З турботою про майбутнє

НАЗАД
19 жовтня 2021 09:50

Пекельний 2014 рік приніс горе не в одну українську родину. Війна забрала життя 12 військовослужбовців Донецького прикордонного загону.

На жаль, не оминула трагедія і сім’ю прапорщика Олександра Ковальова.

Ковальов Олександр Володимирович народився 15 серпня 1980 року в місті Новоазовськ Донецької області. До трагічних подій 2014 року проходив службу на посаді старшого техніка – начальника групи технічних засобів охорони державного кордону відділу прикордонної служби «Маріуполь». Його життя трагічно обірвалося 5 липня 2014 року на узбережжі Азовського моря, біля населеного пункту Седове Новоазовського району Донецької області. У цей день він ніс службу на посту технічного спостереження. Близько 15 озброєних терористів, морем, з боку Росії, підійшли на двох маломірних катерах та підступно відкрили вогонь із мінометів по прикордонному об’єкту. Олександр Володимирович першим помітив вночі ворожі катери, вчасно зреагував, подавши команду «До бою», та викликав підмогу. Це допомогло врятувати життя побратимів. В ту пекельну ніч 8 прикордонників отримали тяжкі поранення, сам Олександр помер від отриманих поранень у лікарні.

Указом Президента України він нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно.

Без батька, на жаль, залишилася маленька донька Лідія.

Колектив прикордонного загону не залишає без уваги та підтримки сім’ї загиблих. Тому за будь якої нагоди прикордонники намагаються дарувати хвилини уваги рідним та близьким полеглих побратимів.

Нещодавно з нагоди початку нового навчального року охоронці кордону подарували донці Олександра Ліді зручне ортопедичне крісло, а на день народження – велосипед.  

На превеликий жаль, такі подарунки не повернуть Ліді батька, але крапелька уваги та турбота, сподіваємось, зігріють маленьке дитяче серце.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси