Викрито схему незаконної видачі вихідцям з країн Азії та Африки паспортів громадян України за підробленими документами

НАЗАД
31 серпня 2018 11:01

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили більше 60 фактів незаконної видачі працівниками підрозділів міграційної служби підроблених паспортів іноземцям та особам без громадянства.

В рамках операції «Мігрант» спільною міжвідомчою групою у складі оперативних підрозділів Держприкордонслужби, Головного слідчого Управління Національної поліції, Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції за процесуального керівництва Генеральної прокуратури України викрито та задокументовано організаторів каналу незаконних мігрантів. Зокрема вихідцям з країн Азії та Африки незаконно видавалися паспорти громадян України для виїзду за кордон, а для цього використовувалися підроблені паспорти громадян України та печатки про реєстрацію захоплених на території АР Крим. Схема діяла за сприянням посадових осіб міграційної служби Одещини.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили більше 60 фактів незаконної видачі працівниками підрозділів міграційної служби підроблених паспортів іноземцям та особам без громадянства. Деякі з них навіть не перетинали державний кордон України.

30 серпня міжвідомча група провела понад 30 обшуків за місцем проживання фігурантів справи та в структурних підрозділах міграційної служби в Одеській області. Вилучено чималі суми готівки в іноземній валюті, документи, печатки та інші знаряддя злочину.

За результатами проведених заходів, фігурантам справи оголошено підозру щодо організації незаконного переправлення іноземних громадян через державний кордон України.

В даний час тривають подальші слідчі (розшукові) дії, які направлені на збір доказів вчинених кримінальних правопорушень та виявлення інших фактів незаконної видачі документів іноземцям.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси