«Волонтер» Спаркі та чотиралапе тріо Фокс, Блекі і Корса - надійні охоронці «Мілового» та «Станиці-Луганської»

НАЗАД
07 лютого 2021 11:30

Службові собаки - незамінні "побратими" прикордонників. Вміють бути надійними помічниками та "на раз" шукають зброю, вибухівку й наркотики.

Сужбовий собака Спаркі, –  справжній «фахівець» з пошуку наркотичних речовин та загроза наркокур’єрів. На різдвяні свята завдяки його гострому нюху вдалося виявити тяжкі наркотики в пункті пропуску «Мілове». 189 згортків з метадоном знайшли серед речей у дитячому манежі. 

«Він для мене і побратим, і справжній вірний друг», - коментує свою співпрацю з напарником інспектор-кінолог Сергій. Півторарічну бельгійську вівчарку прикордонник отримав від волонтерів. З того часу і розпочався їх «кар’єрний шлях» в Луганському прикордонному загоні, який триває й донині. 

А чотирилапе тріо Фокс, Блекі і Корса «проходить службу» у Луганському прикордонному загоні, який виконує завдання у складі Об’єднаних сил. Хвостаті «оглядовики» - найкращі у своїй справі у контрольному пункті в’їзду-виїзду «Станиця- -Луганська». Кожен з них у 2020 році вніс свою частку з виявлення заборонених до переміщення через лінію розмежування предметів, зброї та наркотичних речовин.

«Вухатий прикордонник» Фокс може похвалитись «багажем» виявлених таблеток з вмістом речовин психотропної дії. Сумку з такими препаратами намагалась перемістити минулого року жінка через лінію розмежування та спроба лишилась спробою, оскільки на варті стояв Фокс. 

«Оглядова парочка» Блекі та Корса працюють удвох, як то кажуть, пліч-о-пліч. Блекі - спеціалістка по виявленню зброї, боєприпасів та вибухівки. Корса - відповідає за недопущення незаконного переміщення наркотичних речовин, їх аналогів та прекурсорів. Чорно-білий тандем у 2020 році доповнював одна одну такими знахідками. І завдяки своїм вмінням «вухасті прикордонниці» справлялись зі своєю роботою на «відмінно».

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси