Викрито контрабандне куриво на пів мільйона гривень, двох організаторів та чотирьох пособників

НАЗАД
15 жовтня 2019 11:33

Такими були волинські вихідні прикордонників.

В автомобільних пунктах пропуску «Доманове» (3 випадки), «Піща» (1), «Пулемець» - (1), «Прикладники» - (2), а також в районі зупинки «448 км Львівської залізниці» прикордонники Луцького загону спільно з ДФС завадили вісьмом спробам незаконного переміщення сигарет на загальну суму майже пів мільйона гривень.

У всіх випадках сигарети передано співробітникам митниці, у трьох – вилучено автівки на суму майже 230 тисяч гривень, трьом іноземцям заборонено в’їзд на територію України.

Здебільшого подорожуючі обирали так звані традиційні способи переміщення сигарет, використовуючи конструктивні особливості своїх авто, а дехто з них примудрився зробити це по-особливому.

Так, наприклад, наш співвітчизник вирішив сховати контрабандне куриво під автівкою. Чоловік за допомогою хомутів до днища транспортного засобу прикріпив дві спортивні сумки із 1000 пачками цигарок. В інших двох – білоруси мали намір провезти понад 700 та 600 пачок у подвійних баках іномарок.

Крім того учора, спільна міжвідомча група завадила спробі незаконного переміщення чималої партії тютюнових виробів з України в Польщу потягом «Київ-Варшава». Так, у передмісті Ковеля, в районі зупинки «448 км Львівської залізниці», під час спроби пачкарів завантажити в потяг сигарети, прикордонники затримали двох організаторів, чотирьох пособників, 17 пакунків з сигаретами та автомобіль, яким доставляли цигарки.

Водночас правоохоронці зафіксували, як провідники потягу заздалегідь відчинили двері вагонів в готовності завантажити тютюнові вироби під час призупинення потягу.

Попередня сума оцінки вилученого товару становить понад 300 тисяч гривень. Процесуальні заходи тривають.

Разом з цим, варто нагадати, що 7 жовтня суд визнав винним та призначив штраф 85 000 гривень громадянину України, який намагався налагодити канал незаконного переміщення тютюнових виробів до Польщі, використовуючи технічну півгодинну зупинку потяга «Київ-Варшава».

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси