З 1 січня 2018 року в 157 міжнародних пунктах пропуску запрацює біометричний контроль

НАЗАД
27 грудня 2017 12:11

З 1 січня 2018 року в 157 міжнародних пунктах пропуску у повному обсязі запрацює біометричний контроль для громадян 70 країн, у тому числі Російської Федерації, які віднесено до категорії ризику.

З 1 січня 2018 року в 157 міжнародних пунктах пропуску у повному обсязі запрацює біометричний контроль для громадян 70 країн, у тому числі Російської Федерації, які віднесено до категорії ризику. До решти іноземців обов’язкова фіксація біометричних даних буде застосовуватися за результатами аналізу та оцінки ризиків.

Про це сьогодні повідомив помічник Голови Державної прикордонної служби України – прес-секретар Олег Слободян у себе на сторінці у Facebook.

Головною метою є забезпечення національної безпеки, посилення контролю за в’їздом в Україну, виїздом з України іноземців та осіб без громадянства, додержанням ними правил перебування на території України.

Запуск системи фіксації біометричних даних Держприкордонслужби – це ще один крок щодо покращення безпекової складової при перетинанні кордону та вдосконалення системи прикордонного контролю.

Варто нагадати, що 21 грудня Державна прикордонна служба України презентувала систему фіксації біометричних даних іноземців та осіб без громадянства. Інформація з неї передаватиметься до Національної системи верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства.

Демонстрація роботи системи відбулася в столичному аеропорту «Київ».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси