Як дві росіянки спробували підкупити прикордонників

НАЗАД
23 червня 2020 11:52

Учора прикордонники Чернігівського загону в пункті пропуску «Сеньківка» припинили дві спроби надання неправомірної вигоди.

У першому випадку жінка з чоловіком, громадяни РФ, на автомобілі «Рено» російської реєстрації прямували в Україну. Під час проходження процедур контролю 60 річна жінка запропонувала прикордонному наряду 2 тисячі російських рублів за сприяння в проходженні прикордонного контролю та ввезенню в Україну транспортного засобу іноземної реєстрації. Від неправомірної вигоди прикордонники відмовились, попередили жінку про кримінальну відповідальність за спробу надання неправомірної вигоди та роз’яснили їй порядок перетинання кордону України. Крім того, співробітники ВВБ «Центр» Держприкордонслужби направили повідомлення на адресу Нацполіції щодо виявлення ознак злочину, передбаченого ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».

Інша громадянка РФ, 1989 року народження, мешканка Москви, теж прямувала в Україну. Під час контролю у неї не було поліса страхування витрат, пов’язаних з лікуванням COVID-19. Прикордонники роз’яснили росіянці, що наявність страхового поліса при перетинанні кордону на в’їзд в Україну для іноземців та осіб без громадянства є обов’язковим, відповідно до вимог Постанови КМУ від 20 травня 2020 року № 392. Проте, іноземка вирішила, що 1 тисяча російських рублів неправомірної вигоди допоможе їй перетнути кордон без поліса. Від такої пропозиції правоохоронці відмовились та також направили до Нацполіції повідомлення по даному факту.  

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси