У пунктах пропуску на кордоні з країнами ЄС запровадили експеримент

НАЗАД
07 лютого 2014 09:30

З 5 по 14 лютого на кордоні з країнами ЄС проводиться експеримент щодо спрощення прикордонних формальностей. Новації торкнулися пунктів пропуску «Рава-Руська», що у Львівській області,

З 5 по 14 лютого на кордоні з країнами ЄС проводиться експеримент щодо спрощення прикордонних формальностей. Новації торкнулися пунктів пропуску «Рава-Руська», що у Львівській області, та «Ужгород» і «Солотвино», що на Закарпатті.

Експеримент полягає у застосуванні принципу «Єдиного вікна» на смугах руху «зелений коридор».

Дані новації розроблені Державною прикордонною службою України з метою комфорту для учасників міжнародного руху, швидкості оформлення, підвищення прикордонної безпеки та ефективності прикордонно-митного контролю на кордоні.

До експерименту долучаються співробітники Держприкордонслужби та  представники митниці. Під час випробувань транспортний засіб зупинятиметься один раз на лінії паспортного контролю, а водію та пасажирам не доведеться виходити з транспортного засобу. При цьому надані документи осіб та на транспортний засіб перевірятимуться відразу прикордонниками та митниками, здійснюватиметься візуальний огляд автівок і при необхідності виводитимуть їх з загального потоку для проведення поглибленого огляду.

Зазначені інновації вперше були апробовані українськими прикордонниками та митниками на практичному занятті у пункті пропуску «Платонове», що на Одещині. Найближчим часом вони будуть впроваджені в інших пунктах пропуску на кордоні з Молдовою, Росією, Білоруссю, Польщею, Словаччиною, Угорщиною та Румунією.

Оптимізація процедур прикордонного контролю передбачає виконання завдань під час збільшення пасажиро-транспортного потоку в пунктах пропуску для автомобільного сполучення малочисленим складом прикордонних нарядів, а також мінімізація часу на виконання процедур та посилення контролю за дотриманням режимних заходів. Це забезпечить комфорт особам, які перетинають державний кордон, та інспекторському складу, який здійснює прикордонний контроль, посилить контроль за дотриманням режиму  в пункті пропуску, значно збільшить пропускну спроможність пунктів пропуску з мінімальним використанням особового складу тощо. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси