Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні проблеми запобігання та протидії корупції» відбулася онлайн

НАЗАД
29 жовтня 2021 09:07

Учора за організації Національної академії Держприкордонслужби України імені Богдана Хмельницького, відбулась І Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні проблеми запобігання та протидії корупції».

Онлайн-захід було організовано спільно з Управлінням запобігання корупції МВС України, Управлінням запобігання та виявлення корупції Адміністрації Держприкордонслужби України, Національною академією внутрішніх справ, Національним університетом «Острозька академія», Академією державної пенітенціарної служби, Донецьким державним університетом внутрішніх справ, Хмельницьким університетом управління та права імені Леоніда Юзькова, Науково-дослідним інститутом вивчення проблем злочинності імені академіка В. В. Сташиса Національної академії правових наук України.

Загалом у роботі конференції взяли участь понад 170 науковців та практиків з усієї України, до онлайн-зустрічі приєдналось більше ста учасників. Основними завданнями конференції було визначено об’єднання зусиль вчених і практиків для активного обговорення й ефективного розв’язання проблем протидії корупції та визначення шляхів їх вирішення і подальшого вдосконалення антикорупційного законодавства.

«Упевнений, що такий формат співпраці сприятиме поєднанню зусиль науковців та практиків щодо формування пріоритетних напрямів і виробленню дієвих механізмів запобігання та протидії корупції в Україні, зокрема в діяльності органів державної влади, суб’єктів сектору безпеки та оборони. Активне висвітлення, поширення й популяризація наукових підходів під час конференції сприятимуть формуванню нульової толерантності до корупції серед політичної, культурної та військової еліти України», ­– зазначив відкриваючи конференцію ректор Національної академії генерал-майор Олександр Луцький.  

Також до конференції долучились начальник Управління запобігання корупції Міністерства внутрішніх справ України Анатолій Фодчук, ректор Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова Олег Омельчук, ректор Академії Державної пенітенціарної служби Олексій Тогочинський, тимчасовий виконувач обов’язків ректора Донецького державного університету внутрішніх справ Олександр Куракін, проректор Національної академії внутрішніх справ Сергій Чернявський, проректор з науково-педагогічної роботи Національного університету «Острозька академія» Дмитро Шевчук та учений секретар Науково-дослідного інституту вивчення проблем злочинності імені академіка Володимира Сташиса Національної академії правових наук України Наталія Нетеса.

В ході онлайн-заходу учасники заслухали та обговорили актуальні теми, зокрема з питань аналізу та виокремлення міжгалузевих проблем у сфері боротьби з корупцією в Україні, їх подальшого практичного вирішення та сприяння протидії корупції в діяльності органів державної влади, сектору безпеки й оборони України.

За результатами проведення конференції буде підготовлено збірник тез та розміщено в електронному вигляді на сайті Національної академії.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси