Викрито групу осіб, яка займалась реалізацією контрафактних підакцизних товарів на Сумщині

НАЗАД
22 листопада 2022 09:36

Днями, за матеріалами прикордонників, на Сумщині припинено діяльність групи осіб, які займались незаконним обігом підакцизних товарів (ст. 199, ст. 204 КК України).

У ході слідства встановлено, що зловмисники налагодили незаконну реалізацію контрафактних підакцизних товарів на території м. Суми. Тютюнові вироби вони купляли в західних регіонах України та отримували їх у поштових відділеннях обласного центру. При цьому збут цигарок здійснювався переважно на центральному ринку міста.

Під час проведення санкціонованого обшуку в підсобному приміщенні одного із торгових центрів міста правоохоронці виявили та вилучили понад 2600 пачок незаконно виготовлених цигарок без марок акцизного податку. Крім того, ще 1000 пачок було виявлено в одному із поштових відділень у посилці, яку не встигли отримати фігуранти кримінального провадження. Орієнтовна вартість вилученого товару склала біля 200 тис. гривень.

Наразі вилучену продукцію передано для проведення експертних досліджень, після чого буде прийнято рішення щодо притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до незаконного обігу підакцизних товарів. Досудове розслідування триває.

Заходи проводили слідчі Сумського районного управління поліції та слідчого управління ГУНП в Сумській області за оперативного супроводу співробітників головного оперативно-розшукового відділу Сумського прикордонного загону та Управління стратегічних розслідувань в Сумській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції за процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси