У сімферопольському аеропорту у росіянина вилучили радіаційні годинник та компас

НАЗАД
30 сiчня 2014 15:00

В аеропорту Сімферополя під час оформлення рейсу «Сімферополь-Москва» спрацювала система комплексу автоматизованого контролю за переміщенням радіоактивних речовин «Янтар&r

Учора в аеропорту Сімферополя під час оформлення рейсу «Сімферополь-Москва» спрацювала система комплексу автоматизованого контролю за переміщенням радіоактивних речовин «Янтар».

Джерелом випромінювання стали особисті речі пасажира, громадянина Росії. Під час перевірки багажу 64-річного росіянина прикордонно-митна оглядова група виявила авіаційний годинник та компас. Після проведення повторної перевірки з’ясувалося, що виявлені речі перевищують допустимий рівень радіаційного випромінювання у більш ніж 12 разів. У ході бесіди з правоохоронцями росіянин пояснив, що годинник та компас він купив в місті Сімферополі на радіоринку як сувеніри для своїх родичів. Однак те, що дані речі радіаційно-небезпечні він не знав.

Росіянина пропустили через державний кордон, проте радіаційні речі вилучили та передали відповідним службам для подальшої утилізації.

Нагадаємо, що напередодні вихідних в аеропорту Донецька за допомогою системи радіаційного контролю «Янтар» було виявлено 5 кілограмів радіаційного піску. Доправити радіаційний матеріал в Україну із Конго намагався наш співвітчизник, житель Запорізької області.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси