крім того, програмою навчання передбачено комплекс занять із підвищення кваліфікації за спеціальною підготовкою штурманського, електромеханічного, радіолокаційно-технічного фаху та зв’язку.

Паралельно для молодшого персоналу корабельно-катерного складу розпочалися планові спеціалізовані двотижневі курси з відпрацювання навичок боротьби за живучість надводного корабля. Такі курси є системними і проводяться у кілька потоків, аби забезпечити проходження всього персоналу, без шкоди для організації служби з охорони кордону.

Тим часом Кінологічний навчальний центр теж розпочав новий навчальний рік. Перші військовослужбовці, які вирішили пов’язати своє життя саме з кінологією прибувають до навчального центру. Загалом, близько 100 прикордонників з різних куточків України розпочинають опанувати професію кінолога.

На базі навчального закладу майбутні охоронці кордону зі своїми чотирилапими підопічними пройдуть курс навчання, який триватиме 6 місяців. За цей час курсанти опанують теорію та практику дресирування службових собак, навчаться розуміти своїх підопічних та стануть однією командою.

Проведення контактних занять з курсантами та слухачами розпочала Національна академія Держприкордонслужби України ім. Б. Хмельницького.

Здобувачі вищої освіти та слухачі курсів підвищення кваліфікації прикордонного вишу повернулися до звичного формату освіти згідно з навчальними планами, також триває екзаменаційна сесія у студентів.

Попереду значний об’єм навчального матеріалу, практичних занять та тренувань. Крім того, з 27 січня курсанти 4-го курсу навчання вибувають в органи та підрозділи охорони кордону Держприкордонслужби України для практичної підготовки на різних офіцерських посадах відповідно до свого професійного спрямування.

Зазначимо, що проведення всіх заходів освітнього процесу здійснюється із суворим дотриманням протиепідемічних обмежень, відповідно до законодавства та рекомендацій профільних міністерств КМУ.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси