Заблукав у горах – допоміг телефон та правоохоронці. На Закарпатті врятували ухилянта

НАЗАД
04 вересня 2022 13:06

Майже цілу ніч прикордонники Чопського загону спільно з підрозділами ДСНС та Національною поліцією розшукували чоловіка, який намагався самотужки пробратися горами з України до Словаччини.

Вночі прикордонникам надійшла інформація від колег з Нацполіції про те, що у прикордонні, в районі гори Плішка, заблукала невідома особа.

Виявилося, що з проханням про допомогу до поліцейських по телефону звернувся чоловік. Останній блукав горами у світлу пору доби у пошуках лінії кордону з ЄС, а з настанням темряви взагалі втратив орієнтир та був змушений звернутися по допомогу. Чоловікові пощастило, що був сигнал мобільної мережі та йому вдалося зателефонувати правоохоронцям.

До його пошуків залучили прикордонні наряди прилеглих підрозділів та розшукових собак. Правоохоронцям спільно зі співробітниками ДСНС вдалося розшукати заблукалого «туриста» за декілька кілометрів від держрубежу сьогодні вночі.

22-річний українець, уродженець Запоріжжя, мав намір незаконним шляхом дістатися країн ЄС, однак переоцінив власні сили та вміння з орієнтування на місцевості. Він розповів правоохоронцям, що прямував до Чехії, щоб знайти роботу та уникнути мобілізації. Наразі життю та здоров’ю чоловіка нічого не загрожує, проте це не звільняє його від відповідальності.

Під час перевірки прикордонники встановили, що чоловіку вже неодноразово цього року відмовляли у пропуску через кордон в пунктах пропуску «Шегині» та «Рава-Руська». Мандрівника прикордонники затримали та помістили у пункт тимчасового тримання. Його буде притягнуто до відповідальності за спробу незаконного перетинання державного кордону. Окрім того, у діях чоловіка вбачають ознаки правопорушення, передбаченого ст. 336 ККУ «Ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси