Він захищав Україну під Фортецею Бахмут: в Ізмаїлі попрощались з Героєм-прикордонником Геннадієм Горшковим

НАЗАД
20 травня 2023 09:58

Віддати останню шану герою-прикордоннику Геннадію Горшкову вчора зібрались рідні та близькі, прикордонники, волонтери, керівництво міста, друзі та знайомі.

Після панахиди його поховали разом з іншими Героями російсько-української війни на Алеї слави, з віданням усіх необхідних військових почестей. За військовим ритуалом заступник начальника Ізмаїльського прикордонного загону передав Державний прапор України сину полеглого Героя Андрію.

Геннадій Горшков до 2000 року служив в Ізмаїльському загоні морської охорони. Звільнився у військовому званні мічман. Далі працював у воєнізованій охороні, що здійснювала охорону військових об’єктів.

Коли в Україну підступно вдерлися окупанти, не вагаючись пішов служити до лав прикордонників. В Ізмаїльському прикордонному загоні Геннадій керував прикордонним малим катером. На початку цього року штаб-сержант Геннадій Горшков вибуває до бойового підрозділу Донецького прикордонного загону, де проявляє справжній героїзм, сміливість та любов до Батьківщини.

Під час виконання завдань із захисту України, 12 травня, в районі міста Бахмут Геннадій отримав мінно-вибухове поранення, не сумісне із життям.

Без батька залишилась 22-річна донька Ганна та 20-річний син Андрій.

Герої не вмирають! Слава Україні! Героям слава!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси