З початку року прикордонники затримали понад 900 нелегальних мігрантів, майже 4800 потенційних нелегалів не пустили в Україну

НАЗАД
21 грудня 2020 10:14

У зв’язку з карантинними обмеженнями, цього року суттєво зменшився пасажиропотік на українському кордоні, а з ним і кількість незаконних мігрантів.

Якщо за 11 місяців 2019 року кордон України на в’їзд та виїзд перетнули 94,3 млн осіб, то за аналогічний період цьогоріч ця цифра складає 31 млн осіб.

Усього з об’єктивних причин з початку року співробітники Держприкордонслужби не пропустили в Україну 12 тисяч іноземців (минулого року 21 тис.). Чималий відсоток з них – це потенційні нелегальні мігранти – їх з початку року не впустили на територію України майже 4800 осіб (минулого року вдвічі більше). Їх виявляли під час прикордонного контролю. Найбільше непропусків таких мігрантів фіксувалося в пунктах пропуску для авіасполучення – понад 2700 осіб та на кордоні з РФ – понад 1100 осіб.

За незаконне перетинання або спробу незаконного перетинання державного кордону України з початку року прикордонники затримали понад 900 нелегальних мігрантів (в аналогічному періоді 2019 року – майже 1300). З них понад 220 осіб затримано на кордоні з Польщею, ще більше 200 на українсько-словацькому кордоні, 175 – на українсько-молдовському, 120 – на українсько-румунському, понад 70 – на кордоні з РФ.

На розвиток міграційної ситуації в Україні продовжує впливати нестабільна соціально-економічна та воєнно-політична обстановка в низці країн Близького та Середнього Сходу, Африки, Південної та Південно-Східної Азії.

Також охоронці кордону у взаємодії з іншими правоохоронними органами виявили 7,7 тисячі іноземців, які порушили правила перебування на території України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси