З початку року з фіксацією біометричних даних прикордонники оформили майже 244 тисячі осіб

НАЗАД
22 травня 2018 10:56

1 січня 2018 року в міжнародних пунктах пропуску Державна прикордонна служба у повному обсязі розпочала здійснювати біометричний контроль громадян з 70 країн, у тому числі Російської Федерації, які віднесено до категорії ризику.

1 січня 2018 року в міжнародних пунктах пропуску Державна прикордонна служба у повному обсязі розпочала здійснювати біометричний контроль громадян з 70 країн, у тому числі Російської Федерації, які віднесено до категорії ризику. До іноземців інших країн фіксація біометричних даних застосовується за результатами аналізу та оцінки ризиків.

Це було зроблено перш за все для забезпечення національної безпеки, посилення контролю за в’їздом в Україну та виїздом з України іноземців та осіб без громадянства, додержанням ними правил перебування на території України.

Всього з початку 2018 року оформлено майже 244 тисячі осіб, із них – понад 175 тисяч громадян Росії.

Загалом біометричний контроль співробітники Держприкордонслужби здійснюють у 157 пунктах пропуску та 3 контрольних пунктах в’їзду-виїзду на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією Автономної Республіки Крим. Для забезпечення цих завдань сканерами відбитків пальців були доукомплектовані автоматизовані робочі місця і розгорнуті нові, а на окремих напрямках використовуються портативні сканери.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси