(ВІДЕО) За участі Дениса Шмигаля розпочався новий навчальний рік у Національній академії Держприкордонслужби

НАЗАД
01 вересня 2020 13:04

Сьогодні, 1 вересня, під час робочої поїздки в Хмельницьку область Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль побував у Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького.

Очільник Уряду разом з Головою ДПСУ Сергієм Дейнеком та керівництвом області привітали курсантів, слухачів та науково-педагогічний склад з початком нового навчального року.

Денис Шмигаль наголосив, що всі нові курсанти завжди мають пам’ятати подвиг українських воїнів та з гідністю носити зелені берети, які отримують прикордонники.

«Рівняйтеся на нових Героїв України, які часто ціною свого життя і здоров’я відстояли право нашої держави на незалежність і право українського народу на вибір свого майбутнього», - підкреслив Прем’єр-міністр України.

Прем’єр-міністр подякував викладацькому складу за самовіддану роботу та підготовку найкращих випускників для Державної прикордонної служби України. Новим курсантам академії очільник Уряду побажав успіхів у навчанні, а також вручив погони та зелені берети.

«У цей навчальний заклад вступають молоді люди, отримують зелені берети та разом з ними – відповідальність та обов’язки перед країною. Ви перші, хто зустрічає гостей країни, і ви перші, хто дає відсіч ворогам нашої держави», - наголосив Денис Шмигаль.

Голова Держприкордонслужби звертаючись до першокурсників підкреслив, що їх з нетерпінням чекають на кордоні.

«Використайте час, який держава надає вам, для того, щоб стати справжніми прикордонниками, опанувати всі хитрощі, всі складнощі нашої професії. Вас чекає кордон – любіть його, живіть ним. Використовуйте кожну можливість закохатися в нього під час військового стажування, на кожному курсі».

Присутні вшанували хвилиною мовчання всіх українських воїнів, які віддали своє життя за свободу та незалежність України. 70 прикордонників, у тому числі 16 випускників академії, загинули під час виконання обов’язків, захищаючи нашу країну від російської агресії.

Денис Шмигаль разом з Головою Державної прикордонної служби Сергієм Дейнеком та керівництвом академії поклали квіти до Стели загиблим українським прикордонникам.

Крім того, перебуваючи в Академії ДПСУ очільник Уряду ознайомився з технікою та засобами, що використовують прикордонники в охороні кордону та на яких навчаються курсанти.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси